România a rămas fără busolă și a fost surclasată de Ungaria, scor 33-23, într-un meci amical la Kecskemet
România a cedat de două ori în fața Ungariei într-un interval mai scurt de 24 de ore. După ce a pierdut cu naționala B a țării vecine, scor 21-23, tricolorele au fost surclasate și de prima echipă, cu 33-23. Echipa pregătită de Gheorghe Tadici a ținut pasul până în minutul 44, când Ungaria avea doar un gol avans, 21-20. În ultimele 15 minute, România n-a mai reușit nimic, s-a întrecut în ratări și a găsit soluții puține pentru a depăși o defensivă adversă tot mai agresivă, mai rea în sensul bun al cuvântului. Pentru prima reprezentativă, evoluțiile din turneul de la Kecskemet ar trebui să însemne un semnal de alarmă în vederea participării la Campionatul European din decembrie.
17:03 Rezultat final: România – Ungaria 23-33. Ultimele 15 minute au fost de coșmar, gazdele reușind să se impună în acest interval cu 12-3 (!).
Au marcat pentru România: Perianu 7, Brădeanu 3, Buceschi 3, Ardean 3, Oltean 3, Manea 3, Chiper 1.
18:58 Brădeanu reduce din diferență, 22-30 (min. 57), printr-o reușită dintr-o poziție incomodă. Înscrie și Buceschi din 7 metri.
18:52 Valentina Ardean joacă extremă dreapta în acest moment, dar tot Ungaria marchează. Tabela arată 28-20 în minutul 53, iar Tadici a luat și ultimul time-out pe care îl avea la dispoziție. România a părut în ultimele minute o echipă care și-a pierdut busola. DFupă 9 minute de joc fără gol, tricolorele au marcat din nou prin Perianu, care acum evoluează ca inter dreapta.
18:46 Chintoan și Chiper au ratat din situații clare, iar gazdele s-au distanțat la 26-20. Rezultatul pare cam dur față de cum a arătat jocul. România nu mai găsește însă soluții în atac. Chiper irosește o nouă situație de unu la unu, pe contraatac, după ce a încercat o boltă peste portarul Kiss, dar mingea a lovit bara. Gorbicz înscrie din 7 metri pentru 27-20 (min. 52).
18:40 Tricolorele au o cădere în joc, iar Ungaria se desprinde la 24-20 (min. 47). Tadici a cerut time-out. Este cea mai mare diferență de scor înregistrată în acest joc. România nu le are la dispoziție nici azi pe Nechita, Băbeanu și Zamfir. Acum a venit o altă veste proastă: Laura Oltean s-a accidentat și a părăsit terenul. Totul merge prost pentru România în aceste minute, Brădeanu a fost eliminată. Ungaria s-a desprins la 25-20 (min. 49).
18:33 România a marcat primul gol și din extrema dreaptă, prin Laura Chiper, dar gazdele s-au desprins la 21-18 (min. 41). Ungaria se apără mult mai agresiv, iar atacul naționalei începe să piardă mingi. Ardean întrerupe însă seria gazdelor cu un gol din extremă. La apărarea mai avansată a Ungaruiei, Tadici a răspuns cu doi pivoți: Chintoan și Manea. Și vine și primul rezultat: Chintoan scoate 7 metri la amenințare de joc pasiv. Buceschi înscrie pentru 20-21 (min. 44).
18:28 În repriza secundă, Tadici a făcut două schimbări în primul „7” față de debutul jocului: au intrat Manea și Buceschi, au ieșit Chintoan și Perianu din prima echipă. Între timp, Unagria a revenit în avantaj, 18-17 (min. 37).
18:24 Repriza secundă s-a reluat cu un gol înscrie de Oana Manea, dar Ungaria a restabilit rapid egalarea printr-o reușită norocoasă, 16-16 (min. 32). Kiss are o intervenție grea în poarta Ungariei, dar Oltean readuce România în atac după ce s-a apărat foarte bine, determinând naționala țării gazde să facă forțare în atac. Băimăreanca pare marele câștig al naționalei în acest turneu, ea reușește al 3-lea gol: 17-16 (min. 34)
18:09 Prima reprezentativă se mișcă foarte bine în linia de 9 metri, Brădeanu și Perianu au readus scorul de la 12-15 la 14-15. Paula Ungureanu are iar o intervenție de zile mari, iar Oana Manea egalează în ultimele secvențe. Chiar la ultima fază a primei reprize, Ungaria a rămas în inferioritate, astfel că repriza a doua va începe cu 6-5. PAUZĂ‚: România – Ungaria 15-15.
Au marcat pentru România în primele 30 de minute: Perianu – 6. Brădeanu 2, Manea 2, Oltean 2, Ardean 2, Buceschi 1. Eliminări: 2-2 (Chiper, Pintea). Aruncări de la 7 metri: 2-0 (Chiper a ratat prima aruncare).
18:05 Paula Ungureanu ține România în joc după ce a avut o intervenție de unu la unu în fața interului Tomori, la 10-13. Oltean și Manea au readus România la un singur gol distanță, 12-13 (min. 27).
18:00 Ungaria a ieșit cu bine din inferioritate, având 11-9 (min. 22) și mingea în atac. Andras Nemeth a cerut time-out. Perianu a ajuns la 5 goluri în primele 23 de minute de joc. România evoluează în inferioritate după ce Pintea a fost eliminată.
17:53 Pe fondul unor greșeli ale tricolorelor în atac, Ungaria s-a desprins pentru prima dată la două goluri (10-8, min. 18). Selecționerul României a cerut time-out. Laura Oltean a obținut o aruncare de la 7 metri, Gorbicz a fost eliminată 2 minute. Buceschi a transformat, iar România mai are un gol de recuperat.
17:51 Perianu este de neoprit, a marcat alte două goluri pentru România, ambele în inferioritate (8-8, min. 17). Fără soluție de schimb pentru Chiper pe extrema dreaptă, Nechita fiind accidentată, Tadici a trimis-o să acopere acest post pe Laura Oltean.
17:45 Perianu a trecut peste accidentarea din meciul de sâmbătă cu Ungaria B, aflându-se într-o bună dispoziție de joc. A marcat al doilea gol consecutiv în urma unei acțiuni personale (6-4, min. 12). Gazdele au reușit să restabilească egalitatea, scor 6-6, iar Chiper a fost eliminată după ce a agățat-o din spate pe Gorbicz
17:42 Ardean (foto) readuce România în avantaj, 4-3, printr-o acțiune de contraatac. Ungaria a început partida cu Kiss, Gorbicz. Tomori și Szamoransky între titulare. Perianu înscrie de la 9 metri pentru 5-4 (min. 11).
17:31 România a început partida cu următorul „7”: Ungureanu – Chiper, Oltean, Brădeanu, Perianu, Ardean, Chintoan. Primele minute sunt echilibrate, pentru naționala țării noastre au înscris Ardean (contraatac), Oltean (pătrundere) și Brădeanu (acțiune colectivă a echipei). Scor: 3-3 (min. 6). În primul minut al jocului, Chiper a ratat o aruncare de la 7 metri.
Naționala de handbal feminin își încheie turneul de la Kecskemet (Ungaria) cu o partidă împotriva primei reprezentative a țării. În primele două partide, România a înregistrat o victorie, scor 30-26 cu Angola, și o înfrângere, scor 21-23 cu a doua echipă a Ungariei.
Naționalele României și Ungariei își verifică potențialul înaintea Campionatului European din 7-21 decembrie. Cele pot fi adversare în grupa principală de la Debrecen. Gheorghe Tadici nu o are la dispoziție pe Cristina Neagu. În schimb, adversara de azi are la dispoziție toate vedetele, în frunte cu Gorbicz și Tomori