Nu mai este niciun secret faptul că echipa CSM București va trebui să treacă de Metz în acest sezon, pentru a accede pentru al treilea an consecutiv în turneul Final 4 al Ligii Campionilor. Reprezentanta Franței este una din cele trei echipe calificate în sferturile de finală care nu a ajuns niciodată în faza finală de la Budapesta.
Metz și Ferencvaros nu au „ars” de nerăbdare să înfrunte campioana României în sferturile de finală. Francezii și-au făcut până la urmă treaba cu Thuringer, în ultima etapă din grupa principală, și au „primit” CSM București. Nici nu aveau altă alternativă, pentru că Ferencvaros nu s-a întrebuințat foarte tare în ultimul joc cu Bietigheim. La fel cum am remarcat și noi, presa franceză a vorbit despre un drum spre Rusia căutat de formația maghiară.
„Rostov, mai degrabă decât București: echipa maghiară din Budapesta își făcuse aparent alegerea. Duminică, rivala echipei Metz a fost învinsă surprinzător la Bietigheim, afectată de conflicte extrasportive și inexistentă în grupa principală (5 înfrângeri în cele 6 jocuri). O pierdere neașteptată sau un parius asumat, pentru a întâlni o echipă rusă mai puțin impresionantă pe hârtie? Metz nu a avut niciun alt secnariu decât victoria cu Thuringer, dorindu-și cu orice preț locul 2 în grupă. Chiar dacă asta însemna alegerea unui meci cu câștigătoarea Ligii Campionilor în 2016, echipa cu cele mai bune jucătoare din lume”, a susținut ziarul francez Republicain Lorrain, publicația care urmărește îndeaproape activitatea echipei Metz.
Până la urmă, adversara CSM București a încercat să extragă părțile pozitive ale unei confruntări cu reprezentanta României. Francezii consideră că este un „privilegiu imens” să evolueze în manșa retur pe teren propriu, acolo unde a câștigat ultimele 9 partide din Liga Campionilor, inclusiv manșa tur cu Gyor din „sferturile” sezonului trecut (32-31), inclusiv două partide cu Vardar Skopje, una chiar de curând. „Faptul că jucăm returul acasă, poate schimba totul. Putem bate pe orice în propria arenă. Cred că avem acum o șansă mai bună, este o perspectivă de a te simți ceva mai puternic”, a declarat handbalista Marie Helene Sajka pentru ziarul amintit. „Al doilea joc acasă nu ne asigură și prezența în Final 4. Dar este o fereastră mică, o șansă interesantă. Atât timp cât știm să profităm de ea, să jucăm corespunzător, la potențial maxim în manșa tur”, a susținut și antrenorul Emmanuel Mayonnade.
„Drumul spre Final Four este încă lung. Dar ar fi magnific să jucăm acolo. Suntem capabili să facem multe lucruri frumoase”, a afirmat și Manon Houette, una din vedetele echipei din Metz, campionaă mondială în 2017 cu naționala Franței.
CSM București și Metz se vor înfrunta în sferturile de finală pe 6 aprilie în România, respectiv 15 aprilie în Franța.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER