Pe urmele „generației Neagu”

Naționala feminină de tineret la handbal încearcă în perioada 1-11 august, în Danemarca, să obțină o medalie la Campionatul European după o pauză de șase ani

În 2007, Cristina Neagu & Co obțineau medalia de bronz la Europenele din Turcia

România face parte din grupa A la Euro U19, alături de Norvegia,
Portugalia și Slovacia

De șase ani, de la generația Cristinei Neagu, România n-a mai avut o echipă națională atât de tare precum lotul U19, spun mai mulți specialiști din handbal. Trei jucătoare, Gabriela Perianu, Ana Maria Tănăsie și Denisa Dedu, și-au făcut deja debutul la prima reprezentativă, iar o a patra handbalistă, Nicoleta Safta, s-a călit în meciurile de Champions League cu Jolidon Cluj. Din trupa pregătită de Popa Seviștean mai fac parte și alte fete care și-au demonstrat abilitățile în Liga Națională, în frunte cu Andrea Pricopi, motiv pentru care naționala de tineret este îndreptățită să spere la o medalie la Campionatul European din Danemarca, care va debuta mâine.

„Cu această generație am ocupat locul 7 în urmă cu doi ani la Euro, iar în 2012 am jucat finala mică la Mondiale. Este normal să ne dorim mai mult în Danemarca. Avem o generație bine așezată pe posturi, sunt deja 6-7 handbaliste care au jucat constant în Liga Națională”, ne-a declarat Popa Seviștean.

România face parte din grupa A și va înfrunta Portugalia, Slovacia și Norvegia. Pentru a ajunge în semifinale, tricolorele ar trebui, teoretic, să mai treacă de Rusia și Germania. „Cu Norvegia victoriile au fost împărțite în ultimii doi ani. Le-am învins inclusiv la ele acasă, când Perianu a marcat 12 goluri. Nordicele sunt de bătut, dar va trebui să jucăm foarte bine. Cu Rusia va fi mai greu, însă vreau să cred că ne vom regăsi între cele mai bune patru naționale la Euro”, a mai spus Seviștean. Cele 16 fete vor ajunge azi în Danemarca, iar primul meci este programat mâine, de la ora 17:00, cu Portugalia.


NATAȚIE – Coci, primul sub linie la mondiale

Alexandru Coci a ratat ieri calificarea în semifinalele probei de 200 de metri fluture din cadrul Campionatelor Mondiale de la Barcelona. Înotătorul român a fost înregistrat cu al 17-lea timp în calificări, fiind primul sub linie. Coci a parcurs distanța în 1:57.86, cu o secundă și 83 de sutimi mai slab decât cel mai rapid înotător, Tyler Clary (SUA). 49 de sutimi l-au despărțit de ultimul loc de calificare în semifinale.

TENIS – Tecău și Mîrnîi nu se regăsesc

Perechea Horia Tecău / Max Mirnîi (România / Belarus) a fost eliminată în primul tur al turneului de la Washington, dotat cu premii totale de 1.295.790 de dolari. Cei doi care nu au mai prins lista capilor de serie au fost învinși de dublul Dimitrov / Michael Llodra (Bulgaria / Franța), cu 3-6, 6-3, 15-13. Pentru prezența în primul tur, Tecău și Mirnîi vor primi un cec în valoare de 4.840 de euro, însă niciun punct în ATP.

TENIS – Hănescu promite și la Kitzbuhel

Victor Hănescu, numărul 46 ATP, a acces, ieri, în turul doi al turneului de la Kitzbuhel, dotat cu premii în valoare totală de 467.800 de euro. Tenismenul român a trecut în runda inaugurală de slovenul Aljaz Bedene, locul 106 ATP, scor 6-2, 6-1. În turul doi, Hănescu va juca în compania spaniolului Albert Montanes, cel care l-a eliminat, luni, pe Adrian Ungur.  Hănescu și-a asigurat  20 de puncte ATP și un premiu de 7.100 de euro.

CANOTAJ – Speranțe pentru Rio 2016

Sportivii medaliați la CM de tineret de la Linz (Austria) au fost premiați ieri la MTS pentru cele patru medalii de aur cucerite în probele de dublu rame (f), dublu vâsle (f), patru vâsle (f) și patru rame (m). „Fetele abia au terminat junioratul, deci au 19 ani. Niciodată nu am avut un asemenea rezultat, cu patru medalii de aur la o ediție de mondial, ceea ce ne dă speranțe pentru Rio 2016. De remarcat, că în acest an am avut și echipaj cu vâsle, nu doar cu rame”, a declarat președinta FR de Canotaj, Elisabeta Lipă. Opt dintre cei 12 medaliați sunt componenți ai clubului Dinamo.

Publicat: 31 07. 2013, 08:19
Actualizat: 31 07. 2013, 08:25