Trupa lui Didier Dinart arată impresionant, deși schimbări majore în lot, din punct de vedere al jucătorilor selecționați, nu prea sunt. Să fi adus aparițiile lui Dipanda și Remili pe postul de inter dreapta un plus atât de evident raportat la cum a arătat 2016?
Greu de crezut, cu toate că interii în cauză s-au evidențiat. Franța are una din cele mai în vârstă echipe la acest Campionat Mondial, dar degajă o forță și o prospețime impresionante. Probabil că totul derivă de la faptul că țara gazdă s-a pregătit extraordinar din punct de vedere mental la acest turneu final! Franța a arătat foarte bine, dar nici adversarii nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor. În afara Norvegiei, care a ținut cât de cât pasul cu gazdele (28-31), ceilalți adversari au fost modești. Dreptul oferit de IHF țării gazde, de a-și alege grupa în care evoluează la tragerea la sorți, ține și de strategie. Iar „cocoșii” și-au făcut foarte bine temele și din acest punct de vedere, din moment ce primul meci foarte tare ar urma să fie abia în semifinale, când Franța s-ar putea să dea peste Germania. Ar mai fi un joc în sferturi cu Suedia, Qatar sau Egipt, dar nici aceste selecționate nu arată la această oră că ar fi capabile să doboare un colos.
Cu trei zile înaintea încheierii primei faze a grupelor se știu deja 12 echipe naționale care s-au calificat în optimile de finală: Franța, Norvegia, Rusia, Brazilia (Grupa A); Spania, Slovenia, Macedonia (Grupa B); Germania, Croația (Grupa C), Danemarca, Suedia, Qatar (Grupa D).
Rezultate ziua a 7-a
Grupa A: Norvegia – Brazilia 39-26, Polonia – Japonia 29-26, Franța – Rusia 35-24
Grupa B: Slovenia – Tunisia 28-28, Islanda – Angola 33-19
Grupa C: Germania – Arabia Saudită 38-24
Grupa D: Qatar – Argentina 21-17 (de remarcat faptul că sud-americanii au înscris doar 2 goluri în primele 30 de minute. Scorul la pauză al acestei partide a fost 9-2!)
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER