Pe cine au vizat declarațiile extremei dreapta Nathalie Hagman după partida CSM București – FC Midtjylland? Semnele unor probleme de coeziune în vestiarul CSM București
CSM București este în grafic în actualul sezon al Ligii Campionilor la handbal feminin: calificată în sferturile de finală și într-o poziție mai bună decât în precedentele două ediții, cu o etapă înainte de finalul grupelor principale. În 2016, campioana României a terminat grupa pe locul 4, iar un sezon mai târziu, pe locul 3. Dar lucrurile nu se prezintă atât de bine, precum o arată situația de moment. Cel puțin echipa nu arată o formă sportivă care să ofere garanții în tentativa de a juca pentru trofeul Ligii Campionilor.
Campioana României vine după o serie de trei jocuri cu multe probleme. Rostov Don și FC Midjylland au condus împreună la București jumătate din timpul efectiv de joc, iar Gyor a dominat-o autoritar în partida retur din Ungaria. În total, CSM București a obținut 3 puncte din 6 posibile, iar cea mai bună handbalistă a fost, de fapt, portarul: Paula Ungureanu!
Foto: Alexandru DOBRE / MEDIAFAX
De altfel, meritul goalkeeper-ului la ultima confruntare cu FC Midtjylland a fost incotestabil. Paula a adunat nu mai puțin de 18 intervenții și a terminat jocul cu un procentaj de peste 40%.
O serie de probleme derivă din vestiar, atmosfera nu pare a fi tocmai senzațională, azi nu se poate vorbi despre o stare de spirit. Pentru cei care au urmărit mai îndeaproape activitatea echipei CSM București în ultimii ani, pot spune că trăiesc un deja-vu! CSM București a avut probleme de vestiar, de unitate a grupului și în 2016, când într-un final avea să câștige Liga Campionilor, dar și în sezonul trecut, când a acces, de asemenea, în Final 4.
Anumite declarații oferite de jucătoarele CSM București au arătat că lucrurile nu sunt chiar în regulă. „Cred că dacă aveam energia și ambiția din ultimele zece minute, meciul era altul. Ele s-au bătut foarte bine în apărare, au dat pumni. Asta se vede după cum am fost noi trântite”, a declarat Oana Manea, căpitanul CSM București, după partida pierdută în urmă cu o săptămână la Gyor (scor 24-28). Dincolo de a „reclama” jocul mai dur al echipei maghiare, liderul campioanei României a spus, de fapt, că echipa nu a reacționat cu aceeași monedă, așa cum ar fi trebuit. Iar lipsa de reacție provine și de la faptul că „tigroaicele” nu s-au ajutat mai mult decât ar fi putut să o facă!
Foto: George FILIP / MEDIAFAX
O declarație și mai clară în acest context a oferit Nathalie Hagman, după partida de ieri cu FC Midtjylland (29-24): „Am avut probleme în atac, dar ne-a salvat apărarea. Danezele au echipă bună, au jucat bine, dar noi trebuie să fim mai unite. Nu e suficient să luăm mingea, să pasăm de două ori și apoi să aruncăm”. Dacă afirmațiile extremei dreapta au vizat doar acest meci, atunci jucătoarele care au aruncat cel mai mult la poartă au fost Cristina Neagu – 11 șuturi (6 goluri), Amanda Kurtovic – 7 șuturi (6 goluri, 2 din 7 metri), Gnonsiane Niombla – 7 șuturi (3 goluri). Celelalte jucătoare au aruncat de maximum 4 ori la poartă, CSM București având 46 de încercări pentru a introduce mingea în plasă.
FOTO: Alexandru DOBRE
FOTO: Alexandru DOBRE / MEDIAFAX
Dacă afirmațiile handbalistei din Suedia au fost spuse în contextul ultimelor meciuri, în care CSM București nu a prins o formă bună, atunci statistica o are în prim-plan pe Cristina Neagu: 14 șuturi în meciul cu Gyor (6 goluri), adică un număr dublu de aruncări față de Marit Malm Frafjord; 14 șuturi cu Rostov (5 goluri), fiind urmată de Kurtovic la acest capitol, cu 8 aruncări.
FOTO: George FILIP / MEDIAFAX
- Un răspuns pentru jocul mai puțin convingător din ultima vreme este și faptul că interul Cristina Neagu, dar și centrul Isabelle Gullden, jucătoarele cu cea mai bună cotă din echipă, au avut un randament mai scăzut
Într-un fel sau altul, antrenoarea Helle Thomsen trebuie să rezolve problemele de coeziune din vestiar, singurul mod prin care CSM București poate intra în lupta pentru câștigarea trofeului. În prima repriză a partidei cu FC Midtjylland, pe banca tehnică s-a simțit destulă tensiune, dar din fericire „focul” a fost mocnit. Pentru un sezon care să rămână însă în istorie și care să contribuie, până la urmă, inclusiv la cartea de vizită a jucătoarelor, CSM București are nevoie să funcționeze în primul rând ca echipă.
Deocamdată, campioana României are ca prim obiectiv locul 2 în grupa principală 1, poziție care poate fi obținută doar dacă nu pierde sâmbătă, în deplasarea de la Rostov.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?