Fosta internațională Narcisa Lecușanu (45 de ani) a pictat pentru copiii cu Autism, Sindromul Down și nu numai de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni-Vâlcea.
Pictura va fi scoasă la lictație, iar suma strânsă va ajuta pentru construirea unei camere senzoriale la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni-Vâlcea.
Provocată de Nicula Bogdan, am acceptat cu drag, să pictez un „ÎNGERAȘ” pentru copiii cu Autism, Sindromul Down și nu numai de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni-Vâlcea.
Ei au mare nevoie de dotări pentru înființarea unei camere senzoriale în noua clădire-fost Centrul Andreea, din Râmnicu Vâlcea. Camera senzorială are rolul de a dezvolta funcțiile senzoriale ale copiilor, pentru a se putea adapta la mediul înconjurător. Licitația începe de la 500 lei și banii vor merge direct în contul Asociației: RO96CECEB00030RON0812749. Pentru orice informație o puteți contacta pe Dna. Director, Cristina Nicula +40 (744) 403 119 Mulțumesc anticipat celor care pot ajuta acești copii minunați! De la suflet la suflet!” a fost mesajul postat pe pagina de facebook de fosta internațională.
Narcisa Lecușanu a reușit să înscrie 129 de goluri pentru Oltchim în Liga Campionilor, în 40 de partide, și 302 goluri pentru naționala României, în 116 partide. În prezent este membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal, o poziție extrem de importantă pentru ea dar și pentru handbalul românesc, implicit. Printre cele mai importante titluri obținute de sportivă se numără cel de campioană mondială de tineret cu naţionala României (1995), vicecampioană mondială cu România la Sankt Petersburg (2005), câștigătoare a Cupei Cupelor EHF cu formația Oltchim Râmnicu Vâlcea (2007) și finalistă a Ligii Campionilor cu Oltchim (2010).
Fosta jucătoare a Oltchimului și a naționalei s-a apucat de pictat în timpul pandemiei, alături de cei doi copii ai ei, Maria și Iustin, iar acum activitatea s-a transformat în principalul hobby. „A fost o joacă. Nici nu mă așteptam să descopăr această pasiune pentru pictură. Am cumpărat șevalet, pensule, tot ceea ce este necesar pentru pictură.
Așa am început și eu să pictez, alături de cei mici. De la o zi la alta a început să-mi placă tot mai mult, iar acum pot spune că pictura este principala mea modalitate de relaxare. Aproape zilnic îmi fac timp pentru a sta în fața șevaletului. Când i-am arătat mamei picturile, nu a crezut că sunt făcute de mine. Mi-a și spus că în copilărie nici nu știam să colorez bine” a povestit în vară Narcisa Lecușanu pentru ProSport.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER