Dinamo București chiar are o echipă formidabilă pentru handbalul masculin românesc, la nivel de cluburi. Este o primă concluzie care rezultă după evoluția la Lisabona cu Sporting, în manșa tur a play-off-ului Ligii Campionilor, câștigată cu 26-25. Calificarea în optimile de finală nu este încă rezolvată, dar evident, trupa din Ștefan cel Mare a transmis un semnal cât se poate de puternic din Portugalia, că multe se pot întâmpla în acest an. Returul este pe 1 martie, în București. O „dublă” posibilă cu PSG nu mai este chiar un vis! Francezii au un buget de 17 milioane de euro.
Dinamo își construiește un nume în Europa, pentru că toți acești băieți adunați de pe patru continente în Ștefan cel Mare vor să demonstreze la rândul lor că pot face mare performanță în Liga Campionilor. Au găsit mediul propice în București, iar în această perioadă își demonstrează calitățile. Unii au crescut aici din punct de vedere valoric, gen Heidarirad, Kuduz, Savenco, Asoltanei, Vrankovic, Gavriloaia, alții au venit gata formați, cum sunt Bannour, Alouini, Shebib, Vujic ori Nantes.
Dinamo are foame mare de rezultate la cel mai înalt nivel, de aici s-a născut o atitudine fascinantă în jocul tur de la Lisabona. Sala a arătat superb, iar la partea artistică au contribuit și foarte mulți suporteri ai dinamoviștilor care au făcut deplasarea în Portugalia.
De la bun început, Dinamo a avut vână în fața unei echipe conduse de un antrenor care a ajuns în finala Ligii Campionilor în 2018, Thierry Anti, a unui jucător care a scris istorie 10 ani la Veszprem și Kiel, Marko Vujin, a unui român Valentin Ghionea, care continuă să fie un golgheter pur-sânge în Europa și la 35 de ani, în fața unui handbal lusitan care face senzație de 2-3 ani, la nivel de cluburi, la nivel de echipe naționale.
Saeid Heidarirad a avut un început fabulos, reușind să fie la 50% până în minutul 20, prin cele șapte parade. A fost ceea ce a avut nevoie Dinamo pentru a se urca pe „crestele valurilor” din Lisabona. De la 7-7, campioana României și-a „scufundat” adversara și s-a desprins la patru goluri până la pauză (13-9). Echipa a arătat cu adevărat minunat, pentru că golurile au venit din toate pozițiile. „Creierul” a fost însă Kamel Alouini, care a venit de pe banca de rezerve cu trei goluri, lăsând-o fără replică pe Sporting. Sigur, acest ecart nu ar fi fost construit fără ajutorul apărării. Acolo s-au câștigat multe bătălii, Dan Savenco și Alireza Mousavi au fost miniștrii! S-au declanșat astfel și contraatacuri, Gavriloaia și Asoltanei au fost „zvârlugile”. Per-total, Dinamo a jucat modern, eficient, cam ceea ce am văzut de ani de zile în Liga Campionilor, dar fără participare românească sau cel mult momente foarte rare la un asemenea nivel.
Gazdele nu s-au împăcat deloc cu rezultatul de la pauză și au forțat revenirea în partea secundă. Dinamo a avut mult de furcă în urma eliminărilor. Patru consecutive! Dar băieții lui Constantin Ștefan au lupta admirabil în apărare, au pus suflet și s-au descurcat în multe momente dificile. Campioana României a marcat multe goluri în inferioritate, tot pe contratac, iar la „pozițional” a intervenit Ante Kuduz, omul care și-a demonstrat dragostea pentru Dinamo, atunci când a refuzat să semneze cu PPD Zagreb, chiar dacă asta l-a costat prezența la Campionatul European 2020.
La prima greșeală majoră a meciului comisă de Dinamo, o pasă la adversar a lui Shebib, Sporting a profitat, reușind să revină la 24-24 în minutul 56. Nu prea ai însă ce să-i reproșezi egipteanului. A jucat minunat până atunci, a scos multe aruncări de la 7 metri pentru echipă, a creat culoare pentru jucători. Tot Shebib s-a revanșat însă imediat și a readus Dinamo în avantaj. Și tot el a avut șansa de a înscrie pentru 27-25 în ultimele secunde. A tras cu multă sete la poartă, dar mingea a zguduit bara. La final, a rămas totuși una dintre cele mai frumoase victorii pe care le-a văzut handbalul masculin românesc în ultima perioadă, 26-25. Dinamo chiar are șanse să se califice în optimile de finală, după un parcurs istoric în acest sezon, cu 11 meciuri fără înfrângere!
Sporting – Dinamo 25-26 (9-13)
Sporting: Cudic, Skok; Araujo, Bingo 4, Carneiro 2, Carol Marzo 3, Frade 3, Gaspar, Ghionea 8, Mladenovic, Rocha, Ruesga, Tavares, Veitia Valdez 2, Vieira, Vujin 3
Dinamo: Heidarirad, Missaoui; Alouini 3, Asoltanei 6, Bannour, Gavriloaia 3, Hossu, Kuduz 7, Shebib 1, Mousavi, Nantes 3, Negru, Savenco, Vrankovic, Vujic 1, Zulfic 2
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER