Naționala României a intrat în febra jocului cu Norvegia, programat luni, de la ora 21:30, ultimul din Grupa D la Euro 2020. Robert Licu, antrenorul secund, a prefațat meciul extrem de important pentru ambele tabere.
Norvegia a fost până la această oră cea mai în formă națională la Euro 2020, reușind să marcheze nu mai puțin de 77 de goluri în primele două jocuri, un record de când participă și domină întrecerile continentale. Ar trebui să ne fie teamă de Norvegia?
„Ar trebui să avem un respect, ca pentru o națională care câștigă medalii în ultimii ani, dar nu ar trebui să ne fie frică de nimeni. Respectul e una, frica e alta. Din contră, ar trebui să ne comportăm în așa fel încât să demostrăm că ne putem ridica la orice nivel. Dovadă că naționala noastră a și câștigat ultima confruntare cu Norvegia (n.r. la nivel oficial, la Euro 2018, scor 31-23)”, a răspuns Robert Licu.
În cazul în care nordicele se impun și cu această ocazie, merg mai departe în Main Round cu 4 puncte. În schimb, dacă România obține punctele, merge la egalitate cu Norvegia. Tricolorele au și un scenariu prin care pot merge mai departe cu maximum de puncte. Înving Norvegia, iar Polonia se impune la o diferență de cel puțin patru goluri cu Germania.
România a avut trei din patru reprize slabe la acest Euro 2020, dar Robert Licu speră ca echipa să continue să se dezvolte în toate fazele în următoarele zile. Iar îmbunătățirile să apară inclus în disputa cu Norvegia.
„Eu cred că cel mai mare handicap al nostru a fost lipsa jocurilor amicale. Timp de un an nu am reușit să ne organizăm în sensul acesta, nu pentru că nu am vrut, ci pentru că pandemia nu ne-a permis, iar meciurile care erau programate nu au putut fi disputate. Timpul de antrenament a fost foarte scurt și nu am putut să ne verificăm teoriile noastre, acolo în joc. Până la urmă, jocul este cel care ne arată calitatea. Fără să avem aceste meciuri, a fost foarte greu pentru noi să găsim și soluții. Cu fiecare joc pe care îl parcurgem în acest turneu, începem să găsim și soluții pentru fazele jocului. Noi sperăm că de la joc la joc vom arăta din ce în ce mai bine pe toate fazele de handbal, de ce nu, chiar și cu Norvegia”, a comentat Robert Licu.
Pentru partida de luni seara, România nu se poate baza în continuare pe Laura Moisă și Ana Maria Țicu.
„Nu pot spune că ne sperie Norvegia şi cred că trebuie să anihilăm foarte bine contraatacurile lor rapide. O să vedem dacă putem alerga aşa de repede ca ele. Suntem fericite că am învins Polonia, dar nu ne relaxăm. Greul de acum începe”, Anca Polocoșer
Robert Licu a revenit la un turneu final după o pauză de 24 de ani, însă la Euro 2020 este prezent pentru prima dată din postura de antrenor. Colaboratorul lui Bogdan Burcea a fost unul dintre cei mai buni interi dreapta din istorie ai naționalei României. Același post este deficitar la reprezentativa feminină, nu numai la Euro 2020, ci de câțiva ani buni.
„Este clar că am jucat mai mult timp acolo cu jucătoare de mână dreaptă. Dar nu este un lucru foarte neobișnut. Dacă ne aducem aminte, marea națională a Rusiei din anii 90 juca numai cu dreptaci acolo (n.r. cu referire la cea masculină). Este într-adevăr un handicap, nu poți dezvolta jocul tactic așa cum îți dorești. O să căutăm soluții, încercăm să le găsim cât mai aproape. Și în acest lot și în viitor, numai că așa cum știți, stângacii sunt foarte rari. Trebuie să ne bazăm pe ce avem în lotul lărgit, poate ce mai găsim în campionatul intern, în selecții, să găsim pe viitor soluții mai multe și pentru poziția de inter drept și pentru extremă dreapta”, a comentat Robert Licu despre problema interului dreapta la naționala feminină.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER