Real Madrid sau FC Barcelona, care se bazează pe zeci de mii de acționari, sunt modele pentru HC Minaur. Formația băimăreană a găsit salvarea de la faliment, transformându-se în societate pe acțiuni printr-o ofertă publică. Iar în numai câteva zile a adunat peste 900 de adeziuni.
Echipa care i-a lansat în handbalul mare pe Maricel Voinea și Alexandru Csepreghi a trăit pe marginea prăpastiei în ultimii ani, fiind la un pas de desființare în sezonul recent încheiat. Cu eforturi considerabile, Minaur a reușit totuși să termine campionatul și chiar să se mențină în Liga Națională. În condițiile date, era dificil ca formația maramureșeană să mai continue, astfel că oficialii clubului au decis să se reorganizeze. Mizând și pe faptul că Minaur este una dintre cele mai iubite echipe de handbal din România, au hotărât să se transforme în societate pe acțiuni printr-o ofertă publică. Concret, suporterii au fost invitați să cumpere acțiuni, valoarea uneia fiind de 1.000 de lei. 220.000 de euro în câteva zile Iar inedita acțiune din întreg sportul românesc a prins rapid. Într-un interval de timp relativ scurt, Minaur a reușit să strângă peste 900 de adeziuni, însumând aproximativ 220.000 de euro. Fosta glorie Maricel Voinea și actualii internaționali Vali Ghionea și Ionuț Irimuș sunt printre cei care au decis să investească achiziționând acțiuni, solicitări venind până și din Canada, America și Germania. De asemenea, Alexandru Csepreghi și Alexandru Sabou și-ar fi dorit, la rândul lor, să devină acționari la Minaur, însă HCM Constanța nu și-a dat acordul, după cum ne-au precizat oficialii băimăreni. „Sincer, nu ne așteptam să strângem așa multe adeziuni. Inițial, ne-am gândit la vreo 600 de acțiuni. În total, au aderat la noua societate peste 60 de acționari”, ne-a declarat Radu Mare, președintele executiv al clubului. Vor investi banii pentru profit Oficialul maramureșean ne-a prezentat și modul în care va funcționa noua societate: „Până pe 26 iulie, fiecare acționar va trebui să verse în contul grupării 30% din valoarea subscrisă a acțiunii, iar restul sumei până la sfârșitul anului. Totodată, ne gândim ca în cursul acestui an să mai facem o mărire de capital, probabil cu o sumă mai mică, de 500 de lei. Această mărire va fi însă ultima. Bineînțeles că suma care se strânge nu ne ajunge decât pentru câteva luni, dar echipa va trebui finanțată în continuare. Ne-am gândit să investim banii în activități economice, astfel încât să generăm profit și să ne autofinanțăm. În Adunarea Generală a acționarilor de pe 27 iulie vom hotărî și în ce putem investii». Perioada de depunere a adeziunilor s-a încheiat ieri, dar Radu Mare a declarat că sponsorii pot veni în continuare la Minaur. „Un procent din sponsorizare se va transforma în acțiuni. Toată activitatea și negocierile vor fi transparente, iar nu în spatele ușilor”, a conchis Mare.
Am cerut Consiliului Local, Consiliului Județean să cumpere și ele măcar o acțiune, însă ne-au refuzat. Echipa nu este a lui Pană, a lui Voinea, ci a municipiului Baia Mare Radu Mare, președinte executiv HC Minaur
9 trofee majore a obținut Minaur de-a lungul istoriei: Cupa IHF (1985 și 1987), campionatul României (1998 – foto, 1999), Cupa României (1978, 1983, 1984, 1989, 1999)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER