Cutremur înainte de semifinale! Cristina Neagu s-a accidentat grav într-un moment crucial, naționala a dat test de rezistență și este în proporție de 99,9% la Paris. Cronica meciului România – Ungaria

Redactor:
Marius Hutu
Cutremur înainte de semifinale! Cristina Neagu s-a accidentat grav într-un moment crucial, naționala a dat test de rezistență și este în proporție de 99,9% la Paris. Cronica meciului România - Ungaria
  • Publicat:
  • Actualizat:

Scenariile pentru Olanda – Germania:

  • Olanda câștigă: Olanda se califică de pe primul loc, România câștigă clasamentul în trei cu Ungaria și Norvegia și termină pe locul al doilea.
  • Egal: Aceeași stituație.
  • Victorie Germania: Norvegia, România, Olanda, Germania și Ungaria termină la egalitate de puncte (șase) și se face un clasament în cinci. Norvegia are golaveraj +17, România +6, Olanda -5, Germania -5, iar Ungaria -13. Astfel, România e depășită de Germania dacă nemțoaicele înving la 12 goluri sau mai multe. Dacă Germania bate la 11 goluri, România și Germania ar fi la egalitate la golaveraj (+6), caz în care ar conta numărul de goluri marcate. Noi avem 111, Germania are 82, ceea ce înseamnă că Germania trebuie să marcheze cel puțin 32 de goluri pentru a trece peste noi.

O partidă cu Ungaria, care are ca miză calificarea într-o semifinală a unui turneu final, indiferent de sport, este abordată în primul rând cu sufletul. Iar dacă această dispută mai vine și la handbal feminin, unde naționala este „vedeta” întregului sport românesc la nivel de reprezentative, atunci așteptările sunt și mai mari. La fel ca și în ultimii ani, la Jocurile Olimpice din 2016, la Campionatul European din 2016, la Campionatul Mondial din 2017, România a ajuns la 60 de minute distanță de o calificare în fazele finale ale competițiilor respective, dar de fiecare dată s-a împotmolit la ultimul asalt, cu Norvegia, Danemarca, Cehia.

Cu excepția unui meci cu Olanda și a unei jumătăți de partide cu Spania, România s-a simțit foarte bine în Franța. Buna dispoziție, confortul psihic, siguranța tricolorelor au adus rezultatele și implicit situația de a-și avea soarta în propriile mâini, în tentativa de a ajunge în Final Four. Mai devreme, Norvegia a învins Spania cu 33-26, astfel că i-a redus drastic șansele Ungariei de a mai vedea Parisul. O evoluție cu ardoare, cu inima, era tot ce așteptam de la fetele noastre minunate, pentru că restul urma să vină de la sine. Așa ar mai fi stins și din emoțiile care au cuprins echipa în ultimele zile. Cu cât s-au apropiat mai mult de obiectiv, în sufletul lor s-a instalat tenisunea.

Dincolo de partea motivațională, psihologică a acestei partide, un prim secret al succesului era „slăbirea” adversarului chiar din primele minute. Asta înseamnă ca Neagu & Co să aibă o eficiență crescută și să o scoată pe Blanka Biro din mână încă de la început. Atunci când portarul Ungariei a parat câteva mingi la începutul unui meci, selecționata lui Kim Rasmussen a contat și a pus probleme adversarilor, aici, în Franța.

La primul atac, Cristina Neagu a pus parcă forța întregii națiuni în braț și a înscris fără speranță pentru Biro. Apoi, Dedu a intrat la o aruncare de 7 metri și a făcut-o pe Szimonetta Planeta să se simtă micuță, după parada avută. Naționala nu a mai ratat startul, a început cu multă încredere și s-a desprins pas cu pas. Cristina Neagu a fost DJ-ul echipei, iar pe lângă torpilele care în general și-au atins țintele, a jucat foarte bine și cu pivotul Crina Pintea, care a fost greu de blocat de adversare. Kim Rasmussen s-a pregătit să o blocheze în primul rând pe Cristina Neagu, dar defensiva maghiară a rămas destul de descoperită pe semicerc, iar România a profitat de spațiile libere. O mutare interesantă a fost și cu Laslo pe postul de inter dreapta, astfel că naționala a avut multă dinamică în atac și a reușit să marcheze aproape la fiecare atac. Iar cu 2-3 mingi luate în apărare, a reușit să se desprindă la 11-6 în minutul 15.

Totul curgea în favoarea naționalei, echipa juca frumos, doar că au apărut greșeile în atac ale României, în special pe partea dreaptă, după ce Ambros Martin a făcut unele modificări, iar Ungaria a profitat imediat. Mai proaspătă din punct de vedere fizic, trupa lui Kim Rasmussen a profitat practic de toate cele șase greșeli care au fost comise în atac, iar până la pauză a reușit să restabilească egalitatea, pe repuneri rapide și o circulație foarte bună a mingii. Nici apărarea și poarta nu au mai blocat nimic, astfel că la cabine s-a plecat cu 17-17 și cu emoții mai mari decât la debutul partidei.

Imediat după pauză, situația s-a îngreunat și mai mult. România s-a văzut condusă, dar și în inferioritate numerică. Crina Pintea a luptat însă din greu pe semicercul advers, a reușit de fiecare dată să se desprindă cele două-trei adversare și să ajungă la finalizare. Cu golurile ei, naționala s-a menținut la suprafață, pentru că apărarea a cedat destul de ușor. Iar pe lângă Pintea, România a avut și noroc. Mingile ratate din situație de unu la unu au sărit tot la tricolore, iar unele aruncări ale adversarelor s-au dus în bară. Ungaria s-a dus însă la 22-20 în minutul 39, iar intervenția lui Ambros Martin de pe banca tehnică a devenit obligatorie.

S-a revenit la formula de bază, echipa a intrat însă în vrie, a mai venit câte un brânci și de la arbitre, iar drumul spre Paris a devenit tot mai dificil, mai ales că nu s-a mai înscris nici de la 7 metri, scor 20-25 (min. 42).

România a tremurat din toate încheieturile, selecționerul a făcut noi modificări la 9 metri, cu Laslo în centru și Dragut în inter dreapta. S-au înmulțit astfel aruncările de la distanță, iar Eva Kiss, care ajunsese la 50%, a început să fie învinsă din ce în ce mai des. Tricolorele au legat din nou câteva goluri consecutiv, iar echipa a început să se ridice de la pământ. Cu 11 minute înainte de final, naționala a revenit bine de tot în joc, 25-26.

România a revenit pe mâna Cristinei Neagu, doar că în minutul 51 a venit cutremurul în sala din Nancy. Căpitanul echipei naționale s-a prăbușit de durere la podea și nu s-a mai ridicat. Cristina a plecat sptre spital, fiind urcată pe targă, România fiind nevoită să se descurce fără lider. A fost un adevărat test de rezistență, iar naționala i-a făcut față până la final, în ciuda clipelor negre făcute în continuare de Kiss. România a pierdut cu 31-29, Ungaria s-a bucurat, dar naționala a „accesat” a treia metodă de calificare în semifinale. Înfrângere la 2 goluri diferență. O calificare care nu a avut darul să bucure pe nimeni din delegația tricoloră, după accidentarea Cristinei Neagu. La această oră, România mai pierde calificarea doar dacă Germania bate Olanda la 13 goluri.

România – Ungaria 29-31 (17-17)

Dedu, Dumanska – portari; Udriștioiu, Geiger, Buceschi 4, Neagu 9, Perianu, Laslo 3, Ardean-Elisei 2, Pintea 7, Florică 1, Rațiu, Polocoșer, Băcăoanu, Chiper 1, Dragut 2. Antrenor: Ambros Martin

Biro, Kiss – portari; Tovizi 2, Schatzl 6, Kovacsics 5, Orban, Palos-Bognar, Kovacs 4, Meszaros, Planeta 1, Kazai, Hafra 6, Lukacs 5, Szabo, Toth, Lakatos 2. Antrenor: Kim Rasmussen

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Patru nume pot pleca de la FCSB
Patru nume pot pleca de la FCSB
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul…
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
Temerea lui Gâlcă! El e antrenorul pe care l-a bănuit că-i
Temerea lui Gâlcă! El e antrenorul pe care l-a bănuit că-i "vânează" postul: "Am simţit şi noi, dar a greşit"…
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie din lume”
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie…
Ronald Gavril face dezvăluiri intime din relaţia cu Anamaria Prodan. Ăsta este marele secret al impresarei!
Ronald Gavril face dezvăluiri intime din relaţia cu Anamaria Prodan. Ăsta este marele secret al impresarei!
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada e de jumătate de metru. Ninsorile vor continua în 23 de judeţe
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada e de jumătate de metru.…
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
Sunt consternat! Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: Am copilărit cu el
Sunt consternat! Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: Am copilărit cu el
Adevărul despre decesul lui Gabriel Cotabiță. Artistul ar fi fost internat în mare secret de familie. A stat în comă 2 săptămâni și...
Adevărul despre decesul lui Gabriel Cotabiță. Artistul ar fi fost internat în mare secret de familie. A stat în comă…
Schimbare în Codul Rutier. Românii care au permis de conducere scapă de amendă
Schimbare în Codul Rutier. Românii care au permis de conducere scapă de amendă
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de ani
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de…
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
Oţelul sparge ghinionul la Farul, după nouă meciuri fără victorie
Oţelul sparge ghinionul la Farul, după nouă meciuri fără victorie
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
×