Federația Română de Handbal a pregătit licitații de aproximativ 3,8 milioane de euro în luna martie. „Este înfricoșător!” + Alexandru Dedu, convins că va primi un vot de încredere pe încă 4 ani | EXCLUSIV
Federația Română de Handbal a programat o serie de licitații în luna martie, cu o valoare a contractelor de aproximativ 3,8 milioane de euro. Contractele sunt pentru servicii de transport aerian, transport auto și produse farmaceutice în următorii 4 ani. Un semn că Alexandru Dedu, președintele forului, este convins că va câștiga un nou mandat în 2022.
Alexandru Dedu a anunțat de curând că își mai dorește încă 4 ani în fruntea FRH, până în 2026, din moment ce ar mai avea proiecte de dus la capăt.
În 2018, FRH și Hummel anunțau un acord de sponsorizare pentru furnizarea de echipamente sportive pentru cele 8 echipe naționale până în 2022. Nu demult, forul condus de Alexandru Dedu a plătit o factură către societatea care furnizează echipamente în valoare de aproximativ 60.000 de euro.
FRH a pregătit licitații de aproape 3,8 milioane de euro
Handbalul românesc a suferit miercuri seara o nouă rușine, după ce naționala masculină a terminat doar la egalitate cu reprezentativa Kosovo, 23-23, în calificările pentru Euro 2022. Cu puțin timp înainte, Alexandru Dedu anunțase că mai vrea însă un mandat de 4 ani în fruntea Federației. Motivele, a început o reformă și ar mai avea o serie de proiecte de dus la capăt.
„Nu o să renunț la funcția de președinte, ci o să candidez din nou (n.r. alegerile sunt în februarie 2022). Mai sunt proiecte de dus. Eu am început o reformă și mai sunt câțiva pași”, a declara președintele în exercițiu, zilele trecute, într-o emisiune la Antena Sport.
Care reformă? Handbalul masculin e în cap, de la juniori la seriori. Nici la feminin situația nu este deloc roză, dacă ne uităm cum a jucat naționala mare la ultimele turnee finale. De altfel, într-o ședință a Consiliului de Administrație, Gheorghe Tadici l-ar fi contrat pe Alexandru Dedu, amintindu-i că a retrogradat naționalele de juniori și tineret la masculin în grupa a doua valorică. Iar cu fetele nu am mai fi doar pe marginea prăpastiei, ci cu un picior.
Care proiecte? 99% dintre oamenii care activează în handbal, dacă ar fi chestionați azi care sunt proiectele FRH, nu ar ști ce să răspundă.
Federația Română de Handbal a organizat licitație pentru transport aerian în valoare de 2,4 milioane de euro
Ce nu mai știe lumea handbalului este faptul că FRH a organizat pentru luna martie licitații în valoare de aproximativ 3,8 milioane de euro! Toate pentru contracte pe următorii 4 ani, astfel:
- Transport aerian: 2,4 milioane de euro
- Transport auto: între 2.810.000 lei și 3.077.320 lei (aproximativ 575.000 euro – 630.000 euro)
- Produse farmaceutice: între 2.999.819 lei și 4,387.596 lei (aproximativ 615.000 euro – 900.000 euro)
„Este înfricoșător”, susține un oficial din handbalul românesc, completat de altul: „Sumele sunt foarte mari”.
Ceea ce frapează cel mai mult este faptul că FRH face contracte pe 4 ani, în condițiile în care Alexandru Dedu este în ultimul an de mandat. Una dintre concluziile care se poate trage de aici: actualul președinte este convins că va convinge „electoratul” să-i acorde un vot de încredere pe încă 4 ani. „Observatorii au fost mobilizați și ar trebui să-i asigure 40 de voturi”, susține o sursă ProSport.
Federația a plătit o factură de aproape 60.000 de euro după Euro 2020 pentru echipament sportiv
„Suntem mândri că avem posibilitatea să facem public un parteneriat atât de solid, prin care să generăm valoare atât pentru noi, ca Federație, dar și pentru fanii echipelor naționale de handbal. Valorile noastre comune, precum munca în echipă, caracterul și tradiția au stat la baza semnării acestui contract. Va ajuta la dezvoltarea și creșterea handbalului românesc pe mai multe planuri”, este declarația pe care a oferit-o Alexandru Dedu, după ce Federația Română de Handbal semnat un contract de sponsorizare cu Hummel pe 4 ani.
Compania a devenit furnizorul oficial de echipamente sportive al celor opt Loturi Naționale de handbal din România (seniori, tineret, juniori, cadeți). Valoarea contractului nu a fost niciodată dezvăluită. Dar un lucru e cert, potrivit unor informații, Federația a plătit după Euro 2020 o factură de 294.914 lei societății care distribuie echipamentul sportiv (aproximativ 60.433 euro).
Dar sunt „multe proiecte” care trebuie duse la capăt, chiar dacă mai apar și „sincope” precum egalul cu Kosovo.