România a pierdut ultimul meci din grupa A, disputat cu rezervele împotriva Franței, dar merge de pe primul loc în ‘optimi’. Evoluția scorului
- România – Franța a fost ultimul test din faza non-eliminatorie a Campionatului Mondial de handbal feminin pentru echipa pregătită de Ambros Martin, un meci fără miză pentru clasamentul final din Grupa A, pe care Neagu & Co o câștigaseră deja. Jucând cu rezervele, cu Neagu rămasă pe bancă de la primul până la ultimul minut, tricolorele au cedat în fața franțuzoaicelor, la diferență de nouă goluri.
Naționala de handbal a României a terminat evoluția în faza non-eliminatorie a Campionatului Mondial de handbal cu o înfrângere în fața Franței – echipă care a avut nevoie de cinci minute pentru a intra în partidă, apoi și-a conturat un avantaj net, de zece goluri până la pauză. Cu Ana Maria Drăguț arătând determinare de a ataca poarta, România a echilibrat jocul în jumătatea a doua, pe care a câștigat-o la diferență de un gol.
Pentru România urmează primul meci eliminatoriu, ‘optime’ împotriva Cehiei.
Marcatoarele României: Florianu – 6, Drăguț – 3, Udriștioiu – 2, Laslo – 2, Geiger – 1, Popa – 1, Pintea – 1, Tătar – 1
Marcatoarele Franței: Houette – 7, Niakate – 5, Flippes – 4, Zaadi – 2, Dembele – 2, Lacrabere – 2, Niombla – 1, Landre – 1, Pineau – 1, Dancette – 1
FINAL de meci: Franța învinge România, 26-17. Ungaria a câștigat în fața Cehiei, 30-29, iar astfel, în optimi, România va întâlni Cehia.
min.58 17-26 Ambros Martin continuă să riște pe atac, jucând fără portar, Tătar înscrie
min.57 16-25 România riscă, joacă fără portar, înscrie, dar este taxată de Franța, întrucât Dumanska nu ajunge în poartă la timp.
min.56 15-24 Florianu înscrie al cincilea său gol, Cristina fiind principala marcatoare tricoloră.
min.55 14-24 Houette reface diferența de zece goluri.
min.54 14-22 Popa înscrie și ea pentru România.
min.53 13-22 Handbalistele regăsesc drumul spre poartă
min.47 11-20 Ana Maria Drăguț, debutantă la acest Mondial, trimite o ghiulea pe centru și înscrie al doilea gol consecutiv pentru România.
min.44 10-20 Drăguț înscrie golul zece al României, pe inferioritate numerică dată de eliminarea lui Gabi Szucs. Ambros Martin consumă și el un time-out.
min.43 9-20 Franța întrerupe jocul pentru un time-out, în care antrenorul cere cât mai multe goluri pentru un golaveraj cât mai bun.
min.41 9-20 Pineau trece mingea peste iulia Dumanska.
min.37 9-19 Gabi Szucs este eliminată două minute, iar Franța transformă libera.
min.36 9-18 Dembele are gol nevalidat, iar românia înscrie.
min. 33 8-18 După o contră a Franței, Drăguț caută al doilea gol consecutiv – însă trage în plasa laterală. Iulia Dumanska are o super-intervenție și diferența rămâne la +10.
min.31 8-17 Ca și în prima repriză, România înscrie prima, prin Ana Maria Drăguț.
România B este dominată de o echipă a Franței rapidă, eficientă pe extreme și precisă la finalizare. Titularele lui Ambros Martin nu s-au dezechipat niciun moment, iar după cinci minute de încălzire, în care s-a înscris un singur gol, de către tricolore – prin Aneta Udriștioiu, handbalistele lui Olivier Krumbholz au bombardat-o pe Denisa Dedu, iar diferența a crescut constant, până la maximul de 10 goluri. În plus, ofensiva lui Ambros Martin a înscris doar de șapte ori.
PAUZĂ‚ 7-17 este scorul cu care se pleacă spre cabine.
min.29 6-16 Houette duce diferența pe tabelă la zece goluri.
min.27 6-14 Atacul de pe extremă este din nou fructificat de Franța, prin Flippes.
min.26 6-12 Crina Pintea își dă la o parte adversara și înscrie golul șase pentru România.
min.25 5-12 Niakate marcheaz[ ]n poarta fostei sale coechipiere.
min.24 5-11 Flippes înscrie și ea pentru Franța. Fazele „albelor” curg alert.
min.23 5-10 Lacrabere este de neoprit.
min.22 4-9 Niombla își ia revanșa și înscrie în poarta României.
min.21 4-8 Denisa Dedu o blochează bine pe Niombla.
min.20 4-8 O intercepție bună a Crinei Pintea dă start unei acțiuni de atac rapide, Florianu scoate fault și transformă aruncarea de la 7m. Iar antrenorul Franței, Olivier Krumbholz cere time-out.
min.17 3-7 Florianu înscrie primul gol al României după mai bine de zece minute, de la linia de 7 m.
min.16 2-7 Houette o execută pe Denisa Dedu de la 7 m.
min.14 2-6 Zaadi înscrie și duce diferența la +4, iar Ambros martin cere time-out.
min.12 2-5 Ratăm din nou atacul, iar Landre nu iartă, înscriind din poziție centrală.
min,10 2-4 Denisa Dedu primește al patrulea gol la rând, aruncarea fiind prea puternică pentru a fi respinsă.
min.9 2-3 Franța trece în avantaj și Geiger este eliminată pentru a doua oară în partidă.
min.7 2-2 Franța înscrie de două ori într-un minut. Niakate egalează scorul, la 2
min.6 2-0 Udriștioiu marchează din nou pentru România!
min.5 1-0 Un singur gol în primele cinci minute.
min.4 1-0 Apără Denisa Dedu aruncarea de pe extremă și România scapă fără gol încasat pe perioada de inferioritate.
min.2 1-0. Franța nu înscrie. Dumanska are o primă paradă, însă se lovește de bara porții. Geiger este eliminată, iar România va avea două minute om mai puțin. Pentru aruncarea liberă, intră în poartă Denisa Dedu, care scapă fără gol, atunci când Lacrabere nu găsește cadrul porții.
min.2 1-0 România deschide scorul prin Aneta Udriștioiu, de la 7 metri, după ce, în primă fază, Laslo a ratat ținta.
19:00 GATA DE START JOC! Cristina Neagu rămâne pe bancă, la fel și Eliza Buceshi. România are primul atac.
România are luxul unui meci de pregătire înainte de faza eliminatorie a Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania, grație parcursului fără greșeală – patru victorii din patru meciuri disputate. Franța, de partea cealaltă, are nevoie de victorie, pentru a fi sigură că evită Norvegia în optimi.
Ambros Martin este așteptat să folosească mai mult rezervele, pentru a odihni titularele care au dus greul până acum, inclusiv în meciul cu Angola, dar are și opțiunea de a exersa câteva scheme tactice.
Tricolorele nu au mai învins Franța din 2008, următoarele două meciuri fiind câștigate de handbalistele din Hexagon. Franța este, din nou, pregătită de Olivier Krumbholz, antrenorul care a adus marile performanțe ale acestei țări în anii 2000 – în total, opt medalii la competițiile majore. România își află la capătul acestei zile și adversara din optimi – Ungaria sau Cehia.