SCM Poli are parte de un start de sezon de coșmar, cu cinci meciuri fără victorie, dar și cu restanțe salariale. Echipa a pierdut Supercupa, iar în campionat a reușit doar o remiză cu Baia Mare în patru runde. La ultimul meci, pierdut acasă cu Dinamo, bănățenii au purtat banderole negre pe braț, deoarece sunt îngirjorați că, neplătiți fiind, clubul de drept public SCM rămâne și fără director de luna viitoare, când echipa debutează în cupele europene.
Echipa a avut probleme și în vară, când s-a antrenat la o sală de sport mai mică din oraș, nu în „Constantin Jude”, unde s-au tergiversat nepermis lucrările de refacere a pachetului. Timișorenii au folosit sala Universității de Vest, una cu suprafață de linoleum pe beton. Restanțele salariale însă cântăresc tot mai greu, iar acum directorul întregului club SCM, Radu Țoancă, este în preaviz. „Un start mai dificil având în vedere că am pierdut și Supercupa. Avem acum înfrângerea aceasta, egalul cu Baia Mare. Mă bucură că jucătorii au luptat astăzi, au demonstrat că avem valoare. Începem să ne revenim. Dacă aveam puțin noroc astăzi cred că puteam scoate măcar un rezultate de egalitate. Starea generală a jucătorilor, ați văzut bandana pe brațul stâng. Este o stare generală de incertitudine. Ieri domnul director Radu Țoancă și-a anunțat plecarea. Este o stare de incertitudine. Totuși avem trei luni din nou fără plată, intrăm pe a patra. Sunt peste doi ani de când băieții nu au fost la zi, au avut cel puțin o lună și jumătate de întârzieri. Probabil și starea aceasta generează această lipsă de noroc, să nu-i spun altfel. Luna aceasta au primit o jumătate de salariu pe luna mai, care s-a închis. Aceasta e modalitatea lor de a atrage atenția. Nu e un protest, pentru că noi ne-am pregătit să câștigăm”, a explica managerul Dan Dumitru după jocul pierdut cu 18-16 cu Dinamo.
Concret, Țoancă a venit la clubul de drept public SCM Timișoara în toamna lui 2015, când entitatea s-a înființat, cu secții de handbal, baschet și rugby. Motivul l-a constituit faptul că autoritățile locale și județene nu mai puteau finanța cluburile, organizate sub formă de ONG-, cu cotizații, după o decizie a Curții de Conturi. Țoancă a fost așadar, primul director al clubului. Anterior, Țoancă, care în trecut a fost și ziarist, a fost consilier local din partea PSD, aparent, își pregătește revenirea în partid, pentru alegerile locale de anul viitor. „Eu vreau să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru sportul din Timișoara. De ani de zile el este alături de sport. A fost omul care a fost alături de noi când am trecut de la acea problemă mare, de am ajuns aici. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut. Este decizia lui. Îi urăm succes în noile proiecte. Dar trebuie să știm și noi ce se întâmplă pe viitor, iar băieții să aibă certitudinea că lucrurile vor merge bine. Sperăm, credem, am înțeles tot timpul. Știm prin ce situație trece Timișoara, suntem conștienți. Dar există o nesiguranță. Una se spune, alta se face”, a mai precizat Dumitru.
Este interesant ce viitor director va avea SCM Timișoara. Radu Țoancă a fost transferat pe acest post după ce câștigase ujn concurs de „inspector spații verzi”, pentru că legea îi cerea să fie funcționar public în cadrul primăriei. Așadar, nu poate vnei, teoretic, chiar oricine din 15 octombrie, când Țoancă va părăsi postul. Altfel, salariile la toate secțiile SCM se plătesc din bugetul Timișoarei. Recent, primăria apierdut un proces pentru datoria companiei sale de termoficare, Colterm, către fornizorul de gaz EON. Asta doar ca un indiciu pentru situația financiară a primăriei.
Poli va juca în 6 octombrie primul meci din turul II al Cupei EHF, cu Olympiakos Pireu. Timișorenii sunt deținătorii Cupei României.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER