INTERVIU | Omul care a creat actuala echipă de la Dinamo: „Tu, federație, mă obligi să folosesc Mercedes, când eu momentan nu îmi permit”. Totul despre criteriile care „înnebunesc cluburile” + Ultimele detalii despre reforma handbalului european

Redactor:
Marius Hutu
INTERVIU | Omul care a creat actuala echipă de la Dinamo:
Amine Bannour de la Dinamo (echipament rosu-alb) isi manifesta bucuria dupa ce a marcat impotriva echipei Chekhovskye Medvedi din Rusia, in cadrul penultimei etape a grupei D a Ligii Campionilor la handbal masculin, miercuri, 20 noiembrie, in Bucuresti. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
  • Publicat:
  • Actualizat:

Daniel Georgescu, omul din spatele echipei Dinamo București la handbal masculin, a fost pe parcursul lunii ianuarie într-un turneu prelungit în Italia, Suedia și Tunisia, la toate competițiile importante din sectorul masculin la nivel de echipe naționale, de unde a cules foarte multe date utile. Punctul culminant al „periplului” a fost Forumul de la Stockholm, organizat de cluburile masculine, acolo unde s-au discutat lucruri esențiale pentru dezvoltarea handbalului în următorul deceniu!

La Benevento, România a obținut accederea în turul 2 al calificărilor pentru Campionatul Mondial din 2021, care va avea loc în Egipt. În tentativa de a progresa în ultima fază a calificărilor, tricolorii sunt nevoiți să treacă de Bosnia în luna aprilie.

La Stockholm au avut loc semifinalele și finalele Campionatului European de handbal masculin. Spania a câștigat un nou titlu după victoria în fața Croației.

În Tunis, în urmă cu o săptămână, a avut loc finala Campionatului Africii, Egipt – Tunisia (27-23), cu patru jucători de la Dinamo implicați, Shebib vs Bannour, Missaoui, Alouini. În jurul acestor handbaliști, campioana României încearcă să creeze la sfârșitul acestei luni o performanță excepțională, calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. „Dubla” cu Sporting Lisabona (22 februarie – tur în Portugalia; 1 martie – retur în București) are o însemnătate aparte.

Daniel Georgescu a adus din aceste deplasări multe informații valoroase pentru handbalul românesc, câteva fiind evidențiate într-un interviu acordat pentru ProSport,

Să o luăm cu începutul, ce concluzii ați tras după turneul de calificare al României de la Benevento?
În Italia am văzut încă o dată cât de departe suntem momentan de lumea bună a handbalului masculin. În primul rând, organizarea turneului a lasat mult de dorit. Apoi, am văzut un nivel tehnico-tactic departe de ceea ce este acum în handbalul modern. Strict despre echipa României, a început cu trac, dar pe masură ce jucătorii au evoluat mai mult impreună, a crescut încrederea, viteza, coeziunea. Din lot au făcut parte mulți tineri care încearcă să scoată capul în handbalul mare.

ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

A fost și o fază hazlie. Stăteam cât de cât aproape de președintele Dedu, iar la un moment dat îmi spune că, dacă ar fi după el și ar fi președinte de club, l-ar lua pe X de la Kosovo. I-am răspuns că nu poate. De ce? Pentru că nu are criteriile impuse de federație. Mi-a spus că se poate, fiind inclus între cei doi fără criterii. Atunci i-am răspuns: Ce preferi între cei doi, pe kosovar sau pe Ante Kuduz, tot fără criterii după actualul regulament (n.r. jucătorul croat este golgheterul echipei Dinamo în Liga Campionilor).

După Benevento, a urmat Stockholm. Despre ce a fost vorba la acest Forum al cluburilor?
Clubul Dinamo a primit invitația de la Forumul cluburilor. Citind mai atent, am observat că au fost invitate toate echipele masculine care au participat în ultimii 2 ani în cupele europene (n.r. alături de Dinamo au mai jucat Constanța, Potaissa Turda, Steaua, Poli Timișoara și CSM București). Am sunat unul dintre președinții cluburilor care aveau dreptul să fi prezenți la Stockholm, l-am întrebat dacă ne vedem acolo. Mi-a răspuns că nu a primit o astfel de invitație. I-am transmis să se intereseze și să ne vedem acolo. Din păcate, nu a venit. L-am sunat imediat după ședință si i-am reproșat acest lucru, având chiar un dialog „spunos”.

A mai venit până la urmă altcineva din România?
Din păcate, nu. Când am revenit în țară am întrebat alți doi colegi de ce nu au venit și nici ei nu au știut de forum. Ce să zic….Când am reprezentat România în calitate de vicepreședinte la conferințe, președintele având atunci problema cu piciorul, am ajuns de atunci la concluzia că am ajuns atât de jos pentru că din diferite motive, de limbă, financiar, dezinteres, etc, noi neparticipând la asemenea evenimente, ne-am cam rupt de lumea bună. Nu aveam acces la informații esențiale, programe speciale, tehnologii noi, viziuni și, cel mai important, nu eram prezenți în structuri! Mentalitatea noastră cu „noi suntem multipli campioni”, „cu noi a început handbalul și lasă că noi știm mai bine ce avem de făcut” ne-a îndepărtat. Ne-a lipsit informația! La fete se mai ducea Narcisa (n.r. Lecușanu), care ulterior venea și informa. Poate și de aceea fetele s-au menținut!

Revenind la Forum. Despre ce s-a discutat acolo?
S-a prezentat noul proiect internațional al echipelor de club pe perioada 2020-2030. S-a discutat despre relația club – federație – club. S-a prezentat strategia de marketing cu rezultatele financiare și acolo am înțeles de ce EHF suna la Dinamo și transmitea că mai avem de încasat suma respectivă. Până acum câțiva ani, plăteai destul de mult să joci în Liga Campionilor. Acum încasezi! Din tot ce va produce EHF marketing, 20% din sumă va ajunge la „office”, iar restul de 80% din sumă se va împărți cluburilor.

Și cum se vor împărți banii?
La masculin va ajunge 75%, iar la fete – 25%. Turneul Final 4 al Ligii Campionilor la masculin este organizat de EHF. La feminin este organizat de federația ungară! Nu vreți să știți diferența de impact, spectatori, sponsori, partea financiară, etc.

„Ni s-a prezentat proiectul de dezvoltare a handbalului în China și Statele Unite. Programul din SUA îl are coordonator șef pe Staffan Olsson, cel din China, guvernul chinez. EHF, cu sprijinul IHF, aduce câte 4 jucători din regiunile respective, îi prezintă cluburilor europene și caută să îi înregimenteze, acoperind și 1500-2000 euro salariu lunar. După 2 ani, fiecare semnează contract profesionist sau este trimis acasă! Programul este monitorizat. Ca exemplu, Kristianstad, echipa cu care noi am jucat sezonul ăsta în Liga Campionilor, au un portar american de 19 ani care se antrenează cu echipa mare și joacă la formația a doua în liga a 3-a suedeză”, Daniel Georgescu

Cine participă la aceste forum și ce rol are?
Nemții, cu vreo 12 oameni, care reprezintă Kiel, Flensburg, etc, francezii cu vreo 10, polonezii și ungurii cu vreo 6-8, inclusiv de la Wisla, Kielce, Veszprem, Pick Szeged, spațiul sârb /ex-sovietic, portughezii, de asemenea. La acest forum se fac alegeri cine reprezintă cluburile în relația cu EHF, cum își impun punctele de vedere, cum își apără interesele. Și aici, alegerile și numărul reprezentanților sunt date în funcție de ranking-ul țărilor la nivel de club. Iar primele 2 națiuni au reprezentanți direct în board. Ceilalți își desemnează candidați și urmează să fie votați. Interesant este că viziunea și strategia este pe intervalul 2020-2030. Tot aici au venit olandezii și au anunțat că vor face cea mai mare academie din Europa, pentru care au solicitat și sprijinul EHF. Preeședintele echipei Grannollers și totodată președintele pe dezvoltare a expus diverse programe cu finanțare de la Forum.

ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Presupun că s-a discutat și despre Liga Campionilor, competițiile care ne interesează și pe noi în mod direct…
Din sezonul următor se reorganizează competițiile cluburilor. La masculin, Liga Campionilor se va juca miercuri și joi, iar Europa League, marți. Europa Cup (n.r. actuala Challenge Cup) se va disputa în continuare în weekend, la fel ca și competițiile feminine.

La masculin, după cum arată ierarhia azi, România va rămâne fără reprezentantă, corect?
S-a vehiculat că nu vom mai avea echipă, dar nu este chiar așa. Sunt acceptate primele nouă campioane conform ierarhiei EHF, a zecea vine din țara cel mai bine clasată în Europa League (n.r. actuala Cupa EHF; cel mai probabil Germania). Celelalte șase locuri vor fi acordate pe baza unor wildcard-uri, în funcție de cinci criterii, rezultate, infrastructură (sală și distanță aeroport -oraș), televiziune, fani, marketing. Noi, Dinamo, chiar stăm bine și, părerea mea, dacă trecem de Lisabona, avem șanse mari. Aeroport, televiziune, fani, la toate aceste capitole stăm foarte bine. Cu sala avem o mică problemă. Până în 2023 trebuie să avem o arenă disponibilă de 4.000 de locuri. Între 2023-2027, capacitatea minimă admisă este de 6.000 de locuri. Din 2027, orice echipă participantă în Liga Campionilor va fi nevoită să joace într-o arenă cu cel puțin 10.000 de locuri.

Din ce înțeleg, sunteți optimist că Dinamo va fi în Liga Campionuilor și din toamnă, bineînțeles dacă va câștiga titlul. Pe ce vă bazați?
Avem avantaje mari pe hârtie în fața Belarusului (n.r. echipa de top este Meshkov Brest) sau Ucrainei (n.r. echipa de top este Motor Zaporojie), aflate în fața noastră în ranking. Ai nevoie de viză să ajungi acolo, accesul de la aeroport este greoi. Și, din păcate pentru ei, trebuie să își producă singuri meciurile TV. Și costurile sunt uriașe.

„Următorul forum este programat la Koln cu ocazia Final 4, la sfâșitul lunii mai. Sper să fim mai mulți din România cu acea ocazie. Concluzia mea este, și chiar am spus-o unor colegi, că rezultatele interne sunt cele mai importante pentru unii, din păcate. Nu îi interesează deloc ce este în Europa, acolo unde este handbalul mare! Îi bucură un trofeu intern și … sărbătoare! Noi, lumea handbalului, trebuie să înțelegem că doar uniți putem reuși! Am avut o discuție cu președintele Dedu la Stockholm și chiar i-am spus că are și el meritul că Dinamo a reușit în Liga Campionilor. S-a mirat, dar i-am spus că a trebuit sa muncesc mai mult să ridic nivelul ca să putem răzbi, ca să trecem și de ostilitățile cu care ne-am confruntat noi Dinamo în relația cu federația. A început să râdă. Dialogul și doar dialogul, fie el constructiv sau distructiv, naște idei și progres. M-am întors din Tunisia si i-am dat mesaj să ne vedem, să îi transmit concluziile. Din păcate, nu ne-am văzut”, Daniel Georgescu

„O spun a mia oară, că restricționarea accesului jucătorilor de valoare ne trage în jos”

Continuând dialogul, discuția a ajuns, inevitabil la criteriile de valoare impuse de federație în cazul jucătoilor străini. Mai ales că s-a încheiat un nou turneu final, iar unele echope naționale au ieșit din criterii, altele au intrat. „L-am rugat să comunice strategia pentru dezvoltarea handbalului. O spun a mia oară, că restricționarea accesului jucătorilor de valoare ne trage în jos”, a fost prima reacție a lui Daniel Georgescu pe această temă.

Și mai rămân ori ba criteriile actuale?
În Suedia, când l-am întrebat pe președintele Dedu despre criterii, mi-a spus că le-ar mai ține, să mai introducă încă o generație în competiție! Eu o spun sus și tare, care generație? Înțeleg să introduci o generație care are rezultate la nivel internațional, așa cum a fost cea care s-a calificat în Brazilia (n.r. 2015, generația lui Negru, Iancu, Racoțea). Acum suntem out pe la toate competițiile. Avem câțiva jucători care promit, dar dacă nu se antrenează și nu joacă la un nivel înalt, dispar! Ceea ce facem noi acum este să ducem handbalul și mai jos! Dacă dispărem la nivel internațional, scade și interesul TV, scade și interesul fanilor de a veni la sala, scade și interesul autorităților. Luați ca exemplu cum e atmosfera la CSM București în Liga Campionilor și cum e în Liga Națională. La Dinamo este identic, iar exemplele pot continua. Eu pot să dau exemplu echipa Dinamo, că am fost prezent în viața echipei, am crescut an de an, consider sănătos. E greu să ajungi sus, iar dacă apar 2-3 incoveniente ești din nou departe. Uitați-vă la Constanța. Oltchim. Cât de departe ajunseseră și câți ani le-a trebuit să revină și încă nu sunt la nivelul de atunci. Noi trebuie să recunoaștem că avem nevoie de jucătorii străini momentan, că ei trebuie să ne aducă din nou acolo unde am fost. Prin ei să îi aducem pe copii la handbal.

Vă aduceți aminte ce emulație a făcut Gulden? O fi fost rău? Fetițele care au vrut să se apuce de handbal au avut în ultima perioadă modele, o au acum și pe Cristina Neagu, este mai ușor și se vede în handbalul feminin. La masculin, însă, stăm prost. Nu pot să spun că avem aceeași imagine individuală ca la fete. Iar pentru a readuce băieții la handbal, trebuie să le dăm modele și în același timp rezultate. Tot spunem că trebuie să le facem loc jucătorilor noștri să joace. NU! Ideea e să-și facă loc să joace, iar noi să le creem condiții.

Tocmai, prin criteriile pe care le-a impus, jucători de la primele 10 naționale, Federația a susținut permanent că vrea ca în România să vină numai jucători de mare calitate.
Tu, federație, mă obligi să folosesc mercedes, când eu momentan nu îmi permit. Decât să dau jucătoriilor salarii uriașe, conform actualelor criterii, mai bine plătesc alți jucători cu același nivel handbalistic, dar care se încadrează în criterii mai accesibile, iar cu diferența de la salarii să îmi creez echipa a doua sau să îmi dezvolt centrul de juniori. A fost propunere în Consiliul de Administrație ca, în loc să se folosească obligatoriu un jucător U23 pentru 10 minute, să se permită cluburilor care au echipa a doua, nu unu ci mai multi jucători tineri, să se compenseze! Nu s-a aprobat! Oameni buni, handbalul și dezvoltarea nu mai este cea din urmă cu 10-30 ani. Tinerii din ziua de azi sunt altfel decât eram noi sau părinții noștri. Trebuie să ne adaptăm la cotidian. Dacă menținem actualele criterii, vom ucide cluburile, competiția internă și vom avea întreceri ca nivel valoric, fără să jignesc, la fel ca în Bulgaria, Lituania, Letonia, Cehia, etc, țări unde jucătorii străini de valoare nu prea sunt.

Dacă ne raportăm totuși unde este Dinamo, ați încropit o echipă după actulalele criterii, care se bate și are rezultate foarte bune în Liga Campionilor.
Dinamo a avut o șansă. Din păcate, celelalte nu au mai putut pentru că, pur și simplu, nu a mai fost ofertă. Și pentru sezonul viitor va fi la fel. Dinamo deja a antamat jucători cu actualele criterii pentru a nu rămâne descoperită și pentru a rămâne la nivel internațional. Dar ce ne facem cu restul? Noi, Dinamo, vrem o competiție puternică, să ridicăm nivelul tuturor! Haideți să vă mai spun una.

Așa…
După ce Muntenegru a ratat calificarea în Main Round la Euro, așadar a eșuat în tentativa de a intra în criterii, un omolog era fericit că Grbovic (n.r. pivotul de la Steaua) nu mai este în criterii! Ăsta înseamnă progresul la noi, să moară capră vecinului. Nu să văd și eu cum ajung acolo. Sunt echipe care „consumă” și echipe care „cresc”. Am văzut Campionatul European și am observat ascensiunea Portugaliei, reconstrucția Ungariei, Poloniei, etc. Este pe undeva vreo restricție? NU! Ungaria are 2 echipe uriașe în Liga Campionilor. Câți de la Veszprem și Pick Szeged sunt la națională (n.r. Veszprem a avut un singur jucător la Euro 2020, portarul de rezervă Szekely)? Situația este identică și la naționalele Poloniei, Germaniei, etc. Au jucători de la echipele de mijlocul clasamentului plus 3-4 de la formații de top. Suedia, Danemarca? Problema este să asiguri o competiție tare, în care echipele să își dorească progres.

„Federația trebuie să înțeleagă că actualele criterii înnebunesc cluburile. Nu poți să transferi tineri, pentru că încă nu au ajuns la echipa națională. Cei care au ajuns la o vârstă fragedă, au super valoare și sunt antamați de mult. Cei pe care poți să îi transferi sunt spre 28-32 ani. Iar când transferi un sportiv la această vârstă, nu îl aduci doar pe el, ci trebuie să îi aduci toată familia. Dacă ar fi din Europa, e mai ușor, numai că nu ai acces la ei. La extracomunitari începe „dansul”. Există o serie întreagă de formalități pe care trebuie să le faci până obții permisul de ședere, apoi te apuci și de familia lui. Jucătorilor cu familie și copii mici credeți că le arde de pregătire când își știu familia departe?”, Daniel Georgescu

DESPRE CE A MAI VORBIT MANAGERUL ECHIPEI DINAMO:

Despre imposibilitatea de a gândi azi transferuri pentru 2021-2022:

„M-am întâlnit la Stockholm cu un impresar și m-a întreabat, firesc, de ce am mai avea nevoie la echipă. I-am răspuns că nu știu încă. S-a uitat mirat la mine. Mi-a spus că el discută cu cei de la Wisla și Kielce pentru jucătorii care vin din sezonul 2021-2022. Am început să râd. Păi eu nu am cum să știu cine se încadrează în criterii pentru acel sezon. Unii ies, alții intră după Jocurile Olimpice și Mondialul din 2021. Cam asta este diferența dintre noi și ei!”

Despre repatrierea jucătoarelor de la echipa națională și antrenorii străini:

„Vă mai întreb încă ceva. Olanda câte jucătoare are în campionatul intern? Dar Spania? Noi am repatriat la fete cam tot. Ce s-a întamplat după? Păi nu e mai bine acasă fără stres, fără presiune, fără concurenșă, cu mici „ifose”? Și noi vrem progres”

„Îi blamăm pe antrenorii străini. Nu sunt de acord. Când eram acolo sus, toți au venit și au importat de la noi, să se dezvolte. Cum ar fi fost dacă și Ivănescu, Nedef, Licu, etc erau și ei blamați? Am fost în Tunisia și m-am întâlnit cu un jucător dintr-o generație mai veche. Primele lui cuvinte când a aflat de unde sunt au fost: Salutări domnului Ștefan Birtalan, mare om, mare caracter. Știți ce spun tunisienii când cineva face o cascadorie? Te crezi Nadia Comăneci! Nu mi-a venit să cred. Am zis că spun așa că sunt eu acolo, dar în niciun caz. Nadia Comăneci este în vocabularul lor”

despre finala Egipt – Tunisia la Campionatul Africii:

„Finala s-a jucat într-o sală de 17.000 de oameni. Cu 2 ore înainte s-au închis ușile. Nu vreau să povestesc despre finală, având acolo jucători în ambele tabere. Ambele selecționate au avut antrenori spanioli. Unul a impus o tactica și o disciplină incredibilă, celălalt a fost depășit total de eveniment. Dar asta e altă poveste.

CONCLUZIA lui Daniel Georgescu după toată experiența din luna ianuarie:

„Pentru mine, ce am văzut și ce am trăit în această perioadă, este suficient pentru a ști unde ne aflăm. Și pot să spun un singur lucru, dacă nu strângem rândurile, dacă nu lăsăm orgoliile, daca nu avem dialog, ne vom duce și mai jos. Handbalul încă are potențial, are susținători, încă are vizibilitate. Statistic, la nivel european este la rândul lui sus. Acest forum la masculin a fost înființat în jurul anilor 2000. Ce s-a întamplat după? S-a înființat și la feminin. Pentru că a fost eficient, au făcut și cei de la baschet. Au urmat apoi cei de la hochei, cei de la volei. Și asta spune tot”.

La Forumul de la Stockholm s-a mai discutat, printre altele, de reducerea pasivului de la 6 la 4 pase. De asemenea, de repunerea de la centru chiar dacă ai jucători în jumătatea adversă, dar la maximum 3 metri de linia de centru. Aceste proiecte pilot vor fi încercate în Danemarca.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat…
Karim Benzema a văzut ce se întâmplă cu Kylian Mbappe la Real Madrid și i-a spus clar: ”O să te omoare!”
Karim Benzema a văzut ce se întâmplă cu Kylian Mbappe la Real Madrid și i-a spus clar: ”O să te…
Elodia trăiește?! Mama lui Cristian Cioacă șochează! Unde ar fi nora ei, de fapt?!
Elodia trăiește?! Mama lui Cristian Cioacă șochează! Unde ar fi nora ei, de fapt?!
Ce se mai aude de Silkeborg, echipa care a i-a dat 10 lui FCSB în mandatul lui Nicolae Dică
Ce se mai aude de Silkeborg, echipa care a i-a dat 10 lui FCSB în mandatul lui Nicolae Dică
Asta ar putea fi mutarea anului în Superliga! Antrenorul ales pentru a-l înlocui pe Costel Gâlcă la Universitatea Craiova
Asta ar putea fi mutarea anului în Superliga! Antrenorul ales pentru a-l înlocui pe Costel Gâlcă la Universitatea Craiova
Grădinescu n-a mai suportat şi a cerut explicaţii. Comentatorul nu înţelege de ce i-a fost anulat penalty-ul FCSB-ului:
Grădinescu n-a mai suportat şi a cerut explicaţii. Comentatorul nu înţelege de ce i-a fost anulat penalty-ul FCSB-ului: "Aceasta este…
Dieta STRICTĂ pe care o respectă Maia Sandu. Ce mănâncă zilnic președinta Republicii Moldova, pentru a se menține la 45 de kg
Dieta STRICTĂ pe care o respectă Maia Sandu. Ce mănâncă zilnic președinta Republicii Moldova, pentru a se menține la 45…
Viviana Sposub, imagini cu burtică de gravidă! Fanii sunt în culmea fericirii! ”Sarcina ușoară și multă sănătate”
Viviana Sposub, imagini cu burtică de gravidă! Fanii sunt în culmea fericirii! ”Sarcina ușoară și multă sănătate”
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Locul unde au fost înregistrate -10 grade astăzi. România, lovită de un val de aer polar
Locul unde au fost înregistrate -10 grade astăzi. România, lovită de un val de aer polar
OZN văzut în BUCUREȘTI?! Un fost oficial de la Pentagon a dezvăluit că...
OZN văzut în BUCUREȘTI?! Un fost oficial de la Pentagon a dezvăluit că...
Cât de frumoasă este prima soţie a lui Walter Zenga. Are 63 de ani şi arată ca o adolescentă
Cât de frumoasă este prima soţie a lui Walter Zenga. Are 63 de ani şi arată ca o adolescentă
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
Mama lui Cristian Cioacă spune adevărul după 17 ani. Unde se află Elodia
Mama lui Cristian Cioacă spune adevărul după 17 ani. Unde se află Elodia
"Inima frântă! Te-am căutat ca disperatul!" Doi copilași români, rămași orfani după ce tatăl lor a fost înghițit de puhoiul…
Accident teribil pe DN15! Vedeta a murit pe loc
Accident teribil pe DN15! Vedeta a murit pe loc
Cel mai bun mouse pentru jucătorii de titluri eSports
Cel mai bun mouse pentru jucătorii de titluri eSports
Start promiţător pentru Bernadette Szocs la WTT Champions Frankfurt 2024
Start promiţător pentru Bernadette Szocs la WTT Champions Frankfurt 2024
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Maria Popovici a devăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Maria Popovici a devăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
×