EXCLUSIV: „Vestergaard vine la discuții pe 15 februarie”. CSM București anunță o nouă revoluție în handbal

  • Viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu, susține că există șanse în proporție de 80% să-l convingă pe danezul Vestergaard să accepte oferta echipei CSM București
  • Gruparea din capitală încearcă să aducă mai multe jucătoare de top. Pe lista de achiziții se regăsesc Manea, Brădeanu, Torstensson, Perianu sau Tolnai
  • Echipa va juca din vară în „Polivalentă”, până când va fi gata noua arenă de 15.000 de locuri
  • CSM București intenționează să renunțe la mai multe secții și să se concentreze doar pe două-trei pentru a obține performanțe la cel mai înalt nivel

Oltchim a dispărut de pe harta handbalului, însă o nouă echipă puternică este pe cale să se nască în București. Primăria Capitalei a susținut financiar formația din Vâlcea într-un moment delicat, în sezonul precedent, însă de curând a decis că e timpul să-și facă propria echipă care să se bată pe viitor cu granzii Europei. Publicul din România e avid după handbal, astfel că edilii Capitalei au decis să investească în acest sector.

Ca și primă măsură, CSM București l-a concediat pe Vasile Mărgulescu (68 de ani), rezultatele din ultima vreme fiind complet nesatisfăcătoare. Pentru ca proiectul să capete proporții, gruparea bucureșteană și-a propus să-l aducă pe banca tehnică pe Jakob Vestergaard, antrenorul care a lucrat în sezonul trecut cu Oltchim. Discuțiile au și fost demarate. „Pe 15 februarie, Vestergaard va veni la București, la discuții. În proporție de 80% cred că îl convingem să accepte oferta”, ne-a declarat Marcel Nicolaescu, viceprimarul Capitalei, direct responsabil cu ce se întâmplă la CSM. Vestergaard nu va veni singur în România, ci însoțit de Mette Klit, antrenoarea alături de care a lucrat și la Viborg, și la Oltchim.

Dacă cele două părți vor semna contractul, trupa bucureșteană va trece și la partea a doua a proiectului, achiziția unor handbaliste de top. CSM și-a propus să aducă la echipă mai multe handbaliste din fosta gardă a Oltchimului, care au jucat în fazele finale ale Ligii Campionilor. „Purtăm discuții cu mai multe jucătoare. Și cu Oana Manea, și cu Brădeanu, cu Tolnai, cu o suedeză înaltă de 1.93 (n.r. Torstensson), cu Perianu. Așteptăm însă să vedem și care sunt doleanțele lui Vestergaard, probabil că ne va oferi o listă de achiziții”, a susținut Nicolaescu.

Bugetul va fi stabilit după discuțiile cu Vestergaard

Viceprimarul capitalei a explicat pentru ProSport și motivele pentru care s-a decis la nivel de conducere să se investească: „Ne dorim foarte mult să avem o campioană la București. Ne-am săturat de mediocritate și vrem să facem performanță. În jurul unei echipe mari vom construi un centru puternic de copii și juniori. Iar performanța va crea emulație printre cei mici”. Nicolaescu a mai spus că bugetul echipei pentru sezonul următor nu a fost definitivat, ci va fi întocmit numai după discuțiile cu Vestergaard. „Vom renunța la mai multe secții și vom investi doar în două-trei. Vom continua colaborarea cu Steaua la baschet și probabil că vom păstra și rugby-ul. În rest, ne vom axa pe handbal”, a mai spus edilul Capitalei.

O altă mutare pe care CSM-ul o pregătește ține de infrastuctură. Nicolaescu anunță că în primăvară va demara construcția unei arene de 15.000 de locuri. Până când aceasta va fi gata, echipa își va disputa meciurile în „Polivalentă”, sală cu o capacitate de 5.000 de locuri.

 

Publicat: 02 02. 2014, 15:56
Actualizat: 02 02. 2014, 16:08