Dezamăgire până la capăt: România – Olanda 24-35! Naționala a terminat pe locul 12 la Euro 2020, fiind la cea mai slabă clasare de când s-a trecut la sistemul cu 16 echipe la start
România și-a încheiat aventura la Euro 2020, cu o altă dezamăgire, 24-35 cu Olanda. Naționala a terminat pe locul 12 în Danemarca, aceasta fiind cea mai slabă clasare de când s-a trecut la sistemul cu 16 reprezentative.
Dezamăgire mare de tot la Euro 2020: România pe ultimul loc în Main Round
România nu a salvat nici ultima impresie la Euro 2020, suferind cea mai grea înfrângere la acest turneu final. Meciul de azi a fost o copie fidelă a finalului Campionatului Mondial din 2019, când tricolorele au fost umilite de Japonia. Punctul în comun al celor două turnee finale? România a terminat la fiecare pe locul 12! „Încălzește” faptul că naționala s-a calificat măcar în Main Round? La turneul final de anul trecut a făcut-o în urma unui gol în ultima secundă cu Ungaria. În Danemarca, a mers mai departe în urma unui joc împotriva Poloniei, în care a avut noroc de poartă. Naționala feminină este pe tobogan și asta doare cel mai tare!
Meciul cu Olanda a fost folosit, probabil, ca rodaj pentru turneul preolimpic din luna martie! Cele mai importante jucătoare ale României, Cristina Neagu, Lorena Ostase și Denisa Dedu, nu au jucat niciun minut. Pivotul nici nu a fost pe foaia de joc. Prea puține lucruri pozitive pot fi luate după acest joc, în care și Olanda a părut dezamăgită la rândul ei după ratarea calificării în semifinale. Poate doar curajul interului Anca Polocoșer, care a avut minute și în atac și a marcat nu mai puțin de 6 goluri.
România a acceptat însă prea ușor înfrângerea cu Olanda. A contat probabil și faptul că tricolorele au jucat la mai puțin de 24 de ore după partida de ieri cu Ungaria, dar în finalul jocului nu a mai alergat aproape nimeni, iar adversara a putut astfel să treacă dincolo de pragul diferenței de 10 goluri.
Euro 2020 a fost, evident, al doilea turneul final consecutiv al dezamăgirilor!
România – Olanda a fost în format LIVE TEXT pe prosport.ro
România a fost ca un sac de box în ultimele minute. Olanda a câștigat cu 35-24.
Anca Polocoșer a devenit prinicipala marcatoare a României, cu 6 goluri. Cu 10 minute înainte de final, Olanda are un avantaj de opt goluri, 28-20.
Jocul s-a „rupt”. Nivelul României este tot mai scăzut, iar Olanda are 27-19 în minutul 49.
Fază de cascadorii râsului în tabăra tricoloră. Ana Maria Măzăreanu repune prea încet mingea în joc, Olanda recuperează și se duce la 25-18.
Olanda a luat un avans de șase goluri în minutul 44, scor 23-17. Alexandra Subțirică a fost eliminată 2 minute. Tricolorele au 16 erori, cu 10 mai mult decât Olanda.
Cristina Laslo înscrie ca un veritabil inter în minutul 40 și ajunge la 5 goluri. România are un handicap de 3 goluri, scor 17-20.
Meciul premierelor pentru tricolore. După Ana Maria Savu, marchează și Laura Popa de pe postul de bază, inter dreapta: scor 14-17, min. 33. În precedentele întâlniri, jucătoarea de la Rapid a înscris din extremă dreapta.
Imediat după reluarea jocului consemnăm diferența maximă pe tabela de marcaj, România – Olanda 12-17.
Statistica tricolorelor după prima repriză:
Alexandra Dindiligan a înscris un gol de încurajare, dar Olanda a intrat la cabine cu un avantaj de patru goluri, cu 16-12. În prima parte s-a simțit lipsa unei mize, astfel că ambele reprezentative au evoluat mai degajat.
S-a intrat într-o perioadă de joc cu goluri marcate la foc continuu. Dincă, Iuganu, Polocoșer și Laslo au apărut la finalizare. Olanda este în avantaj cu 14-11, cu 5 minute înainte de pauză.
România a avut șansa de a egala la 8-8, având și superioritate numerică, dar nu a fructificat-o. În loc de 8-8 s-a făcut 11-7 pentru Olanda în minutul 21.
A venit și primul gol al Anei Maria Savu la Euro 2020. Interul dreapta de la SCM Craiova a punctat pentru 7-8 (min. 18).
A intrat în teren Eliza Buceschi, iar după un prim atac în care a fost sancționată cu pași, și-a luat revanșa la faza imediat următoare cu o boltă superbă, iar România ajunge la un gol în soatele Olandei, 6-7 (min. 14).
Anca Polocoșer și Cristina Laslo conduc atacul în aceste minute și reușesc să reducă din diferență în minutul 11, scor 4-6.
Tricolorele au înscris un singur gol din șase aruncări la poartă, iar campioana mondială a pus o diferență de patru goluri după 7 minute de joc, 5-1. Bogdan Burcea s-a văzut nevoit să solicite time-out.
Primul gol al României este înscrise de Cristina Laslo, dintr-o aruncare de la 7 metri, 1-3 (min. 4).
Olanda a preluat frâiele jocului de la bun început, iar după 3 minute s-a desprins la 3-0.
România a început în atac fără Lorena Ostase, Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Denisa Dedu ori Yuliya Dumanska.
Povestea României la Europeanul din Danemarca a fost una mai degrabă a dezamăgirilor. Influențată fără discuție și de câțiva factori externi, evoluția echipei de până acum se „traduce” în patru înfrângeri și o victorie, cu Polonia (28-24).
Înaintea ultimului joc din grupa de la Kolding, tricolorele ocupă ultimul loc, fiind singurele din Main Round cu zero puncte. De partea cealaltă, Olanda a dezamăgit la rândul ei. Pentru prima dată în ultimii 6 ani, a ratat calificarea într-o semifinală într-un turneu final. Singura miză pentru campioana mondială en-titre a rămas un joc de clasament pentru locurile 5-6. Locul 3 în grupă îl poate obține și cu o înfrângere, dacă Germania pierde și ea ceva mai târziu în fața Croației.
Ambele reprezentative revin în arenă după nici 24 de ore de la terminarea ultimelor jocuri. România a avut mai puțin de 16 ore de refacere după încheierea partidei cu Ungaria, pierdută cu 26-24.
România și Olanda au fost față în față și la Euro 2018, chiar de două ori. Și de fiecare dată au câștigat adversarele, cu 29-24 în grupa principală și cu 24-20 în finala mică.
Cum arată statistica tricolorelor după cinci jocuri:
Fiind un joc de adio și fără miză, nu este exclus ca staff-ul tehnic să le ofere mai multe minute de joc fetelor care au evoluat mai puțin, precum Ana Maria Măzăreanu, Ana Maria Țicu, Alexandra Subțirică, Andreea Popa și Alexandra Dindiligan. Ultima a înlocuit-o în echipă pe Lorena Ostase.
Astăzi se joacă ultimele meciuri din grupele principale, iar la finalul zilei vom ști și cele două semifinale.
Grupa MR1: Spania – Muntenegru (ora 17:00), Franța – Suedia (19:15), Rusia – Danemarca (21:30)
Grupa MR2: România – Olanda (17:00), Germania – Croația (19:15), Norvegia – Ungaria (21:30)