Handbalistele de la Oltchim trebuie să-și încălzească bine mușchii dacă vor câștiga Liga Campionilor. Elevele lui Radu Voina vor trebui să ridice deasupra capului un trofeu care le va pune serios la încercare forța brațelor.
Federația Europeană de Handbal pune la bătaie, în Liga Campionilor, trofee identice pentru masculin și feminin. Dacă pentru băieți este o joacă să facă turul de onoare al sălii cu „obiectul tuturor dorințelor”, fetele sunt nevoite să facă eforturi speciale pentru a purta cupa. Și asta, din cauză că trofeul celei mai importante competiții de pe semicercul continental are 96 de centimetri și cântărește 13,6 kilograme.
Pentru a vă face o imagine a dimensiunilor acestuia, cupa care se decernează la fotbal, în competiția similară, are numai 74 de centimetri lungime și cântărește opt kilograme. Trofeul Ligii Campionilor de la handbal este mai apropiat ca mărimi de cel din NHL, Cupa Stanley fiind ceva mai grea (15,5 kilograme), dar fiind mai puțin înaltă (89,54 centimetri).
„Nu am crezut că poate fi atât de grea. Am avut nevoie de ajutor să o pot lua în brațe”, spune Cristina Vărzaru, care a câștigat cu Viborg Liga Campionilor la handbal în 2006 și 2009. Carmen Amariei a avut și ea ocazia să pună mâna pe trofeul-trofeelor în 2005 și 2007, însă euforia i-a dat puteri nebănuite. „A fost ca un fulg! Eram așa de bucuroasă, că nici nu am simțit-o”, spune Carmen.
Jucătoarele de la Oltchim nu-și fac însă griji. „Să o câștigăm și vedem noi după aceea cum o ridicăm deasupra capului”, spun ele. „De mică visez să ridic această cupă”, a declarat Ada Nechita, în timp ce antrenorul Radu Voina s-a oferit să le ajute el pe fete: „Am să le sprijin eu, am auzit că e o cupă foarte grea”. Cel mai greu trofeu din lume este Cupa Davis: 105 kg și 1,12 metri înălțime!
Marea problemă a Oltchimului o reprezintă căderile psihice inexplicabile din timpul partidelor, atunci când conduc la câteva goluri, și imediat adversarele surmontează diferența. Am încredere în fete că vor face un meci mare în Danemarca Cristian GAȚU, președinte FRH
Aflând despre greutatea trofeului, „Moartea din Carpați”, Cătălin Moroșanu, s-a oferit să le ajute pe fetele de la Oltchim să ridice cupa peste o săptămână, la Polivalentă.
L-am sunat pe Radu Voina și i-am transmis mult succes în finală. Radu a continuat perfect munca începută de Gheorghe Tadici și cred că fetele au puterea de a scoate un rezultat bun în prima manșă Vlad HAGIU, cel mai bun poloist din istoria României
Marele atu al Oltchimului îl reprezintă banca de rezerve, puternică la fel ca primul «7» Mariana TÂRCĂ‚, antrenoare Rulmentul Brașov Nu trebuie să se relaxeze dacă fac un joc bun în prima parte, trebuie să își păstreze concentrarea până la final și invers. Dacă nu le iese așa cum vor, să nu își piardă speranța Nicolae Forminte, antrenor coordonator gimnastică Le-am cunoscut pe fete la prima manșă a semifinalei cu Gyor, niște adevărate campioane. Valeria Beșe îmi place enorm pentru felul în care își dă viața în defensivă Gabi SZABO, vicepreședinte FRA
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER