România a funcționat 45 de minute cu Rusia la Campionatul Mondial, dar pe final s-a prăbușit precum un castel de nisip!

ROMÂNIA – RUSIA 18-27 (final)

România nu mai are nicio șansă să prindă semifinalele la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, după ce a pierdut în fața Rusiei cu scorul de 27-18, în meciul de debut în grupele principale.

Tricolorele au făcut o primă repriză bună, reușind să intre la egalitate la cabine, 10-10. România dat senzația că poate obține ceva cu Rusia, dar în reprize secundă s-a prăbușit în partea secundă. Fetele lui Tomas Ryde au comis însă o grămadă de erori în atac – 20 în total în cele 60 de minute -, astfel că nu aveau cum să învingă campioana olimpică en-titre cu o asemenea statistică.

La scorul de 16-17 (min. 44), Rusia a început să dea câteva goluri ușoare pe contraatac, seria prelungindu-se la opt goluri consecutive. România a renunțat pe parcurs la luptă, titularele au fost retrase pe banca tehnică, astfel că la final rezultatul a fost destul de drastic: 18-27. Pentru România urmează partida de marți cu Suedia (ora 13:30).

România – Rusia 18-27 (10-10)

Dedu 1 gol, Dumanska; Udriștioiu, Pristăvița 2, Neagu 5, Băcăoanu, Perianu 2, Pintea 1, Florica 1, Dache, Polocoșer 1, Ostase 2, Seraficeanu 2, Zamfirescu, Iuganu, Vizitiu 1

Sedoykina 3 goluri, Lagina; Kuznetsova 1, Sen 1, Gorshenina 1, Vyakhireva 5, Bobrovnikova 5, Makeeva 3, Mikhaylichenko, Fomina 2, Zhilinskaite 1, Malashenko, Managarova, Kozhokar 3, Illarionova 1, Frolova 1

EVOLUȚIA SCORULUI

Rusia câștigă cu 27-18, o diferență mult prea mare după ce s-a jucat până în minutul 45. România a căzut însă total în ultimele 15 minute, primind opt goluri consecutive.

17-25 Lorena Ostase marchează pentru România după aproape 12 minute fără gol! În această perioadă, Rusia a marcat opt goluri consecutive.

16-24 În jocul României nu mai merge nimic și este în corzi, Rusia marchează gol după gol.

16-23 Bobrovnikova se înalță peste defensiva României și duce diferența la 7 goluri în minutul 50. Tricolorele s-au prăbușit dintr-o dată.

16-21 În numai trei minute, Rusia marchează patru goluri la rând și atinge diferența maximă din acest joc.

16-20 România a pierdut 18 mingi în atac, enorm de mult pentru a câștiga în fața Rusiei. Adversara profită și se desprinde.

16-17 Iese la rampă Sonia Seraficeanu cu un gol la vinclu.

15-17 Greșelile României în atac se transformă în contraatacuri pentru Rusia. Vyakhireva înscrie un gol ușor. Tomas Ryde a solicitat time-out.

15-15 Denisa Dedu face un joc din ce în ce mai solid. Înscrie și din poartă în poartă.

14-15 Cristina Neagu reduce din aruncare de la 7 metri, România este în superioritate.

13-15 Cu două contraatacuri consecutive, Rusia a luat din nou viteză.

13-14 Primele 10 minute ale reprizei secunde au același tipar cu începutul partidei, cu răsturnări de situație.

13-12 Neagu trage în bară, Crina Pintea recuperează în partea stângă, minge ajunge la Florica ajunsă pe postul de pivot, iar handbalista de la Vâlcea înscrie cu multă șansă.

Denisa Dedu este într-o zi foarte bun. Are o intervenție fantastică în fața Annei Sen.

12-12 Anca Polocoșer marchează primul ei gol în acest meci.

11-12 Makeeva este găsită liberă pe 6 metri și readuce Rusia în avantaj.

11-10 România revine în avantaj la începutul reprizei secunde, după o reușită a Cristinei Neagu, a patra din acest joc.

Într-un alt meci care se desfășoară la această oră, Serbia conduce Coreea de Sud la pauză cu scorul de 21-16.

Câteva cifre după prima repriză:

10-10 Laura Pristăvița are din nou o evoluție foarte solidă. Ia o acțiune pe cont propriu la finalul primei reprize și o încheie cu gol. România revine de la minus cinci și pleacă la cabine la egalitate cu Rusia.

România ratează două șase imense de a egala. Neagu a tras în bară, Pristăvița a fost blocată de Sedoykina.

Rusia nu a mai dat gol de vreo 7 minute, Ambros Martin a solicitat time-out (min. 28). Tricolorele au avut două șanse de a egala, dar atacul este cu bune și rele, reușitele sunt combinate cu multe erori.

9-10 Combinație de toată frumusețea Neagu – Lorena Ostase. Ultima aduce România la un gol în spatele Rusiei. Anca Polocoșer este eliminată 2 minute.

8-10 Laura Pristăvița are două momente foarte bune. În primă fază o obligă pe Vyakhireva să facă fault în atac, apoi înscrie cu poarta goală, este adevărat, și cu multă șansă. România revine (min. 24)

7-10 Neagu înscrie din nou la 7 metri, moment favorabil pentru România. Rusia joacă în dublă inferioritate.

6-9 Cristina Neagu marchează din 7 metri. Are procentaj sută la sută la acest capitol la Campionatul Mondial: 20 de goluri din 20 de aruncări.

5-9 Crina Pintea este angajată de Cristina Neagu și își face simțită prezența pe lista marcatoarelor.

4-9 Scorul ia proporții pe greșelile României. Tricolorele au adunat deja 9 greșeli în atac. A marcat din nou Vyakhireva.

4-7 Patricia Vizitiu își pune în valoare „stânga”, iar România reduce din diferență.

3-7 România face o nouă eroare în atac, iar Sedoykina înscrie din nou cu poarta goală (min. 16)

3-6 Yaroslava Frolova din 7 metri și Sedoykina, cu poarta goală, ajută Rusia să se deprindă

Denisa Dedu apără o aruncare a interului Anna Vyakhireva. România a comis deja șapte greșeli în atac. Ritmul jocului este destul de scăzut.

Combinațiile cu pivotul nu prea merg, Crina Pintea este blocată foarte bine. Tomas Ryde cere time-out în minutul 12.

3-4 În primele 10 minute am avut deja trei răsturnări de scor. Rusia este din nou în avantaj după un gol marca Anna Sen, o aruncare în forță.

3-3 Gabriela Perianu găsește un culoar, pătrunde și înscrie, dar Rusia răspunde imediat cu o repunere rapidă și un gol cu poarta goală.

2-2 Gabriela Perianu egalează rapid. România joacă 7 contra 6 în fața trupei lui Ambros Martin.

1-2 Vyakhireva aduce Rusia în avantaj în urma unei acțiuni de pătrundere prin slalom, care a făcut-o celebră.

1-0 Cristina Neagu deschide scorul în minutul 3 cu o bombă de la distanță.

România a început partida în apărare, cu Denisa Dedu în poartă. Rusia irosește un prim atac prin Anna Sen, la fel ca și România, prin Gabriela Perianu.


România intră, duminică, la ora 8:00, în a doua fază a competiției la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din Japonia. În față va fi Rusia, cel mai puternic adversar din grupa principală 2, una dintre cele două naționale care a câștigat tot până la acestă oră, alături de Spania.

Meciul România – Rusia este în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

Reprezentativa lui Tomas Ryde are zero puncte, Rusia are deja patru puncte, astfel că singura șansă a tricolorelor de a mai conta în lupta pentru semifinale, ar fi să învingă în această întâlnire. România a intrat în Main Round după o revenire miraculoasă cu Ungaria (28-27), în timp ce rusoaicele au defilat până acum, câștigând toate jocurile de la 8 goluri în sus. Meciul reper a fost cu Suedia, 30-22.

România și Rusia s-au întâlnit de patru ori în acest ciclu olimpic, iar victoriile au fost împărțite. Foarte interesant, toate jocurile au fost cu Ambros Martin pe banca tehnică a României, azi aflat în tabăra adversă. La Campionatul Mondial din 2016, prima reprezentativă a obținut un succes istoric, 22-17. Apoi, cele două naționale au fost adversare în calificările pentru Euro 2018, iar fiecare și-a câștigat jocul de pe teren propriu. Rusia cu 30-25, România cu 26-25. În fine, ultima confruntare a avut loc anul trecut la Europene în Franța, iar adversara a mers în finală cu 28-22.

Cristina Neagu vs Anna Vyakhireva

Cristina Neagu nu a jucat în acea semifinală, după ce s-a accidentat grav în meciul precedent cu Ungaria. În absența căpitanului României, Anna Vyakhireva a eclipsat jocul, reușind să marcheze nu mai puțin de 13 goluri, ulterior fiind desemnată și MVP-ul competiției. Deși acum miza nu este la fel de mare, calificarea în finala unul turneu final, Cristina Neagu are șansa unei revanșe personale.

Vorbind de cele două mari vedete din cele două tabere, Cristina Neagu a marcat 40 de goluri în patru meciuri la Kumamoto. Vyakhireva are numai 11 goluri, dar toată lumea se așteaptă ca interul dreapta să-și ridice nivelul.

Rusia a avut o grupă accesibilă până acum, astfel că Ambros Martin a oferit timp de joc tuturor elevelor sale. Anna Sen este singura care a adunat mai mult de 3 ore de joc în teren până acum în tabăra adversă. În tabăra României, Crina Pintea are peste 4 ore, în timp ce Aneta Udriștioiu, Gabriela Perianu, Anca Polocoșer și Ana Maria Iuganu au trecut de 3 ore.

Meciul este interesant și din punctul de vedere al celor doi antrenori, Tomas Ryde și Ambros Martin, cei care au condus naționala României în acest ciclu olimpic.

Publicat: 08 12. 2019, 06:43
Actualizat: 08 12. 2019, 10:42