SCM Rm. Vâlcea și CSM București au fost repartizate în urnele valorice înaintea tragerii la sorți pentru Liga Campionilor la handbal feminin. „Tigroaicele” au 66% șanse să înfrunte Gyor în prima fază

Meciul de handbal dintre CSM Bucuresti si Gyor Audi Eto KC din Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin, disputat in Budapesta, sambata 12 mai 2018. © FOTO: Attila Csaba / Sport Pictures

SCM Rm. Vâlcea și CSM București, echipe care vor reprezenta România în sezonul următor al Ligii Campionilor la handbal feminin, au fost anunțate azi în urnele valorice unu, respectiv trei înaintea tragerii la sorți care va avea loc pe 1 iulie, la Viena.

SCM Rm. Vâlcea și CSM București nu se pot întâlni în prima fază a Ligii Campionilor la handbal feminin

Federația Europeană de Handbal a decis să împartă cele 16 echipe participante în patru urne valorice, astfel:

Urna 1: Gyori Audi ETO KC, Rostov-Don, Metz Handbal, SCM Râmnicu Vâlcea

Urna 2: WHC Buducnost, Team Esbjerg, Vipers Kristiansand, BV Borussia 09 Dortmund

Urna 3: CSKA Moscova, FTC-Rail Cargo Hungaria, Brest Bretagne Handball, CSM București

Urna 4: RK Krim Mercator, HC Podravka Vegeta, Odense Handbold, SG BBM Bietigheim.

Viitorul sezon se va disputa cu două grupe a câte opt echipe, iar Federația Europeană de Handbal a anunțat că din fiecare urnă vor fi trase câte două formații pentru Grupa A și alte două pentru Grupa B. Acest lucru înseamnă că Vâlcea va avea, spre exemplu, o șansă din trei pentru a fi în aceeași grupă cu Gyor, cvintupla câștigătoare a Ligii Campionilor, iar CSM București, două din trei.

SCM Ramnicu Valcea și Gyor au fost adversare în ultimul sezon în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. De asemenea, CSM București și Gyor ar trebui să se întâlnească în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, la începutul lunii septembrie, sezonul 2019-2020 © FOTO: Ionut Buharu/Sport Pictures

Protecția de țară va fi aplicată la tragerea la sorți, astfel că reprezentantele din Franța, Ungaria, Germania, Danemarca, România și Rusia nu se pot întâlni între ele în prima fază a competiției.

Primele două clasate din grupă se vor califica direct în sferturile de finală, în timp ce locurile 3-6 vor merge la un play-off, ce se va disputa în sistem eliminatoriu în dublă manșă (3A – 6 B, 4A – 5B, 5A – 4B, 6A – 3B). Astfel, o echipă participantă în Liga Campionilor poate ajunge până la 20 de jocuri în același sezon în Europa.

Posibile adversare:

Varianta A: Vâlcea, Metz, FCT Rail Cargo, CSKA Moscova…; CSM București, Gyor, Rostov Don, Brest Bretagne…

Varianta B: Vâlcea, Gyor, CSKA Moscova, Brest…; CSM București, Rostov Don, Metz, FTC Rail Cargo…

Varianta C: Vâlcea, Rostov, FTC Rail Cargo, Brest…; CSM București, Gyor, Metz, CSKA Moscova…

La masculin, cele patru urne valorice sunt următoarele:

Urna 1: Paris Saint-Germain Handball, HC Vardar 1961, Telekom Veszprem HC, Barcelona

Urna 2: THW Kiel, PGE Vive Kielce, Aalborg Handbold, FC Porto Sofarma

Urna 3: HC Meshkov Brest, HC Motor, HBC Nantes, MOL-Pick Szeged

Urna 4: RK Celje Pivovarna Lasko, HC PPD Zagreb, Elverum Handball, SG Flensburg-Handewitt

Dinamo București, care a solicitat la rândul ei un wildcard pentru Liga Campionilor, va juca până la urmă direct în grupele European Handball League. Reprezentanta României este și a doua rezervă în Liga Campionilor, urmând să intre în competiție doar dacă se retrag două echipe.

Fotografii: Sport Pictures

Publicat: 22 06. 2020, 22:30
Actualizat: 22 06. 2020, 22:35