Cu excepția a 2-3 campionate, toate ligile naționale de handbal de feminin au ajuns la final. Cea mai mare supriză a fost cu siguranță titlul câștigat de Ferencvaros în Ungaria, în dauna echipei Gyor. Campioanele s-au mai schimbat în Rusia (Rostov), Danemarca (FC Midjylland) și România (CSM București). Pe plan extern, handbalul românesc s-a evidențiat prin două jucătoare: Cristina Neagu, care a câștigat Liga Campionilor cu Buducnost și … Laura Vasilescu, jucătoarea echipei Bad Wildungen Vipers (Germania), care a terminat pe locul 1 în topul celor mai bune marcatoare din Bundesliga!
Originară din Buzău, Laura Vasilescu (30 ani) a reușit să marcheze în medie 8,8 goluri pe meci în Bundesliga, iar cu un total de 230 de goluri a terminat detașat în fruntea acestei ierarhii, în fața „tunarilor” din naționala Germaniei, Shenia Minevskaja (195 goluri) și Kim Naidzinavicius (181 goluri). Cu echipa sa, interul stânga a reușit să termine în a doua jumătate a clasamentului din Bundesliga, dar a ajutat-o să se mențină în prima ligă și în sezonul următor. „Este rezultatul unui an foarte greu, în condițiile unui lot restrâns, fără multe schimbări. Mă bucur foarte mult că am terminat în frunte în topul celor mai bune marcatoare. Pot să spun că a fost un sezon încununat cu succes”, a declarat Laura Vasilescu pentru ProSport ce înseamnă pentru ea acest premiu special.
Interul stânga a apărut în prim-plan la 30 de ani, o vârstă la care se poate spune că a acumulat destulă experiență competițională. Secretul ascensiunii? „Probabil foarte multă muncă, puțin noroc că am evitat accidentările și, în mod sigur, echipa și persoanele apropiate care m-au susținut necondiționat”, a răspuns handbalista de la Bad Wildungen, colegă de generație cu Ada Nechita.
Laura Vasilescu, fostă componentă a naționalei de tineret, a plecat din România la o vârstă foarte fragedă, în 2005, la 20 de ani. Remin Deva a fost ultima echipă pentru care a evoluat în Liga Națională, unde le-a avut colege pe Valentina Ardean și Paula Ungureanu. „Eram la o răscruce de drumuri. Ori mă lăsam de handbal ori acceptam o ofertă din Grecia (n.r. Athinaikos Atena). Și am zis, de ce nu! Am jucat 6 ani în Grecia, în fiecare sezon eram sigură că era ultimul acolo, dar după ceva timp m-am hotărât, în sfârșit, să accept o nouă provocare și am venit în Germania. Am jucat la Celle în prima liga, Bad Wildungen, 6 luni în Koblenz și apoi am revenit în Bad Wildungen din 2013″, a detaliat handbalista parcursul pe care l-a avut după plecarea din Liga Națională.
Golgheterul din Bundesliga a explicat și motivul pentru care a „explodat” mai târziu în handbal: „Unul dintre motive a fost că am jucat în Grecia pentru ceva timp și e foarte greu să te vadă cineva acolo. Când am venit în Germania am avut nevoie de ceva timp să mă acomodez. Sigur, aș prefera să fi avut acum 25 de ani și am explozia asta, dar niciodată nu e prea târziu„.
Deocamdată, Laura Vasilescu nu a fost căutată de nimeni din România, la nivel oficial, după sezonul excelent avut în Bundesliga. Jucătoarea a mărturisit că n-ar spune nu unei eventuale reveniri în Liga Națională: „Deocamdată nu m-a căutat nimeni. Sunt deschisă oricărei discuții și sigur nicăieri nu este ca acasă”. Dacă se mai gândește la echipa națională la 30 de ani? „Este visul meu să joc la națională, dacă o să fiu convocată, o să răspund cu cea mai mare plăcere”, a venit răspunsul Laurei Vasilescu.
Interul stânga susține că urmărește handbalul intern atunci când îi permite timpul și apreciază ce au relaizat HCM Baia Mare și CSM în ultima vreme: „E de admirat ce au făcut Baia Mare și București și cred că o să aibă un cuvânt greu de spus în următorii ani în Europa.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER