Deși a încheiat grupa D a Mondialului din Serbia pe locul 3, Ungaria a reușit să se califice în sferturile de finală ale competiției, câștigând meciul cu Spania de luni, scor 28-21.
Sferturile de finală au loc miercuri, 18 decembrie
Duelurile dintre Verten (stânga) și Mangue au fost extrem de dure în meciul de azi
La pământ! Așa părea că e echipa Ungariei, după finalul grupei D a Mondialului din Serbia. Maghiarele pierduseră două meciuri, cu România (17-21) și cu Germania (26-27), ambele după ce reușiseră să conducă la cel puțin trei goluri și păreau că se îndreaptă spre victorii clare. Însă cu maghiarele nu știi niciodată! Cu o echipă din care fac parte vedete precum Gorbicz, Zacsik sau Tomori, e greu ca Ungaria să lege trei meciuri foarte slabe. Iar maghiarele au crescut exact în momentul în care aveau nevoie mai mare. Terminând pe locul 3 în grupă, echipa lui Janos Hajdu a fost nevoită să joace cu locul 2 din grupa C. Adică Spania, o echipă care părea în formă și care putea să pună probleme Ungariei cu o defensivă puternică. Doar că atunci când Gorbicz e la potențial maxim (6 goluri din 7 aruncări), e foarte greu ca Ungaria să piardă. Și asta s-a întâmplat și luni după-amiază la Novi Sad, când maghiarele au dominat meciul cap-coadă (17-12 la pauză), câștigând în cele din urmă cu 28-21 la final.
Ungaria – Spania 28-21 (17-12)
Ungaria: Herr 7 intervenții, Kiss 4 intervenții – Gorbicz 6, Zacsik 5, Bognar-Bodi 4, Redei-Soos 3, Verten 3, Tomori 2, Szucsanszki 2, Kovacsicz 1, Trișciuk 1, Szamoransky 1.
Spania: Navarro 11 intervenții – Lopez 7, Barbosa 4, Aguilar 4, Beg. Fernandez 3, Pena 2, Mangue 1.
Deși a suferit un atac cerebral în urmă cu câteva luni, Daniela Piedade a revenit pe teren și a marcat în victoria Braziliei cu Olanda
Samba către sferturi
În sferturi, Ungaria va întâlni Brazilia, teoretic una dintre echipele care au cele mai mici șanse la câștigarea titlului mondial. Totuși, echipa sud-americană a progresat mult în ultimii ani, are avantajul omogenității, dar și a unei defensive de fier, cu ajutorul căreia a câștigat meciuri importante în grupe cu Serbia și Danemarca. În optimi, elevele lui Morten Soubak nu au avut prea mari emoții. Au condus la pauză doar la două goluri în partida cu Olanda, dar s-au impus în cele din urmă cu 29-23. Iar dacă până în 2011 nu obținuseră decât o singură dată calificarea în sferturile de finală ale Mondialului, braziliencele au ajuns acum la a doua calificare consecutivă între primele 8 echipe ale lumii.
Brazilia – Olanda 29-23 (16-14)
Brazilia: Arenhart 11 intervenții, Pessoa 2 intervenții – Rodrigues 7, Amorim 6, Do Nascimento 5, Da Silva 3, Rocha 2, Piedade 2, Cavaliero 2, Diniz 1, Moura 1.
Olanda: Jankovic 8 intervenții, van der Wal 3 intervenții – Abbingh 7, Groot 6, Luciano 4, Polman 3, van der Heijden 1, Smeets 1, Snelder 1.
După golul lui Eric, sârboaicele au creat un meleu la mijlocul terenului, sărbătorind victoria
Ce nebunie în ultima secundă!
După ce naționala sârbă a ocupat locul 4 la Europeanul din 2012, vecinii noștri aveau ambiții mari pentru Mondialul din acest an, mai ales că lupta părea mai echilibrată ca oricând. Însă după ce elevele lui Sasa Boskovic au pierdut cu Brazilia, locul 1 din grupă a dispărut din peisaj și a deschis drumul către un sfert cu Norvegia. Până atunci însă, sârboaicele au avut de trecut de Coreea de Sud. O echipă incomodă, care putea pune mari probleme prin stilul defensiv care hărțuiește în permanență adversara. Iar lucrurile au stat pe teren exact cum era de așteptat! Deși Serbia a condus în permanență, Coreea a egalat când mai erau doar 12 secunde rămase de joc. Orice echipă ar fi căzut! Dar nu Serbia. Cu o aruncare puternică de la 9 metri, Jelena Eric a readus bucuria în sala din Belgrad în chiar ultima secundă de joc! Dezolant pentru Coreea, care a pierdut la fel ca în finala JO 2008, când Hammerseng a înscris golul victoriei Norvegiei la ultimul pas!
Coreea de Sud – Serbia 27-28 (12-13)
Coreea de Sud: Song 6 intervenții, Park 2 intervenții – Jung 8, Woo Sun Hee 6, Ryu 4, Yoo 4, Choi 3, Kim 2.
Serbia: Tomasevic 14 intervenții, Risovic 2 intervenții – Lekic 8, Popovic 6, Damnjanovic 6, Krpez 4, Cvijic 3, Eric 1.
Norvegia și-a confirmat statutul de mare favorită, câștigând clar cu Cehia
Norvegia, victorie clară
Fără să câștige vreun meci contra unor echipe mai puternice precum Spania, Polonia sau Angola, Norvegia a câștigat clar grupa C a Mondialului și a avut cel mai ușor meci din sferturi, contra Cehiei. Un meci pe care nordicele l-au dominat clar și pe care l-au câștigat la zece goluri, 31-21, chiar dacă Thorir Hergeirsson a folosit și rezervele. Lucru necesar, având în vedere că în sferturi urmează un meci crucial cu o echipă a Serbiei ultramotivată.
Norvegia – Cehia 31-21 (19-10)
Norvegia: Silje Solberg 11 intervenții, Lunde 2 intervenții – Loke 5, Mork 5, Noestvold 4, Alstad 3, Molid 2, Sulland 2, Kristiansen 2, Sanna Solberg 2, Breivang 2, Blanco 1, Hammerseng-Edin 1, Riegelhuth-Koren 1, Herrem 1.
Cehia: Ranikova 7 intervenții, Satrapova 3 intervenții – Luzumova 6, Hrbkova 4, Salcakova 2, Kutlvasarova 2, Sterbova 2, Keclikova 1, Chrenkova 1, Cerna 1, Vitkova 1, Crhova 1.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER