Vicecampionul olimpic s-a operat în 2009 la tendonul genunchiului, în 2010 a luat argint la CE de la Barcelona, iar 2011 bronz la CE de la Paris
„Struțul” a dus pe picioare tendinita patelară (boală săritorilor în termeni populari) ani buni, dar în 2009 s-a hotărât să se opereze la Turku (Finlanda) pentru că durerile îi tăiau orice elan. Din cauza desprinderilor și blocajelor, valabile atât pentru handbaliști, cât și pentru săritori, apare o suprasolicitare a ligamentelor și a tendoanelor genunchiilor. În cazul handbaliștilor în calcul mai intră schimbările bruște de direcții, iar în cazul atleților șocurile de la aterizare.
ProSport vă prezintă exemplul unui campion care a reușit să se exprime la același nivel în concursuri, după un coșmar provocat tot de o accidentare la genunchi. Explică actualul lider mondial al sezonului la triplusalt (17,17 m): „Din postura mea de fost accidentat la genunchi, pot să spun că va fi destul de greu pentru Cristina, dar se va reface în șase luni, un interval extrem de dificil. Atât ține perioada de recuperare și după o operație la tendonul genunchiului și după o intervenție la ligamentele încrucișate ale genunchiului. E cam același lucru din punct de vedere al refacerii fizice, totul este să respecți sfatul medicului și să fii tratat la o clinică foarte bună. Când termini cele șase luni ești complet refăcut fizic, dar lipsit total de pregătire. Și aici apare partea psihică extrem de importantă pentru un sportiv de performanță”, spune Oprea.
Genunchiul își pierde din mobilitate Piteșteanul a reușit să treacă și peste obstacolul mental și la nouă luni după intervenția chirurgicală cucerea argintul la Europene (2010). „După aceste șase luni, genunchiul își pierde din mobilitate și flexibilitate și e posibil nu să te antrenezi cu o doză de teamă, dar cu o oarecare protecție. Așa am simțit eu, un fost accidentat la genunchi. Tind să cred că ea va avea puterea să revină la același nivel și după accidentarea la genunchi, pentru că e o luptătoare”, conchide atletul pregătit de Doina Anton. Chiar dacă provine dintr-un alt sport, cazul „Struțului” e exemplul care arată cum un campion se poate ridica de pe patul de spital spre performanțele atinse altădată.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER