Oltchim, sufocată de salarii
Vâlcea ar fi avut nevoie de aproximativ 2,4 milioane de euro pentru a-și păstra jucătoarele și în sezonul 2013-2014. 82% din sumă reprezenta salariile și taxele
Vedetele formației din Vâlcea nu au acceptat înjumătățirea salariilor
Oltchim a ajuns la fundul sacului și a renunțat în urmă cu câteva zile la toate vedetele. După o perioadă de tăcere, oficialii campioanei României au ieșit ieri cu un comunicat oficial, în care au prezentat starea de fapt.
„Clubul își propusese menținerea lotului și în acest sens au fost purtate discuții cu toate jucătoarele pentru a se găsi o formulă de continuare, cu un buget diminuat la jumătate față de cel din anii precedenți. Astfel, s-a folosit ca reper suma de 1,5 milioane euro pe sezon. Calculele reale cu salarii, taxe, competiție internă, externă, pregătire, echipament, precum și celelalte cheltuieli logistice au demonstrat că necesarul ar fi în jur de 2,4 milioane de euro. 82% reprezenta salariile și taxele. O sumă foarte mare față de puterea actuală a clubului, a județului și a potențialilor sponsori care ar fi dispuși să contribuie la susținerea activității handbalistice”, au explicat șefii formației din Vâlcea. Mai mult, potențialii sponsori au condiționat investițiile doar dacă echipa o va lua de la zero, prin promovarea jucătoarelor tinere.
Contractele nu vor trece de 1.000 de euro
Bugetul pentru viitorul sezon nu putea fi suportat în vechile condiții și pentru că jucătoarele nu au acceptat ca salariile să le fie reduse drastic. Conform unor surse, nicio handbalistă nu a dorit ca viitorul contract să-i fie înjumătățit și să joace pe 1.000-2.000 de euro, cât se dorește să fie plafonul maxim. Pentru sezonul următor, în care Oltchim își va schimba foarte probabil și denumirea în Chimistul, salariile nu vor depăși probabil 1.000 de euro.