Cristina Neagu își face recuperarea la baza FCSB-ului, după accidentarea suferită la Campionatul European, în partida cu Ungaria. Totul decurge conform planului, iar handbalista trage tare pentru a se întoarce cât mai repede la antrenamente. Merge de șase ori pe săptămână la ședințe. Cel care o îndrumă pe Neagu este kinetoterapeutului celor de la FCSB, Ovidiu Kurti.
„De când m-am întors în România, vin la recuperare cam de șase ori pe săptămână, deși în mod normal e suficient de patru-cinci ori. Recuperarea îmi mănâncă, oricum, cam jumătate din zi. Mă trezesc dimineața, vin la recuperare și ajung înapoi acasă pe la ora 16:00, mănânc ceva, apoi mă uit la filme, citesc. Când totul va fi mai bine, voi putea să merg la antrenamente câteva ore, să mă mișc normal și să fac alte lucruri. Abia aștept să conduc, îmi e dor să conduc!„, a spus Cristina Neagu, într-un interviu pentru Red Bull.
Cea mai bună handbalistă a României are susținerea tururor. Prietenii și colegele de la CSM București o sprijină moral: „Cine are grijă de mine? Vin ai mei, vin prieteni, vin colegele să mă vadă. Totuși, sunt foarte orgolioasă. Nu-mi place să fie cineva cu mine non-stop care să-mi zică «Hai că-ți aduc aia, hai că fac aia». Încerc să fac și eu lucruri, să mă simt și eu în stare. Zic «Bine, puteți să veniți să mă ajutați, să-mi faceți puțină curățenie, apoi mă lăsați să mi le fac eu pe ale mele». E și asta o lecție pentru mine, că dacă în mod normal nu cer ajutorul, acum trebuie să spun «Am și eu nevoie de nu știu ce», «Îmi dai și mie chestia aia?» și tot așa„.
Atunci când îi este cel mai greu, Neagu se automotivează. Tehnica a ajutat-o să iasă din cele mai grele momente ale carierei.
Cristina Neagu ar putea reveni pe teren în iunie. Într-o discuție cu ProSport, doctorul Pompiliu Popescu făcea următoarele precizări: „În totalitate sunt șase luni până intră în competiție. Această perioadă are un calendar, adică primele două saptamani se scot firele și genunchiul e fixat într-o orteză la 90 de grade. Sub revizie medicală și sub control, sportivul respectiv merge trei săptămâni în două carje fiindcă nu are voie să calce pe piciorul operat. La trei săptămâni se face control și dacă articulația e bine, atunci se trece la sprijin și pe piciorul afectat, dacă nu, se amâna la patru săptămâni, adică stă aproximativ o lună în cârje…Intervine și atrofia mușchiului…se atrofiază repede și se ‘pune’ foarte greu la loc. Oricum, sigur ea va fi aptă pentru turneul final următor„.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER