La începutul acestui an, Viorel Mazilu a câștigat un litigiu cu CSA Steaua la Consiliul de Administrație al FRH. Conform deciziei adoptate, clubul din Ghencea trebuia să-i achite antrenorului restanțele salariale pentru lunile septembrie și octombrie 2017, precum și taxa de procedură până la 19 ianuarie. Acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că liderul Ligii Naționale riscă acum să aibă transferurile blocate, dar nici să nu mai fie programată în campionat!
Viorel Mazilu a înștiințat deja Federația că Steaua nu i-a plătit restanțele financiare, dar nici taxa de procedură. „Clubul mi-a spus să-mi schimb termenii contractului, dar eu nu sunt de acord, decât după o negociere, să vedem dacă este în regulă sau nu. Și atribuțiile sunt altele față de ceea ce scrie în contract”, ne-a relatat Mazilu. Clubul l-a informat că nu poate să-i achite restanțele financiare până nu-și va schimba schimba contractul, conform Ordonanței de Urgență adoptată în vara trecută pentru modificarea Legii Sportului. În apărarea lui, antrenorul a susținut: „Legea mai spune că sportivii, antrenorii care aveau contracte în derulare la momentul modificării acesteia, merg până la termenul la care au fost încheiate”.
Cum Steaua nu a reușit să încheie litigiul cu Mazilu, clubul din Ghencea are o problemă. Fostul căpitan al clubului din Ghencea a dezvăluit faptul că pentru tot acest caz este de vină Federația Română de Handbal! „Federația este în primul rând cea care și-a încălcat propriul regulament. Dacă federația spunea stop de la început, de când s-a făcut schimbul dintre Mihăilă și Mazilu la nivelul băncii tehnice, când m-au aruncat pe mine din căruță și s-au dus și au făcut contract peste, atunci nu se ajungea aici. Conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al FRH (n.r. acesta nu mai poate fi vizualizat azi pe site-ul oficial), angajarea în posturile de antrenori la cluburile înscrise în competițiile organizate de FRH se va face pe baza unor contracte ferme, avizate de FR Handbal, numai în situația prezentării acordului scris de reziliere a contractului dintre clubul respectiv și fostul antrenor”, a declarat Mazilu.
Bineînțeles, contractul dintre Mazilu și Steaua nu a fost reziliat, forul de specialitate nu a cerut o dovadă în acest sens, ci a înregistrat un alt contract de antrenor, cel al lui Ovidiu Mihăilă, în vara anului 2016.
Deși în acest moment nu se regăsește nicăieri stipulat foarte clar acest lucru, mai multe surse ProSport au precizat că membrii Consiliului de Administrație au modificat acest paragraf al regulamentului în vara trecută, în sensul că azi un club poate înregistra mai multe contracte de antrenor. Dar ilegalitatea semnalată de Viorel Mazilu a rămas. Mai mult, antrenorul s-a adresat și Ministerului Tineretului și Sportului: „M-am dus mai departe la MTS. Le-am atras atenția că Federația Română de Handbal nu-și îndeplinește atribuțiile conform Statutului și i-am rugat să ia măsuri. Mi-a răspuns că eu am un litigiu cu CSA Steaua și că am de luat bani. Eu i-am întrebat de ce Federația a încălcat regulamentul, iar ei mi-au răspuns cu totul altceva. Acesta este și motivul pentru care am ajuns până la Guvern, iar acum așteptăm răspuns”.
Așadar, de parcă n-ar fi fost de ajuns, Federația Română de Handbal s-a „procopsit” cu un alt caz, cel al lui Viorel Mazilu, plecat, așa cum susține fostul handbalist, de la faptul că și-a încălcat propriul regulament! Care ar fi rezolvarea? La cazul „Florentin Pera”, rezolvat de câteva luni de Justiție în favoarea antrenorului, contrar ce a decis Federația, nu avem până azi un răspuns nici de genul, „Da, am greșit, a fost o scăpare! Ne cerem scuze antrenorului Florentin Pera!”
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER