Dinamo București a spulberat Constanța și este la 60 de minute distanță de titlu! Amine Bannour a făcut o partidă fabuloasă

Dinamo București a făcut un pas mare spre al patrulea titlu consecutiv de campioană în Liga Națională, după ce s-a impus cu 33-26 pe terenul echipei HC Dobrogea Sud Constanța, în primul meci al finalei. Jocul doi al seriei va avea loc peste o săptămână, în Ștefan cel Mare, iar cu un nou succes Dinamo intră în posesia trofeului.

  • Amine Bannour a făcut o partidă excepțională. Tunisianul a marcat 14 goluri, doar unul fiind dintr-o aruncare de la 7 metri

Constanța și Dinamo au fost cele mai bune echipe ale sezonului, astfel că prezența lor în finală nu poate fi contestată de nimeni. „Delfinii” au ieșit învingători cu toți adversarii din campionat, mai puțin cu adversarii din marea finală. Înaintea întâlnirii de la Constanța, Dinamo avea 3-0 la meciuri directe, dar Sundovski & Co s-au încurajat cu faptul că înfrângerile au venit în prima parte a sezonului, iar de atunci echipa a progresat, s-a omogenizat mai bine, a prins un alt ritm.

Speranțele gazdelor au fost alimentate însă pentru vreo 25 de minute, perioadă în care între cele două echipe a existat un oarecare echilibru. Dinamo a fost prima echipă care a trecut printr-un moment dificil, după ce Kamel Alouini, jucătorul cu un debut de joc bun, a văzut a doua eliminare încă din minutul 14. Constanța a dat senzația că profită de eliminarea tunisianului și a reușit să pună puțină presiune pe adversar. Însă până în acel moment încă nu începuse recitalul lui Amine Bannour, al doilea jucător tunisian de clasă mondială din atacul lui Dinamo. Interul dreapta a dat senzația că trage cu „tunul”, fiind scos mereu la șut de același Alouini, iar trupa din Ștefan cel Mare a preluat controlul. Fără a se desprinde, pentru că echipa gazdă a reușit să joace bine până la un moment dat faza a doua.

Până la urmă, linia de 9 metri a celor două echipe avea să facă diferența până la pauză. În timp ce Malinovic și Chikovani au fost foarte rar puși în valoare, fiind bine blocați de apărarea adversă, Bannour a fost de neoprit în partea adversă. Dinamo a luat însă viteză după ce la rampă a ieșit și portarul iranian Saeid Heidarirad. Cu trei intervenții la final, iranianul și-a ajutat echipa să intre la cabine la adăpostul unui avantaj important, 15-10

Constanța nu a renunțat la luptă și pentru câteva minute  după pauză s-a așezat parcă ceva mai bine în apărare. Bannour nu a mai ajuns de fiecare dată în poziția ideală și a mai  și ratat. Problerma gazdelor a fost însă că linia lor de 9 metri a fost în continuare inexistentă, prea puțin a reușit să pună apărarea adversă pe picior greșit. În plus, gazdele și-au stăpânit și mai greu nervii. Stefan Vujovic a avut o reacție vehementă în fața arbitrului Radu Iliescu, după ce a fost sancționat cu un fault în atac, astfel că a fost descalificat (min. 39), într-un moment în care Constanța dădea impresia că ar putea reveni.

Dinamo a jucat un meci de Liga Campionilor la Constanța și a avut o echipă completă: poartă, interi care au înscris atunci când au nevoie, joc bine legat în pozițional, dar și o apărare care s-a închis și a jucat excelent la intercepție. Mousavi și Negru au intuit bine în minutul 48 ce vor să facă adversarii, au plecat pe contraatac și cu două goluri marcate la interval de câteva secunde au „rupt” primul meci al finalei: 24-18. Din acel moment, HCDS a fost KO, în timp ce Dinamo a dat senzația că zburdă spre titlu. Diferența a crescut la nouă goluri, 28-19 (min. 53), iar la final echipa lui Conmstantin Ștefan s-a impus fără dubii: 33-26.

Constanța mai are o șansă, pe 22 mai în Dinamo, dar probabil că și trupa din Ștefan cel Mare va încerca să gestioneze altfel situația după episodul cu Steaua în 2018. După 2 ani în care a sărbătorit titlul pe terenurile echipelor CSM București și Steaua, Dinamo are șansa de a declanșa fiesta în propria arenă.

HC Dobrogea Sud Constanța – Dinamo 26-33 (10-15)

Kevic 5, Buricea 5, Chikovani 4, Malinovic 3, Cutura 3, Nikolici 3, Nistor 2, Mladenovic 1 / Bannour 14, Negru 3, Komogorov 3, Gavriloaia 3, Mousavi 3, Alouini 3, Descat 2, Savenco 1, Kuduz 1

 

Publicat: 15 05. 2019, 19:53
Actualizat: 15 05. 2019, 20:25