Misiune specială pentru Brădeanu, Manea și Curea. Proiectul în care se implică cele 3 jucătoare ale echipei naționale și ale CSM București
Aurelia Brădeanu, Oana Manea și Iulia Curea au devenit oficial ambasadori ai sportului școlar și universitar. Rolul celor trei jucătoare de echipă națională este să promoveze handbalul în școli și să atragă, astfel, cât mai mulți copii către acest sport.
Într-o conferință de presă susținută marți la Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Sportului Școlar și Universitar din România, prin directorul adjunct Constantin Căliman, și-a prezentat calendarul competițional pe 2016, dar și un proiect menit să „revoluționeze” handbalul la baza de jos a piramidei. „Handbalul în școală este foarte important, iar Ministerul Educației și Cercetării Științifice este în stare de a prezenta un proiect foarte frumos, aflat acum la stadiul de draft. Împreună cu Federația Română de Handbal ne dorim să introducem minihandbalul în școală la clasele 0-4. FRH va investi și o sumă importantă, în KIT-uri și echipamente sportive”, a susținut Constantin Căliman.
Cu această ocazie, Aurelia Brădeanu, Oana Manea și Iulia Curea, jucătoare cu ani grei la echipa națională și componente ale CSM București, au devenit ambasadori ai sportului școlar și universitar. „Împreună încercăm să atragem în acest proiect mai mulți jucători și jucătoare de echipă națională și să promovăm handbalul în școli. Așa cum am mai spus, viitorul handbalului este în școală și cu cât se va ajunge la o masă critică de selecție mai mare, cu atât handbalul românesc poate avea un trai mai frumos pe viitor”, a mai spus Căliman.
Cele 3 handbaliste au făcut apel către tinerii de astăzi să vină către sport, în special la handbal. Totodată, Brădeanu, Manea și Curea au trimis provocări către Bianca Bazaliu, Alexandru Dedu, respectiv Cristina Vărzaru într-un proiect „Junior Sport”, care se va concretiza într-un Bal de caritate pentru tinerele talente din sport, în 25 februarie.
La lansarea proiectelor au fost prezente și junioarele Lorena Stoican și Teodoro Popescu, componente ale lotului național de junioare (U18), dar și ale Colegiului Tehnic Media București, care s-a calificat săptămâna trecută la Campionatul Mondial Școlar de la Rouen (Franța), 11-19 martie. Constantin Căliman a explicat că instituția care a câștigat olimpiada națională în 2015 – Colegiul Anghel Saligny Baia Mare – nu a putut fi trimisă automat la Campionatul Mondial pentru că titlul l-a câștigat și cu jucătoare născute în 1997. Ori, la CM de la Rouen sunt admise echipe cu eleve legitimate în aceeași instituție școlară și născute în 1998-2000.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?