HC Zalău este una dintre cele mai tinere echipe din Liga Națională alături ce CSM Slatina, plecând la drum cu un lot de 17 jucătoare, cu o medie de vârstă de 21,70 de ani! La fel ca și în ultimii ani, Gheorghe Tadici are printre obiective să crească jucătoare de top.
Echipa din județul Sălaj tocmai și-a terminat cantonamentul de la Cheile Grădiștei, iar de săptămâna viitoare va intra în program cu jocuri de pregătire până la debutul din Liga Națională cu CSM București.
„Exceptând CSM București, am fost ultimii care am început pregătirea. Eu le dau jucătoarelor un program de pregătire pe timpul vacanței. Din păcate, nu toate înțeleg că performanța înseamnă și perseverență și rigoare din partea lor. N-am putut să încep de undeva. După testele fizice, unele au fost chiar și la 30%, altele ceva mai sus, la 60%. Așadar, nu a fost un cantonament ușor, cele puțin pentru cele de jos a cam durut, au făcut întinderi, contracturi, dureri. Dar ideea e că spre final, în ultimele 4-5 zile, cam în proporție de 95% și-au făcut treaba din punct de vedere fizic”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.
Fostul selecționer are în lot nu mai puțin de 15 jucătoare de maximum 23 de ani, doar Irina Ivan și Cristiana Nica fiind peste această graniță. „Ne bazăm pe 10 jucătoare sub 22 de ani sau, altfel spus, am două jucătoare peste 23 de ani în lotul de 17”, a contabilizat antrenorul.
Lotul HC Zalău pentru sezonul 2019-2020
Mulți spun că HC Zalău va avea probleme în noul sezon cu o echipă atât de tânără, după ce în ultimele sezoane a fost o echipă de Top 8 și chiar de cupele europene. În vară, clubul s-a despărțit de câteva jucătoare cu mare experiență, precum Szollosi, Panici, Irimia, în timp ce Teodorescu și Trif vor deveni mămici.
„În aparență așa este, mulți spun că vom avea probleme, eu sper să nu avem. Obiectivul nostru este o clasare pe locurile 8-10. Pe construcție, plec de regulă din apărare. Cât se poate, să nu fac prea multe schimbări atac – apărare. Îmi plac jucătoarele care au disponibilitate de efort fizic în apărare, care au caracter și sunt sus cu mentalul”, a susținut Tadici, care a continuat: „Eu spun că Raluca Kelemen, Popescu, Severin, Mihart, Pricop, Nichitean (n.r. jucătoare care au ieșit în evidență în ultimul sezon), absolut toate, trebuie să înțeleagă că mai au mult până departe. Fără muncă și preocupare de a progresa de la o săptămâna la alta, drumul spre înalta performanță este anevoios. A fi sportiv de mare performanță înseamnă că trebuie să cultivi multe aspecte, de la partea fizică până la partea tehnico-tactică, mentală, caracterială”.
Și pentru că expertiza lui Gheorghe Tadici în privința Ligii Naționale este cât se poate de avizată, antrenorul ne-a precizat și cum vede noul sezon, care va debuta la sfârșitul lunii august:
„Este clar că acolo unde se cheltuie bani foarte mulți, de ordinul miilor de euro, iar aici mă refer la salarii de 2.000, 3.000, 4000 de euro în sus, unele cu rost, altele fără rost, cu jucătoare care s-au învârtit de la o echipă la altă, logic că și obiectivele sunt înalte. Acum, toată lumea vorbește de cupe europene, va fi aglomerație pentru acele locuri. Sunt echipe care în mod cert s-au întărit față de anul trecut, Brăila, Buzău, Brașov, Bistrița, care au făcut și fac eforturi financiare extraordinare. Și nu atât cluburile, cât comunitățile pe care le reprezintă”.
În ceea ce privește lupta la titlu, reprezentantul HC Zalău a concluzionat: „Cred că va fi o luptă mai strânsă, iar Vâlcea și CSM vor pierde mai multe meciuri decât anul trecut. Astfel, lupta va fi mai strânsă și mai imprevizibilă. Asta dă sare și piper campionatului, cel puțin la vârf. Vâlcea și CSM București nu vor avea meciuri ușoare la Craiova, Brăila, Buzău, Bistrița, Brașov, Cisnădie, Baia Mare. Și sigur că în final, nici al Slobozia sau Zalău, pentru niciuna nu va intra cu mâinile sus. Și echipele considerate mai mici vor ieși din vestiar și vor încerca să se ridice cât mai aproape de nivelul echipelor cu bugete de trei, de patru ori de șapte ori mai mari”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER