Cazul de dopaj de la „Corona Brașov” scoate la lumină noi detalii. Clubul brașovean a încheiat un parteneriat cu Iomed Clinique din Brașov la începutul sezonului, în urma unei licitații publice.
Contractul ar fi inclus 10 ședințe pentru fiecare sportiv, însă nu toate fetele au ajuns la clinică în aceeași măsură. Din informațiile ProSport, unele ar fi fost chiar obligate să meargă la terapia cu laser. Contractele obligate cu clubul și Regulamentul de Ordine Interioară le obliga să respecte cu strictețe recuperarea și tratamentul impus de staff-ul medical, riscând altfel penalizări.
Sunt și două cazuri de sportive – suspendate provizoriu din activitate – Andrea Chiricuță și Alicia Gogîrlă, care n-ar fi călcat în clinica respectivă de recuperare, dar care apar pe lista ANAD. Cum au ajuns fetele pe listă, aici va trebui să explice ANAD!
Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov a achiziționat serviciile pentru terapie cu laser contra sumei de 125.000 de lei fără TVA, bineînțeles, bani publici. Suma este la limita superioară a achiziției directe.
Descrierea serviciilor achiziționate de Corona Brașov sunt însă șocante!
„Societatea noastră oferă în cadrul Iomed Clinique servicii medicale bazate pe terapia cu laser de joasă frecvență (LLLT) și terapia cu plasmă îmbogățită cu plachete autologe (PRP), tratamente ce sunt benefice pentru recuperarea, tratarea și creșterea performanțelor sportivilor. În momentul de față, suntem unica societate medicală din România care combină cu succes aceste două terapii.
În cadrul societății deținem echipament medical – Endolaser Weberneedle digital, cu șase diode -, care ne permite efectuarea de tratament, atât intravenos, intra-articular, cât și topic. Cele șase diode, cu frecvență și intensitate diferite, ne permit să obținem o multitudine de efecte benefice terapeutice, cum ar fi: anti-inflamator, analgezic, regenerare și reglare procese reparatorii proprii, scăderea acidului lactic, imuno-stimulator și combaterea sindromului de oboseală cronică.
Terapia cu plachete autologe PRP (trombocite, celule stem și numeroși factori de creștere) are efecte pozitive în: reducerea timpului de recupare, regenerarea țesuturilor afectate (musculare, osoase și cartilaginoase), prin inițierea mecanismelor proprii de vindecare, astfel, reducând considerabil durerea, consumul de medicamente și timpul de inactivitate sportivă”, a fost oferta de servicii pentru clubul Corona Brașov.
Așadar, clubul de la poalele Tâmpei a știut de la bun început ce achiziționează în schimbul sumei de 125.000 de lei. Scrie negru pe alb, inclusiv servicii pentru creșterea performanțelor sportive! Ce le-a comunicat însă sportivelor?
Ședintele durau astfel:
– LLLT intravenos – 45-60 minute
– LLLT intra-articular – 20-45 minute
– LLLT topic – 15-30 minute
– PRP – 20 minute
– PRP + LLLT intra-articular – 35-45 minute
La această oră, în cazul „Corona Brașov” avem l17 jucătoare suspendate provizoriu din activitate pentru faptul că au utilizat procedura cu laser intravenos, interzisă de WADA.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER