LIVE România – Rusia 22-28 Arbitri: Peter Horvath și Balasz Marton (Ungaria)
â–ºRomânia: Dedu, Dumanksa – portari; Udriștoiu, Geiger, Buceschi, Perianu, Laslo, Ardean-Elisei, Pintea, Florică, Rațiu, Băcăoanu, Chiper, Dragut, Bazaliu. Antrenor: Ambros Martin
â–ºRusia: Sedoykina, Trusova – portari; Kuznetsova, Kochetova, Dmitrieva, Sen, Vyakhireva, Sudakova, Samokhina, Makeeva, Malașenko, Managarova, Skorobogatcenko, Petrova, Frolova, Snopova. Antrenor: Yevgeni Trefilov
â–ºMinutul 60, final de meci, 22-28: Folova ratează ultima aruncare, Rusia ne bate cu 28-22, iar acum nu ne rămâne decât să așteptăm Franța – Olanda pentru a afla cu cine ne batem pentru bronz!
â–ºMinutul 60, 22-28: Mai ratăm un atac, iar Trefilov, deși e în finală și are șase goluri avans, mai cere un time out. E, probabil, mișcarea care spune totul despre cariera legendarului antrenor rus.
â–ºMinutul 59, 22-28: Geiger scoate o aruncare de la șapte metri, Laslo transformă și mai reducem puțin diferența.
â–ºMinutul 58, 21-28: Încercăm prin Rațiu și Geiger, dar apărarea Rusiei se închide foarte bine și golul vine greu, de pe extremă, de la Cristina Florica.
â–ºMinutul 52, 20-27: Bazaliu înscrie primul gol la acest turneu final.
â–ºMinutul 50, 19-26: Vyakhireva înscrie printre picioarele Iuliei Dumanksa și ajunge la 12 goluri marcate din 15 aruncări.
â–ºMinutul 48, 19-25: Makeeva recuperează pe semicerc și înscrie pentru 25-19.
â–ºMinutul 47, 19-24: Sudakova scapă pe contraatac și o învinge fără emoții pe Dumanska. Rusia se desprinde la cinci goluri și totul pare că s-a năruit pentru fetele noastre.
â–ºMinutul 45, 19-22: Crina Pintea ne aduce la trei goluri de Rusia. Avem nevoie de un final perfect pentru a menține șanse la victorie.
â–ºMinutul 41, 17-21: Sen reface diferența de patru goluri. N-am reușit să menținem ritmul din prima repriză și la reluare, astfel că Rusia s-a desprins.
Great strike by Anna Sen 💪 Will Russia hold on to their lead or can Romania fight back?@rushandball #ehfeuro2018 #RUSROU #handballissime pic.twitter.com/2beGq2qcDX — EHF EURO (@EHFEURO) 14 decembrie 2018
Great strike by Anna Sen 💪 Will Russia hold on to their lead or can Romania fight back?@rushandball #ehfeuro2018 #RUSROU #handballissime pic.twitter.com/2beGq2qcDX
— EHF EURO (@EHFEURO) 14 decembrie 2018
â–ºMinutul 39, 17-19: Marcăm în inferioritate numerică. Crina Pintea marchează cu un lob, după ce și-a pierdut adversarele pe drum.
â–ºMinutul 38, 16-19: Înscriem primul gol din repriza secundă. Dragut catapultează mingea în plasa laterală și revenim la trei goluri în spatele Rusiei. Din păcate rămânem în inferioritate după ce Perianu a fost eliminată pentru două minute.
â–ºMinutul 34, 15-19: Rusia profită de avantajul numeric. Vyakhireva o găsește pe Sen, care o învinge pe Dumanksa pentru 19-15. Ambros Martin solicită un time-out.
â–ºMinutul 32, 15-18: Rusia se desprinde, în premieră, la trei goluri. Mai mult decât atât, Valentina Ardean-Elisei a primit două minute de eliminare. Vyakhireva a transformat două aruncări de la 7 metri în debutul părții secunde.
â–ºMinutul 31, 15-16: S-a reluat semifinala dintre România și Rusia.
â–ºPauză: Am aruncat mai mult la poartă în prima repriză, dar rusoaicele au ratat mai puțin. Fetele lui Ambros Martin au trimis de 26 de ori spre buturile adverse, în timp ce adversarele noastre au expediat 21 de aruncări. Vyakhireva a fost principala „gură de tun” a lui Trefilov, cu opt goluri înscrie din nouă aruncări.
â–ºMinutul 30, 15-16: Pauză la Paris. Rusia conduce cu 16-15 la pauză, dar România a jucat aproape perfect în prima repriză. Ar fi fost ideal să intrăm la egalitate la cabine, dar rămânem în aproape și putem visa la victorie. Cristina Neagu trăiește meciul la intensitatea maximă, din tribune.
Set up by Vyakhireva, Makeeva scores in the closing seconds of the first half to give Russia the edge over Romania (16:15) at half-time. ✨@rushandball #ehfeuro2018 #RUSROU #handballissime pic.twitter.com/0WtVEDzQUF — EHF EURO (@EHFEURO) 14 decembrie 2018
Set up by Vyakhireva, Makeeva scores in the closing seconds of the first half to give Russia the edge over Romania (16:15) at half-time. ✨@rushandball #ehfeuro2018 #RUSROU #handballissime pic.twitter.com/0WtVEDzQUF
â–ºMinutul 29, 15-15: Crina Pintea s-a înșurubat printre apărătoarele Rusiei, reușind să înscrie cu pământul pentru 15-14. Sen nu ratează la faza imediat următoare și se reface egalitatea: 15-15.
â–ºMinutul 27, 14-14: Perianu a marcat al doilea gol consecutiv, dar Kuznetsova răspunde. Ambros Martin cere time-out, în finalul primei părți. Am jucat aproape perfect până acum și putem visa la o victorie istorică.
â–ºMinutul 26, 13-12: Perianu joacă la cel mai înalt nivel și readuce România în frunte.
â–ºMinutul 25, 12-12: Rusia egalează. Dedu a parat în primă fază, dar mingea a ricoșat la Managarova, care a înscris cu sânge rece pentru 12-12.
â–ºMinutul 24, 12-11: Vyakhireva înscrie din nou și Rusia se apropie la un singur gol. Jucătoarea lui Ambros Martin de la Rostov-pe-Don a aruncat de opt ori și a marcat șapte goluri.
â–ºMinutul 21, 11-9: Vyakhireva răspunde pentru Rusia și reface diferența de două goluri.
â–ºMinutul 20, 11-8: Crina Pintea e de neoprit! Pivotul nostru a marcat pentru 11-8 și a obținut o eliminare de două minute.
â–ºMinutul 17, 9-7: Rusia revine la două goluri în spatele nostru. Vyakhireva a învins-o pe Dumanksa la a doua aruncare, în mai puțin de un minut. Perianu a primit două minute.
â–ºMinutul 17, 9-6: Ne desprindem! Dragut înscrie și ne ducem pentru prima oară la trei goluri în fața Rusiei. Dumanksa a apărat la 7 metri, iar Dragut n-a iertat pe contraatac.
â–ºMinutul 16, 8-6: Trefilov cere time-out! Laura Chiper a scăpat singură spre poartă, după o pasă greșită a rusoaicelor, iar Sedoykina n-a mai putut face nimic. Contraatac perfect, iar marele Trefilov își trage fetele la răspundere.
â–ºMinutul 15, 8-6: Înscrie Dragut și revenim la conducerea partidei! Interul dreapta a reușit să surprindă cu o aruncare de la 9 metri.
â–ºMinutul 14, 6-6: Vyakhireva egalează cu o aruncare puternică sub transversală.
â–ºMinutul 12, 6-5: Chiper se revanșează! Laura a primit în dreapta și a trimis superb în vinclu. Revenim la conducerea partidei.
â–ºMinutul 10, 5-5: Egalăm! Valentina Ardean-Elisei înscrie pentru 5-5, spre nemulțumirea lui Trefilov.
â–ºMinutul 9, 5-4: Chiper a ratat, fetele lui Trefilov au nimerit pe transversala, când Dedu se afla pe margine, dar în cele din urmă am cedat. Rusia trece pentru prima oară în avantaj, grație lui Sen, care a aruncat cu 106 km/h.
Wow! 💥 Anna Sen sets the record for the top-speed shot so far at 1⃣0⃣6⃣ km/h 🔥@rushandball #ehfeuro2018 #RUSROU #handballissime pic.twitter.com/ydpYvRWPIP — EHF EURO (@EHFEURO) 14 decembrie 2018
Wow! 💥 Anna Sen sets the record for the top-speed shot so far at 1⃣0⃣6⃣ km/h 🔥@rushandball #ehfeuro2018 #RUSROU #handballissime pic.twitter.com/ydpYvRWPIP
â–ºMinutul 7, 4-4: Perianu a dus scorul la 4-3, cu o adevărată „rachetă”, dar Managarova a egalat rapid. Jucăm în inferioritate după ce Crina Pintea a primit două minute.
â–ºMinutul 6, 3-3: Rusia egalează. Vyakhireva expediază mingea în vinclu, după ce ne-am apărat pasiv.
â–ºMinutul 4, 2-1: Rusia înscrie primul gol. Vyakhireva a învins-o, cu șansă, pe Dedu, de la 7 metri.
â–ºMinutul 3, 2-0: Ne desprindem! Buceschi transformă din nou de la 7 metri, după ce Crina Pintea a scos aruncarea.
Two penalties, two goals. for Buceschi 🔥 But #RUSROU is in the balance so far. @rushandball #ehfeuro2018 #handballissime pic.twitter.com/UwnmKW65Yi — EHF EURO (@EHFEURO) 14 decembrie 2018
Two penalties, two goals. for Buceschi 🔥 But #RUSROU is in the balance so far. @rushandball #ehfeuro2018 #handballissime pic.twitter.com/UwnmKW65Yi
â–ºMinutul 2, 1-0: Începem bine. Buceschi înscrie de la 7 metri și România „sparge gheața”. Ambros Martin mizează pe Gabriela Perianu în debut, în locul Cristinei Neagu.
â–ºMinutul 1: Start la Paris! Cristina Neagu, accidentată în partida cu Ungaria, privește din tribune jocul de la Paris. În locul ei a fost convocată de urgență Bianca Bazaliu, rezerva lui Neagu de la CSM București.
17:50 Din cer…Marius Huțu, corespondentul ProSport la Campionatul European din Franța, și-a ocupat locul din care ne va ține la curent cu tot ce mișcă în România – Rusia. Sus, în înaltul tribunei: „Azi vedem meciurile de la etaj, cred că suntem pe la etajul 7-8. Hai, România!”, ne transmite Marius, care ne anunță și că naționala va juca în echipament roșu.
17:40 Încredere! Vasile Stângă, managerul celor de la Steaua, e de părere că Bianca Bazaliu poate reprezenta o opțiune foarte, foarte bună pentru partida de la Paris: „Domne, e o performanță extraordinară! Suntem în primele patru țări din Europa, plus că suntem calificați la Campionatul Mondial. Fetele cred că vor juca mai relaxate și va fi un meci frumos.
Eu nu cred că o va băga pe Bianca Bazaliu din primul minut. Eu cred că va improviza și se va juca cu Laszlo inter stânga. Dacă câștigăm o medalie e un lucru fantastic, e un bonus. Fără Cristina Neagu cred că și Ambros realizează că e destul de greu. Pentru mine a fost o surpriză că nu a luat-o pe Bazaliu de la început. După mine, Bazaliu are cel mai bun braț după Cristina Neagu.
Rusia prin asta este foarte puternică: are bancă, are jucătoare care sunt echilibrate valoric. Acum este un examen pentru echipa României și pentru noi toți să vedem cum va funcționa echipa fără Cristina Neagu. Eu nu cred că o să ne facem de băcănie, dacă vor juca bine în apărare, pentru că Rusia e o echipă puternică, masivă. Trebuie să le alergăm și să ne apărăm bine. Chiar și dacă vom pierde, eu zic că vom face un meci bun”, a spus cel mai bun inter stânga al anului 1982 în cadrul emisiunii „Execuții în direct”, la Sport Total FM.
România – Rusia face parte din galeria meciurilor cruciale, iar în astfel de partide, cu mize istorice, ies în evidență și adevărații campioni. Sportivii cu psihic de fier, care își pun ștampila pe rezultatul final. Însăși Cristina Neagu a explodat la echipa națională în urma unei astfel de partide. S-a întâmplat chiar în Paris Bercy, în urmă cu 11 ani, când interul stânga, la cei 19 ani, a intrat cu o încredere fantastică pe parcursul sfertului de finală cu Franța și l-a decis la capătul unui meci cu prelungiri (34-31) printr-o serie remarcabilă de reușite. Francezii nu au uitat-o nici azi, iar Cristina a devenit de atunci o handbalistă indispensabilă echipei naționale. Mai presus de orice, valoarea ei este recunoscută la nivel internațional.
Cine s-ar putea ridica din echipa României, în absența Cristinei Neagu? ProSport vine cu trei propuneri:
Cristina Laslo, MVP la tineret, șansa de a fi lider și la senioare
Cristina Laslo a fost o jucătoare bună la toate în acest turneu final. Deseori preferată de Ambros Martin pentru a juca în defensivă la acest Campionat European, jucătoarea de la Buducnost Podgorica a evoluat în multe momente și atac din postura de inter dreapta, deși ea a fost privită mai mereu ca un conducător de joc. Prin introducerea ei în atac în linia de 9 metri alături de Cristina Neagu și Eliza Buceschi, selecționerul a căutat să aducă în ofensivă mai multă dinamică, să miște mai bine apărarea adversă, mizând în același timp și pe elementul surpriză, Cristina fiind o jucătoare cu execuții uneori neașteptate.
La partida cu Rusia, Cristina Laslo ar putea juca mai mult pe postul Cristinei Neagu. Ea a evoluat în câteva rânduri pe postul de inter stânga și la Mondialul de tineret din Rusia de acum 2 ani, unde a cucerit medalia de bronz. Handbalista a fost liderul echipei, dar și principala jucătoare care și-a asumat responsabilitatea șutului la poartă. De altfel, a terminat pe locul 3 în clasamentul golgheterilor și a făcut parte din echipa ideală. Laslo are multe calități pentru a ieși în evidență. Cu o încredere mai mare în forțele proprii, stăpână pe situație și sângele rece în momentele cheie, Cristina Laslo poate prelua „hățurile” în mână la semifinala cu Rusia și să intre în galeria jucătoarelor esențiale ale naționalei feminine.
Yuliya Dumanska, portarul cu pedigree de mare campioană
Jucătoarea de la Rm. Vâlcea și-a dovedit deja valoarea pe plan intern și chiar la nivel internațional, prin ceea ce a făcut la Craiova în sezonul trecut în Cupa EHF. Adevărata măsură a valorii unui portar este oferită însă în primul rând de prestațiile la nivelul echipelor naționale, în astfel de momente importante ale unui turneu final. Dumanska a avut deja o evoluție excepțională cu Norvegia la acest Campionat European. Cu o prestație la același nivel cu Rusia, portarul de la Rm. Vâlcea va deveni un nume de referință pe plan mondial încă de acum, deși are numai 22 de ani. Yulia Dumanska a fost nominalizată de pe Evgeni Trefilov ca fiind una din cheile României la acest meci.
Eliza Buceschi, jucătoare cu etichetă de golgheter
Eliza Buceschi a fost în ultimii ani în umbra Cristinei Neagu. Mai mereu o jucătoare bună de echipă, cu clarviziune, cu realizări. Consacrarea ei definitivă poate veni la finalul acestei săptămâni, la Paris, unde este favorită pentru a deveni golgheterul Campionatul European. Eliza mai are nevoie de 11 goluri în semifinale și finala de duminică, pentru a încheia în fața extremei sârbe Katarina Krpez. Cu un astfel de „bagaj” de reușite, România va avea cu siguranță de câștigat în weekend-ul final de la Paris. Cu această etichetă de „golgheter”, Buceschi devine o jucătoare atractivă pentru multe echipe în următorii ani.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER