Soarta Oltchimului, pasată de Consiliul Local

Soțul fostei mari handbaliste Edith Matei, edilul Gigi Matei se opune proiectului ca Primăria să înființeze un nou club, care să preia palmaresul Oltchimului  

În ședința de azi a Consiliului Local al Primăriei Rm.Vâlcea, nu s-a ajuns la niciun rezultat concret în privința clubului de handbal, aflat în prag de desființare. Propunerea de înființare a unui nou club sprijinit de municipalitate, AHCM Rm.Vâlcea nu a prins deloc la primarul Gigi Matei și la consilierii locali ai puterii și nu a fost discutat în cadrul ordinii de zi, motivul invocat fiind că propunerea nu a fost depusă cu minimum trei zile în urmă.

Până la urmă, s-a format o comisie care a început deja să discute soarta handbalului vâlcean în prezența a doi reprezentanți ai CS Oltchim, Nicolae Luca și Bogdan Diculoiu, iar viceprimarul Eduard Vârlan a promis solemn că va avea loc o nouă ședință extraordinară până cel târziu marțea viitoare. La ședința de azi au participat și 20 de  membri ai Ligii Suporterilor Vâlceni, care au strâns mii de semnături de susținere al proiectului. Cu datorii enorme la stat, CS Oltchim este în insolvență, fără a mai avea nicio jucătoare sub contract, iar termenul limită de înscriere în Liga Națională este de 30 iunie.

 Primarul interimar Gigi Matei  și consilierii puterii s-a opus ca Primăria să preia echipa, admițând doar o sponsorizare cu o sumă mergând până la 200 mii euro.  De remarcat că primarul interimar al Râmnicului este chiar soțul fostei renumite handbaliste Edith Matei, care s-a consacrat la Oltchim și cu banii căreia a pornit afacerile care l-au adus acum în această postură.

 Iată raportul depus de cei 11 consilieri locali.

RAPORT cu privire la înființarea: ASOCIAȚIA HANDBAL CLUB MUNICIPAL RÂMNICU VÂLCEA

Începând cu anul 1973, odată cu înființarea C.S. Chimistul, handbalul a fost reprezentat cu cinste în Râmnicu Vâlcea, astfel in 1981 ia naștere echipa de handbal care pe parcursul a 32 de ani a obținut: 19 titluri de Campioană a României; 14 Cupe ale României; 2 Supercupe ale Europei; 2 cupe IHF; Cupa Cupelor. Este singura echipă din Europa care a avut continuitate în cupele Europene timp de 29 de ani fără întrerupere. În acest moment C.S. Oltchim se află în procedură de insolvență, o parte dintre jucătoare a plecat la alte echipe iar orașul Râmnicu Vâlcea este în situația de a nu fi reprezentat de un club sportiv în Liga Națională cu toate că avem tradiție și un palmares bogat. De aceea propunem Consiliului Local înființarea clubului sportiv ASOCIAȚIA HANDBAL CLUB MUNICIPAL Râmnicu Vâlcea, care să preia și palmaresul C.S. Oltchim, pentru a nu pierde tradiția de capitală a handbalului românesc, și să nu uităm de nenumăratele glorii ale handbalului românesc și internațional care au reprezentat cu cinste orașul (multe dintre ele cetățeni de onoare ai Municipiului Râmnicu Vâlcea). În România in Liga Națională sunt 8 echipe care aparțin administrațiilor publice locale: H.C.M. Baia Mare – Consiliul Local al Primăriei Baia Mare; Dunărea Brăila – Consiliul Județean Brăila; H.C. Zalău – Consiliul Judetean Salaj; C.S.M. București – Consiliul Municipal București; A.S.C. Corona Brașov – Consiliul Local al Primăriei Brașov; C.S.M. Ploiești – Consiliul Local al Primăriei Ploiești; S.C.M. Craiova – Consiliul Local al Primăriei Craiova; H.C.M. Roman – Consiliul Local al Primăriei Roman. În aceste condiții considerăm că tradiția de cel mai bun ambasador al orașului (C.S. Oltchim) ar trebui continuată prin acest club A.H.C. Municipal Râmnicu Vâlcea. Propunem urmatoarea structură a Adunării Generale a Asociației Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea: Municipiul Râmnicu Vâlcea – 98%; C.S. Oltchim – 1%; Liga Suporterilor Vâlcea – 1%. Aceste procente pot fi modificate de Consiliul Local al Primăriei Râmnicu Vâlcea. Am propus 1% C.S. Oltchim pentru preluarea palmaresului și 1% Liga Suporterilor Vâlcea, asociație cu personalitate juridică, pentru a implica și societatea civilă și a respecta Regulamentul de organizare a activității handbalului din România. Bugetul estimat pentru ca echipa să fie în prima Ligă Națională este de aproximativ 395.000 Euro, o parte din acești bani pot fi alocati de Primăria Râmnicu Vâlcea, având în vedere că și S.C. Oltchim beneficia de fonduri anii trecuți. De aceea vă propunem înființarea clubului sportiv ASOCIAȚIA HANDBAL CLUB MUNICIPAL Râmnicu Vâlcea, asociație sportivă a Consiliului Local al Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Articol scris de ADI GEORGESCU (Rm.Vâlcea)

Publicat: 20 06. 2013, 17:23
Actualizat: 20 06. 2013, 17:26