Patru motive pentru care Dinamo a pierdut primele două meciuri din European Handball League. „Din păcate, s-au schimbat multe reguli ale jocului”

Octavian Catalin Bizau in meciul de handbal masculin dintre Dinamo Bucuresti si Sporting Club Portugal, contand pentru EHF European League, desfasurat fara spectatori in Sala Dinamo din Bucuresti, marti 20 octombrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dinamo București a pierdut primele două meciuri din European Handball League – Grupa B, iar managerul echipei, Daniel Georgescu, a oferit câteva explicații pentru aceste rezultate.

Dinamo București a suferit două înfrângeri în primele jocuri din European Handball League

După un 25-27 cu Sporting Lisabona în prima etapă, Dinamo București a cedat marți seara cu scorul de 31-22 în Suedia, cu IFK Kristianstad.

Este dezamăgitor cum s-a comportat echipa în cele două meciuri din Cupele europene și sunt convins că nimeni nu se aștepta la un asemenea parcurs ca până acum! Sunt foarte multe păreri pe rețelele de socializare și doresc să clarific anumite aspecte!”, a declarat Daniel Georgescu.

Oficialul echipei de handbal a identificat patru probleme principale care au condus la rezultatele din Europa.

  • Regula cu minimum opt români

Dinamo București a avut în sezonul 2019-2020 un parcurs de excepție în Liga Campionilor, fiind singura echipă care a terminat neînvinsă în momentul întreruperii competișiei din luna martie. Clubul a avut 12 străini în lot. Între timp, regulile în întrecerea internă s-au schimbat, iar Dinamo a trebuit să se adapteze.

După cum știți, începând din sezonul acesta, regulile în campionatul intern au fost schimbate, obligând clubul să se conformeze din mers. Regula cu minimum 8 români pe foaie a produs modificări. Din cauza acestei reguli, a trebuit mărit numărul de români din cadrul echipei. Minimum 8 pe foaia de joc, însemnând cel puțin 11-12 în lot, ținând cont de accidentări și alte motive”, a punctat Daniel Georgescu.

  • Raul Nantes Campos…

Raul Nantes Campos joacă din acest sezon la CSM București și are o primă parte de sezon foarte solidă. După cum joacă brazilianul, plecarea lui a însemnat o pierdere pentru Dinamo.

La începutul sezonului i s-a pus în vedere că, având în vedere cele enumerate mai sus, probabil va juca mai puțin în campionatul intern și ca atare va trebui să accepte această situație. După câteva zile de gândire a venit și a anunțat că preferă să plece undeva unde să joace mai mult A fost redirecționat spre CSM București și pentru a facilita transferul lui Octavian Bizău către Dinamo. Bizău, un jucător tânăr de mare perspectivă, care deja a confirmat. Precizez că la vremea transferului lui Campos la CSM, Alouini încă făcea parte din lotul echipei Dinamo”, a continuat oficialul echipei Dinamo.

  • Kamel Alouini nu a mai putut fi ținut

Cea mai mare pierdere pentru Dinamo este însă cea a tunisianului Kamel Alouini, „mintea limpede” a echipei, care punea foarte bine în valoarea și interii Ante Kuduz și Amine Bannour.

Culmea sorții, la nici 4-5 zile după transferul lui Campos, a venit oferta și cererea lui Kamel de a se transfera în Emirate, o dorință care nu a putut fi refuzată.

Pentru înlocuirea lui Kamel s-a apelat la Rome Hebo. Din punctul meu de vedere, Hebo este la un nivel tehnico-tactic cel puțin la nivelul lui Kamel, lipsindu-i doar calitatea de lider din teren pe care o avea tunisianul. Din păcate, Hebo a venit la începutul lui septembrie după o pauză de activitate de 6 luni – campionatul în Portugalia încheindu-se la începutul lui martie -, moment din care Hebo s-a pregătit doar individual, acasă. A venit cu o problema la umăr de care ușor-ușor va scăpa și va putea să-și arate potențialul”, a susținut Georgescu.

  • Covid-19, principalul adversar

Într-o perioadă cruntă pentru toată lumea, nici Dinamo nu a fost ocolită de Covid-19. „Cronologic, începând cu cel de al doilea turneu de la Sfântu Gheorghe: După cum bine știți, în ziua de miercuri a fost meciul cu HC Buzău, urmând după aceea trei zile de pauză (Botoșani și Bacău având probleme). Apoi, a venit meciul de duminică cu Reșița, abordat cu un lot de 10-12 jucători (Stefan Vujic, Răzvan Gavriloaia, Saeid în tribună, Mamdouh Shebib, Ante Kuduz rămași acasă și începând recuperarea accidentărilor încă din data de 15 septembrie). Luni, 12 octombrie, după turneu, apar simptome la Vranko. Echipa nu se reunește. Marți, Vranko fiind pozitiv, echipa intră în izolare până vineri seara când apar și celelalte rezultate – Ștefan Constantin, Andrei Lazăr, Răzvan Gavriloaia – pozitivi.

Puneți-vă în situația celorlalți jucători care au ieșit negativ, dar care au călătorit cu autobuzul împreună de la Sfântu Gheorghe la București!

Echipa a mai efectuat două testări sâmbătă și, practic, pentru meciul cu Sporting Lisabona a avut loc duminică un antrenament, iar luni, încă unul. Ca să fie totul ca la carte, marți, în dimineața meciului cu Sporting, Saeid a venit și a anunțat că are febră și simptome de Covid-19. A fost retestat cu test rapid, ieșind negativ. În aceste condiții a avut loc meciul cu Sporting marți seara.

Saeid Heidarirad a trecut prin clipe dificile în ultimele două săptămâni

Miercuri, a doua zi, a fost efectuat din nou un test, pentru meciul cu CSM București, cu tot stresul băieților în legătură cu Saeid, care a fost izolat și retestat sâmbătă, el avand o viroză respiratorie.

Joi, deplasare la Sfântu Gheorghe. Vineri, meci. Sâmbătă, alte două testări și o altă problemă: antrenorul secund devenit principal are și el o problemă de familie serioasă. Duminică, un antrenament care nu poate să fie foarte intens, având în vedere că luni dimineață, la ora 6, echipa a decolat spre Amsterdam. Aș fi dorit să fi văzut reacția jucătorilor când duminică au fost anunțați că sunt negativ, inclusiv Saeid”, a povestit Daniel Georgescu.

Oficialul este convins că Dinamo va obține rezultate și în Europa League:

Nu vă comunic toate aceste lucruri ca o scuză, ci ca un fapt. Este foarte ușor să hulim și să uităm ce au realizat băieții aceștia… și nu cu mult timp în urmă. Din păcate, s-au schimbat multe reguli ale jocului, nu se cunoaște un calendar coerent, nu știi când apare o infectare. Mai mult, nu ai parte de suportul cel mai important – cel al fanilor, care și când erai la pământ, obosit, ți-era greu, te ajutau să treci mai ușor, să mai storci o ultimă picătură de energie pentru victorie!

Mă rezum deocamdată la atât, cu rugămintea să aveți încredere în ei și să-i susțineți, cei mai supărați sunt chiar ei!

Vine o perioadă de pauză competițională și dacă nu vor mai fi atâtea ghinioane, echipa va avea timp suficient să se pregătească, să-și revină și să demonstreze că este doar o sincopă ce s-a întâmplat în primele meciuri din EHF European League. Sunt multe de pus la punct, dar băieții sigur nu vă vor dezamăgi!”.

Dinamo mai are opt jocuri în Grupa B din European Handball League. În campionat, echipa este în grafic, având 10 victorii din tot atâtea jocuri.

Publicat: 28 10. 2020, 21:28
Actualizat: 28 10. 2020, 21:32