Fizic, Dinamo arată a echipă de Liga Campionilor! Mai rămâne de demonstrat valoarea. Prima ocazie este duminică, într-o partidă cu Holstebro, reprezentantă a națiunii care deține titlul olimpic
- Trupa din Ștefan cel Mare are toate calitățile pentru a face față Ligii Campionilor, competiție în care va susține primul joc duminică (ora 17:00), în deplasare, cu TTH Holstebro (Danemarca). Conform unor date furnizate de Federația Europeană de Handbal, campioana României stă bine la multe capitolele: experiență, talie, greutate.
GREUTATE. Handbalul modern de azi presupune multă forță. Dinamo are suficientă greutate pentru a-și pune în valoare calitățile fizice. Echipa lui Eliodor Voica are o medie de 96,9 kilograme / jucător, fiind pe locul 3 după THW Kiel și Silkeborg, ambele fiind la 97,3 kilograme.
TALIE. Formația din Ștefan cel Mare are și talie la nivel de Champions League, având un lot cu o medie de înălțime de 192,4 centimetri. Lider la acest capitol este clubul polonez Orlen Wisla Plock – 196,2 centimetri, la care activează și internaționalii români Valentin Ghionea și Dan Racoțea. De remarcat faptul că Dinamo se află în aceeași marjă de plus / minus un centimentru cu echipe precum Vive Kielce (193,2), Vardar Skopje (192,7), Vezprem (192,7), PSG (192,3) și FC Barcelona (192).
EXPERIENȚĂ‚. Dinamo revine în grupele Ligii Campionilor după o pauză de 11 ani, dar în mod normal nu ar trebui să aibă emoții. Aproape toți jucătorii din lot sunt cu mare experiență, care au jucat de-a lungul timpului meciuri cu miză importantă la echipele naționale și în cupele europene. Șase dintre ei au mai jucat în Liga Campionilor: Bera, Criciotoiu, A. Esteki (foto), Mocanu, Șania și Savenco.
Media de vârstă a lotului este de 27 de ani. Dintre echipele favorite la câștigarea Ligii Campionilor, doar două formații sunt cu peste 2 ani mai tinere, Flenburg- 24,9 ani și PSG- 24 ani.
Dinamo a plecat sâmbătă dimineață în Danemarca, pentru partida cu TTH Holstebro, având o singură absență, francezul Ragot, indisponibil pentru cel puțin 3 săptămâni din cauza problemelor medicale.
Adversarii sunt mari favoriți la câștigarea acestei partide, dar istoricul ultimilor ani ale partidelor dintre reprezentantele României și Danemarcei ne arată că nimic nu este imposibil. Din cele 10 meciuri, handbalul românesc a câștigat trei partide, iar alte trei jocuri s-au încheiat la egalitate. În primăvară, în grupele Cupei EHF, Dinamo a terminat la egalitate la Aalborg, 28-28, iar pe teren propriu s-a impus cu 28-25.
„Există diferențe mari între Holstebro și Aalborg (n.r. adversar întâlnit de Dinamo în primăvară în grupele Cupei EHF), în favoarea adversului din Liga Campionilor”, a declarant Eliodor Voica.
- Istoric ultimii 5 ani, jocuri România – Danemarca la nivel de cluburi
- 2015-2016 Minaur – Skjern 28-28 și 28-32, Liga Campionilor
- 2015-2016 Dinamo – Aalborg 28-25 și 28-28, Cupa EHF
- 2014-2015 HCM Constanța – Holstebro 34-34 și 28-34, Cupa EHF
- 2014-2015 Știința Bacău – Holstebro 28-29 și 27-32, Cupa EHF
- 2013-2014 HCM Constanța – Mors-Thy Handbold 27-26 și 32-26, Cupa EHF
Campioana României are toate motivele să privească acest joc cu Holstebro de totul sau nimic, chiar dacă este doar primul joc din cadrul Grupei D. Programul ulterior o avantajează pe Dinamo, iar cu un rezultat pozitiv în Danemarca ar câștiga foarte mult la capitolul moral, entuziasm. În aceste condiții, altfel vor putea fi abordate următoarele partide cu Zaporojie și Besiktas (acasă) și Braga (deplasare). Practic, luna de foc a lui Dinamo va fi în noiembrie, dar băieții lui Eliodor Voica ar putea avea la acea dată o zestre importantă dacă vor ști să speculeze primele meciuri din Liga Campionilor.
Dinamo face parte din Grupa D, alături de Nantes (echipă cu care va juca în meciul cinci pe teren prorpiu), Holstebro, Braga, Besiktas și Motor Zaporojie.
Programul jocurilor echipei Dinamo în Grupa D a Ligii Campionilor
- 25 septembrie, deplasare Holstebro (Danemarca)
- 29 septembrie, acasă Zaporojie (Ucraina)
- 9 octombrie, acasă Besiktas (Turcia)
- 15 octombrie, deplasare Braga (Portugalia)
- 22 octombrie, acasă Nantes (Franța)
- 13 noiembrie, deplasare Nantes
- 17 noiembrie, acasă Holstebro
- 26 noiembrie, deplasare Zaporojie
- 1 decembrie, acasă Braga
- 8-12 februarie 2007, deplasare Besiktas
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?