ROMÂNIA – UNGARIA 28-27 (final)
România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial de Handbal Feminin, după ce a învins Ungaria cu 28-27. Tricolorele au făcut o primă repriză slabă, dar au renăscut în repriza a doua.
Prima reprezentativă va înfrunta Rusia, Suedia și Japonia în grupele principale.
Cu vreo jumătate de oră în urmă, nimeni nu își mai imagina că România ar mai putea face ceva la acest Campionat Mondial. A pierdut la scor cu Spania, s-a chinuit cu Kazakhstan, a fost întoarsă de Muntenegru de la plus patru în ultimele 15 minute, iar la pauză a fost condusă de Ungaria la șase goluri, cu 16-10.
Echipa a reușit ușor-ușor să reducă ecartul în partea secundă, astfel că în minutul 48 a ajuns la un gol în spatele adversarei. 19-20. Din acel moment a urmat un război al nervilor tari, câștigat în ultimele secvențe de România. Neagu a fost impecabilă la 7 metri și a marcat golul de 28-27 cu care România s-a calificat între cele mai bune 12 naționale ale lumii.
EVOLUȚIA SCORULUI
28-27 GOOOOOOOL Cristina Neagu, care transformă cu multă sete o aruncare de la 7 metri obținută cu 5 secunde înainte de final de Laura Pristăvița.
România a recuperat mingea, mai are 32 de secunde la dispoziție pentru a da gol. Time-out România.
27-27 România egalează în minutul 58.45 prin Iuganu. Rasmussen cere time-out. Tricolorele trebuie să câștige pentru a se califica mai departe.
Dedu apără o minge importantîă în minutul 59 la scorul 26-27
25-26 Ungaria face schimbare greșită, iar Iuganu readuce România la un gol distanță în spatele Ungariei.
23-25 Neagu rămâne sută la sută la 7 metri.
22-25 Hafra ia o acțiune pe cont propriu și finalizează pe sub portarul Dedu.
22-24 Seraficeanu a lovit bara, Ungaria s-a desprins imediat la 3 goluri, dar Ostase înscrie rapid pentru România și ține echipa în joc (min. 53).
21-22 Cristina Neagu marchează la vinclu de la 7 metri, aruncare obținută de Pristăvița. Jucătoarele venite vde pe bancă, Seraficeanu și Pristăvița au adus plus pentru România în ultimele minute.
20-21 Seraficeanu este jucătoarea momentului în echipa României. Încă un gol uriaș marcat de extrema dreaptă de la Minaur.
19-20 Pristăvița a scos un nou 7 metri, iar Neagu a ajuns la 6 din 6 la acest capitol. România urcă de la un minut la altul la capitolul încredere (min. 48)
18-20 Gol important înscris de Sonia Seraficeanu dintr-o poziție dificilă.
17-19 Cristina Neagu este impecabilă la 7 metri.
16-19 Perianu și Florica sunt eliminate, Szabo înscrie de la 7 metri. Time-out cerut de România în minutul 44.
16-18 România este în joc, după un gol marcat de Neagu de la 7 metri. Pintea a scos aruncarea, dar și o eliminare de 2 minute.
Denisa Dedu apară 7 metri!
15-18 Cu bune și rele, România ajunge la trei goluri în spatele Ungariei (min. 40), după ce Pintea a fost atentă la intercepție și după o ratare a Cristinei Neagu a prins mingea și a introdus-o în poartă.
Seraficeanu ratează incredibil, aproape dintr-o situație cu poarta goală/
14-18 Iuganu și Pintea înscriu două goluri consecutiv pentru România, iar scorul se mai strânge în minutul 35.
12-18 Gabriela Perianu marchează de la șold, dar Ungaria repune rapid și taxează replierea tricolorelor
11-16 Ana Maria Iuganu marchează părimul gol al reprizei a doua.
România este la o repriză distanță de a rata obiectivul la Campionatul Mondial, dar are șanse mari să ajungă totuși la turneele preolimpice. Trebuie îndeplinite două condiții în acest moment: Titlul mondial să ajungă în Europa, iar Rusia sau Olanda să se clazeze în Top 7, caz în care România ajunge la „preolimpice” după locul 4 de la Campionatul European.
La turneele preolimpice ajung șase naționale de la Campionatul Mondial și șase de la întrecerile continentale. Europa va avea două locuri, iar clasamentul care contează este Euro 2018
România a făcut o primă repriză slabă, nu a avut foarte multe idei de joc. În plus, a avut cel puțin o viteză în mius față de Unagria, iar rezultatul de la pauză nu este deloc forțat!
10-16 Cristina Neagu marchează de la 7 metri și pune punct final primei reprize.
8-15 Szabo înscrie de la 7 metri, iar România se află acum cu două jucătoare mai puțin pe teren. A fost eliminată și Seraficeanu.
8-14 Polocoșer a văzut a doua eliminare, iar Ungaria ajunge pentru a doua oară la 6 goluri diferență (min. 27).
8-12 După câteva minute fără gol, nou-intrata Sonia Seraficeanu reduce din diferență cu două goluri consecutive (min. 26)
6-11 În mai puțin de 2 minute, Ungaria reface diferența maximă în joc, după o minge pierdută în atac (min. 20).
6-10 Ungaria profită de eliminarea Ancăi Polocoșer, duce mingea în extremă, iar Schatzl înscrie.
6-9 Cristina Neagu ajunge la 3 goluri, după ce a transformat un 7 metri obținut de Crina Pintea.
5-8 Prima reprezentativă se închide ceva mai bine în defensivă, iar în atac fructifică din nou superioaritatea prin pivotul Ostase.
4-8 Vine primul gol și de pe extremă, după reușita Anei Maria Iuganu (min. 16). Rasmussen a cerut time-out.
3-7 Cristina Neagu marchează din acțiune. România a înscris primul gol de la acest Mondial la jocul 7 vs 6!
Katrin Klujber a ratat o aruncare de la 7 metri. România intră 7 vs 6 în atac.
2-7 Cristina Neagu marchează primul gol dintr-o aruncare de la 7 metri în minutul 11.
1-7 Primele aruncări ale Cristinei Neagu nu intră în poartă, iar Ungaria continuă să apese pe pedala de accelerație și ajunge la șase goluri diferență.
1-5 Gabriela Perianu sparge gheața pentru România, după o aruncare din zona centrală (min. 8).
0-5 Udriștioiu este blocată de Biro în extrema dreaptă, Ungaria pleacă rapid în atac și fructifică prin Schatzl (min. 7).
0-4 România are un meci deja infernal, după ce adversarele s-au distanțat în 6 minute. Klujber a înscris pentru 4-0 de la 7 metri. Time-out echipa României.
0-3 Noemi Hafra aruncă de la șold și ajută Ungaria să se desprindă după numai 4 minute de joc. Defensiva maghiară pune presiune pe Cristina Neagu de la începutul jocului.
0-1 Biro apără primele aruncări ale României, expediate de Neagu și Pintea. A marcat Ungaria la atacul următor prin Tomori.
Raluca Băcăoanu a revenit în echipa României, după două jocuri de absență. Trocolorele au început jocul în atac.
Tricolorele au pus foarte multă pasiune în intonarea imnului. Cu siguranță vor încerca să pună această pasiune și în teren, în cele 60 de minute de joc cu Ungaria. Hai, România!
România a avut un Mondial slab până acum, mult sub ce a arătat în urmă cu un an la Campionatul European din Franța unde a terminat pe locul 4, dar mai poate salva o parte din această participare dacă învinge Ungaria, vineri, de la ora 12:00. Este singura opțiune pentru tricolore pentru a se califica între cele mai bune 12 națiuni ale lumii. Selecționata maghiară are și varianta egalului pentru că ar un golaveraj net superior. Așteptăm un meci plin de intensitate, cu adrenalină, cu dăruire, de ce nu, o altă confruntare pentru istorie.
România este în prima linie cu Cristina Neagu, Denisa Dedu, Gabriela Perianu și Crina Pintea, în timp ce Kim Rasmussen răspunde cu o selecționata tânără, dar extrem de talentată, care va avea un cuvânt de spus în următorul deceniu. Înaintea plecării spre Kumamoto, antrenorul care a câștigat Liga Campionilor cu CSM București, a selectat 10 jucătoare sub 23 de ani. Astăzi, Ungaria este periculoasă din toate pozițiile, iar extremele lor sunt printre cele mai bune din lume.
În acest ciclu olimpic, România și Ungaria s-au întâlnit de două ori, la Europene, victoriile fiind împărțite, 29-21, respectiv 29-31. În ambele cazuri, tricolorele au ieșit mai bine ca și clasament!
Jocul este plin de semnificații, având în vedere și accidentarea gravă de anul trecut a Cristinei Neagu. Foarte interesant, Kim Rasmussen, selecționerul Ungariei, a reacționat imediat după suferința româncei, solicitând un alt sistem de desfășurare al turneelor finale. A ținut să puncteze că jocurile sunt prea „înghesuite” la turneele finale, se succed zi după zi, sportivii sunt suprasolicitați, așadar și riscurile de accidentare sunt mult mai mari.
„Jucătoarele Ungariei vor fi foarte motivate, de fiecare dată când au jucat împotriva României s-a întâmplat așa. Ungaria are jucătoare tinere și foarte bune. Am avut șansa să joc împotriva lor și am observat că au maturitate în joc, în ciuda vârstei. Nu o să fie un joc ușor nici împotriva lor. Dacă există puțină teamă, este din cauza noastră. Depinde foarte mult de noi”, Crina Pintea
Spania și Muntenegru s-au calificat deja din grupa României pentru Main Round. Se știu deja și viitoarele adversare pentru naționalele din Grupa C: Rusia, Suedia, Japonia.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER