Crișul Chișineu-Criș este prima grupare care se retrage din Liga Florilor, după numai șase etape disputate. Autoritățile locale și-au retras sprijinul financiar.
Crișul Chișineu-Criș a disputat doar cinci meci în istoria clubului în Liga Florilor (al șaselea a fost pierdut la „masa verde”), apoi a abandovat lupta. În vară s-a „încăpățânat” să intre în prima ligă, deși ar fi putut rămâne liniștită în Divizia A dacă știa că nu are bani, dar a ținut să promoveze și să încurce acum tot campionatul în Liga Florilor. Problema a venit de la faptul că autoritățile locale și-au retras sprijinul financiar. Aceleași autorități care s-au angajat că vor susține activitatea la nivelul Ligii Florilor.
Crișul Chișineu-Criș nu doar că încurcă desfășurarea Ligii Florilor prin retragerea din campionat, dar își bate joc și de sportive, pe care le-a amețit cu promisiuni în vară. Practic, handbalistele rămân pe drumuri în plin sezon, când toate echipele și-au făcut loturile.
Roxana Boldor, jucătoare născută-crescută în Chișineu-Criș, a postat un mesaj-manifest după abandonul clubului în Liga Florilor, pe care vi-l prezentăm integral mai jos:
„Sportivului i se ia tot.
Sportivului i se iau serile, pentru că dimineață are antrenament. Sportivului i se iau weekend-urile, pentru că mai mereu are turneu. Sportivului i se ia sănătatea, pentru că deja a trecut printr-o operație, și sigur nu va fi ultima. Sportivului i se ia viața personală, pentru că e greu să îți întemeiezi o familie cu cineva care e mai mereu plecat sau care luna viitoare își poate schimba domiciliul. Sportivului i se ia copilăria, pentru că de mic pleacă de acasă, cu gândul că într-o zi va apărea la televizor. Sportivului i se ia șansă de a-și continua studiile, pentru că între antrenamente, turnee și familie, e aproape imposibil să acumulezi toate cunoștintele pe care ți le-ai dori. Sportivului i se iau banii adesea, pentru că statul român nu a găsit încă o formulă de succes prin care să forțeze cluburile să își plătească sportivii.
Noi, sportivii, am simțit pe pielea noastră nedreptatea de mici. Am văzut cum ceilalți copii stau acasă cu familiile lor, în timp ce noi am crescut în deplasare. Am pierdut măcar odată un meci la o diferență de un gol și ne-am spus că nu e drept, că ar trebui să fie altfel. Statul român are grijă să ne încurajeze să renunțăm, pentru că să ajungi sus… e greu! Iar dacă crezi că ai sărit o treaptă, va trebui să te uiți în jos, căci cineva va fi acolo să te tragă inapoi.
Mi-am dorit mult ca echipa mea de suflet, echipa pe care nu m-a lăsat inima să o părăsesc, să fie sus. Gândul la Liga Florilor îmi dădea fiori și mă făcea să îmi repet ,,Visele devin realitate”. Din păcate, astăzi am fost trezite brusc din visul frumos care putea să ducă numele orașului în care m-am născut și pentru care am luptat atâția ani, printre nume mari.
Un capitol măreț se încheie la Chișineu-Criș odată cu retragerea echipei de handbal din Liga Florilor, după ce noua conducere ne-a îmbătat cu promisiuni deșarte după care ne-a lăsat să cădem în gol. Suntem blocate aici, când celelalte echipe aproape și-au finalizat transferurile.
Îi mulțumesc mamei mele, omul fără de care nu ar fi existat handbal în oraș, omul care m-a învățat că binele mereu învinge și sunt convinsă că şi de data asta va învinge. Vă mulțumesc vouă, celor care ne-ați fost alături din tribuna. Ați fost minunați!
Am vrut mai mult pentru oraș. Însă orașul în care sportivul este mercenarul care huzurește pe bani publici sau nestimțitul care fuge de muncă nu merită mai mult. Până azi eram mândră să spun că m-am născut în Chișineu-Criș. Azi mi-e rușine. Azi mi-au luat tot.
Felicitări, contra voastră chiar nu știu să joc!”.
Prin retragerea echipei Crișul Chișineu-Criș, din Liga Florilor vor mai retrograda direct doar trei echipe în acest sezon.
Sursa foto: SCM Râmnicu Vâlcea – Handbal feminin / Facebook
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER