Schimbarea la față! CSM București face un meci fabulos la Rostov și se califică în grupele principale ale Ligii Campionilor
CSM București a făcut cel mai bun meci din acest sezon la Rostov și s-a impus cu 22-20. Rezultatul este echilvalent cu calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor.
- Clasament Grupa C: 1. Gyor – 8 p, 2. CSMB – 4 p, 3. FCM – 4 p, 4. Rostov – 2 p
- În minutul 15, CSM București era condusă cu scorul de 9-2.
Atât Rostov, cât și CSM București veneau la acest joc după un sezon sub așteptări, ambele grupări fiind nemulțumite de băncile tehnice. Formația rusă i-a dat însă credit în continuare lui Jan Leslie, în timp ce campioana României a luat o decizie riscantă înaintea partidei, l-a înlocuit pe Jakob Vestergaard cu Aurelian Roșca. În sezonul trecut, CSMB a fost la un pas să facă același lucru cu Kim Rasmussen, dar a decis până la urmă să meargă pe mâna danezului și a câștigat trofeul. Acum a făcut schimbarea în timpul sezonului, iar decizia a fost la fel de inspirată, succesul venind imediat! Șocul la echipă s-a produs, iar CSM se califică pentru al doilea sezon în grupele principale, după un meci aproape decisiv cu Rostov.
Echipa a părut destul de rigidă în prima parte și a făcut 17 minute aproape sub orice critică. Cifrele vorbesc de la sine: 8 greșeli, 4 ratări din situații de unu la unu, nicio intervenție la poartă și scor în consecință: 9-2! Aurelian Roșca a luat deverme time-out, în minutul 8, dar lucrurile au început să se îndrepte mai târziu, după ce antrenorul a decis să schimbe intermediarii în apărare. Isabelle Gullden a fost păstrată numai pentru atac, iar Torstensson a schimbat-o în faza de apărare.
De la această modificare au venit și plusurile. Bella a avut mai multă energie în atac, iar Rostov nu a mai reușit să facă diferența cu interii, așa cum s-a întâmplat în prima parte a jocului. Gullden și-a început recitalul în atac, iar până la pauză a marcat 6 goluri, trei din acțiune de la distanță. Apărarea a fost tot mai mobilă, iar ajutorul a venit și din poartă, de la Grubisic, care a avut primele patru intervenții. Pe măsură ce factorul de încredere a început să sporească s-au redus și greșelile tehnice. Astfel, de la 2-9, CSMB a intrat la cabine cu un nesperat 10-11 și cu șanse de a întoarce rezultatul în partea secundă. Ceea ce s-a și întâmplat!
Apărarea a continuat să scoată mingi, Grubisic a devenit de la o fază la alta tot mai greu de învins, iar Carmen Martin a adus echipa în avantaj imediat după pauză. Desprinderea s-a amânat pentru câteva minute, după ce Lobach a ratat două contraatacuri. Aurelian Roșca a decis o altă mutare câștigătoare: două schimbri între cele două faze ale jocului. Astfel, în atac a revenit Oana Manea, care a „explodat” după un sezon mai puțin reușit. Pivotul a marcat două goluri și a scos trei aruncări de la 7 metri, cu care CSM București s-a desprins în primă fază la 19-15 (min. 45), iar mai apoi a rămas permament la conducere.
Rostov a schimbat la rândul ei sistemul de apărare, care a încurcat campioana României, dar toate emoțiile au fost risipite de Jelena Grubisic, extraordinară între buturi, ajunsă la procentaj de 50%. Intervenția portarului din minutul 58 la Siraba Dembele pe un contraatac, la scorul de 21-19, a fost decisivă în stabilirea învingătoarei. Mehmedovic și-a ridicat și ea nivelul de joc pe finalul partidei și a marcat golul cu care CSM București s-a calificat în grupele principale: scor final 22-20
Ultima partidă din grupă cu FC Midtjylland va conta doar pentru punctele care s-ar putea contabiliza în Main Round. În schimb, Rostov se mai califică doar printr-o minune, deși CSMB ar fi foarte interesată acum ca formația rusă să meargă mai departe. Interesant, urcușul CSMB începe tot la Rostov, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, dar în sferturile de finală.
„Fetele au jucat extraordinar, vreau să le felicit pentru puterea de luptă, să întoarcă rezultatul de la 9-2 înseamnă ceva. Au respectat sarcinile de joc și au crezut în această victorie„, a declarat Aurelian Roșca la Dolce Sport, după terminarea jocului.
Rostov Don – CSM București 20-22 (11-10)
Lunde, Mekhdieva, Basarab – portari; Slivinskaya 1, Managarova 2, Petrova, Sen, Vyakhireva 3, Bobrovnikova 4, Makeeva 1, Chernoivanenko, Dembele, Ilina 4, Grigel, Barbosa 4, Borshchenko 1. Antrenor: Jan Leslie
Grubisic, Ungureanu, Iordache – portari; Gullden 8, Curea, Dache, Ayglon-Saurina 1, Vărzaru, Bazaliu, Brădeanu, Torstensson 1, Martin 6, Manea 2, Niombla, Lobach, Mehmedovic 4. Antrenor: Aurelian Roșca
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?