Proiect pe o durată de 10 ani la Bistrița! „Îmi pare rău pentru colegii de la fotbal, dar handbalul a devenit sportul numărul 1 în oraș”. Ce achiziții a făcut CSM Bistrița pentru următorul sezon

CSM Bistrița a trecut cu bine peste „botezul” în Liga Națională de handbal feminin. După parcursul în sezonul 2016-2017, echipa pregătită de Horațiu Pașca a intrat în categoria nou-promovatelor îndrăznețe. Nu a fost una din victimele preferate ale echipelor importante în prima ligă, din contră a produs destule surprize, prima fiind înregistrată la începutul sezonului, când a câștigat la Craiova. Când a tras linie, CSM a terminat pe locul 8 în Liga Națională, la un punct distanță de locul 6, și cu medaliile de bronz în Cupa României, după o calificare în premieră în turneul Final 4.

  • „Am plecat la drum cu obiectivul de a evita retrogradarea, dar prin retragerilor echipelor Ploiești și Deva în timpul campionatului ne-am reorientat și ne-am propus să încercăm să evităm și turneul de baraj. Am terminat pe locul 8, se putea și mai bine, se putea și mai rău. Pentru un prim sezon în prima ligă pot spune că ne-am descurcat onorabil, iar cireașa de pe tort a fost medalia de bronz la turneul Final 4”, Horațiu Pașca, antrenor CSM Bistrița

Bistrița a început să savureze meciurile din prima ligă la handbal, astfel că sala din localitatea a fost aproape de fiecare dată plină. „Orașul a suferit mult după desființarea Gloriei Bistrița (n.r., echipa de fotbal), a fost obișnuit cu performanța la nivel înalt. Lumea este avidă după performanță și cred că a apreciat parcursul nostru din sezonul recent încheiat. Îmi pare rău pentru colegii de la fotbal, dar handbalul a devenit sportul numărul 1 în oraș”, a susținut Horațiu Pașca.

Formația ardeleană are planuri frumoase pe termen lung. „Ne dorim să creștem treptat cu acest proiect, care are finalitatea în 2023-2025. Atunci ne-am dori să ajungem să ne luptăm pentru locurile 1-3. Am insistat pentru o creștere treptată, să nu sărim niște etape din această construcție. Avem exemple de echipe care au ars puternic 2-3 ani, iar apoi au dispărut”, a dezvăluit antrenorul echipei CSM Bistrița. Clubul a pornit pe acest drum în 2015, când și-a propus la început promovarea în prima ligă, lucru realizat, așadar vorbim de un proiect pe 10 ani.

Bistrița are planuri pe termen lung, dar sezonul următor este deja o etapă importantă din acest proces. Gruparea își propune mai mult decât locul 8 ocupat în acest sezon. Astfel, CSM a efectuat deja și primele achiziții: Almudena Rodriguez (23 ani, inter dreapta, Gran Canaria), Alexandra Orsivschi (22 ani, extremă stânga, Dunărea Brăila) și Roxana Cîrjan (22 ani, pivot, Gdansk). CSM Bistrița este foarte aproape de a finaliza negocierile și cu Nicoleta Dincă (29 ani, extremă stânga, Corona Brașov). În schimb, transferul Oanei Bondar tot de la Corona nu pare a fi unul realizabil. „Oana Bondar este o sportivă de mare valoare, dar când a anunțat că va pleca de la Brașov, noi eram deja în negocieri cu alte fete pe postul ei și suntem deja acoperiți”, a afirmat Horațiu Pașca. În perioada următoare, CSM Bistrița ar mai putea perfecta 2-3 achiziții, în condițiile în care de la echipă pleacă alte 6-7 handbaliste. Sunt certe plecările în acest moment ale următoarelor jucătoare: Daniela Crap, Gabriela Preda, Oana Cîrstea, Andrada Maior-Pașca și Marinela Gherman, care se pregătește să devină mămică.

 

O situație încă incertă este cea interului Oana Chirilă, golgheterul echipei în ultimul sezon. „Din ce știu eu, Brașovul și-o dorește foarte mult, la fel ca și noi. Este încă nehotărâtă, dar eu sper să aleagă tot Bistrița întrucât împreună am am reușit să realizăm multe lucruri frumoase”, a concluzionat Horațiu Pașca.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Publicat: 23 05. 2017, 15:41
Actualizat: 23 05. 2017, 23:00