CSM București a luat un start perfect în Liga Campionilor, după ce s-a impus pe teren propriu cu 36-31 în partida cu Ferencvaros, a doua echipă ca valoare din Ungaria.
CSM București nu a prins o primă lună grozavă în acest sezon, însă cele patru meciuri de campionat plus Supercupa cu SCM Rm. Vâlcea au însemnat mai degrabă rodajul pentru debutul în Liga Campionilor. Cu pretenții de a ajunge pentru prima dată în Final Four după trei tentative eșuate, Ferencvaros a pus-o în gardă încă de la început pe campioana României, astfel că „tigroaicele” s-au străduit să ajungă la forma optimă pentru acest joc. Și au reușit, cel puțin în ceea ce privește atacul. În apărare mai este însă mult de lucru.
Magnus Johansson & Co au arătat încă de la început că nu mai e timp de experimente, iar antrenorul a trimis în teren o formulă de echipă care tinde să devină standard, cu Neagu – Lekic – Kurtovic la 9 metri, Mehmedovic și Radicevic în extreme și Cvijic pe pivot. CSM București a avut atitudine încă din primul minut, iar reușitele au venit fără a forța. Până în minutul 7, când Radicevic a tras în bară, campioana României a dat gol la fiecare atac. Cu o bună circulație a mingii și un atac variat, gazdele s-au desprins la 7-3 (min. 9).
Până la primul time-out al jocului, solicitat de Gabor Elek în minutul 15, la scorul de 10-6, atacul a mers cu o precizie elvețiană. Nu s-a greșit nicio minge, în alte două rânduri Radicevic a lovit bara, astfel că eficiența atacului a fost una extraordinară, de 77%.
Prima schimbare în echipă a fost efectuată abia în minutul 20, când Lazovic a apărut în teren în locul norvegiencei Kurtovic. Slovena a greșit însă două mingi în atac, FTC a revenit la 11-13 în minutul 25, astfel că a Johansson a revenit la echipa de start. Imediat după, Neagu a trimis câteva bombe, Kurtovic și Lekic au ținut pasul, iar CSM București a făcut încă un sprint, în urma căruia a ajuns la 6 lungimi, 17-11.
După 18-13 la pauză, coordonatele s-au păstrat și după pauză. CSM București a funcționat precum un TGV în Balcani, dar fără să facă un joc la fel de consistent în apărare. Este și motivul pentru care campioana României nu a reușit să se desprindă categoric de FTC. Dacă ar fi reușit câteva blocaje în plus în apărare, acest meci s-ar fi încheiat probabil la cel puțin 10 goluri diferență. Așa, avansul a jonglat în cea mai mare parte între 4 și 6 goluri. Echipa tip a jucat în cea mai mare parte și în repriza secundă, schimbările mai frecvente fiind la nivelul porții, Ungureanu – Grubisic și invers. Primul gol de pe „bancă” a venit abia în minutul 44, când Omoregie a înscris pentru 27-20. A fost și diferența maximă atinsă meci. Pe final, CSM București a mai pierdut niște mingi în atac, numărul barelor a ajuns la șase, astfel că echipa adversă a reușit să evite o înfrângere categorică.
Campioana României a câștigat cu 36-31, un rezultat venit în urma unui joc de 5 stele în atac și până la urmă o diferență reală, deloc forțată. Când va merge și apărarea, atunci CSM ar putea să-și spulbere adversarii, cel puțin în primele faze ale Ligii Campionilor.
CSM București – FTC Rail Cargo Hungaria 36-31 (18-13)
Ungureanu, Grubisic – portari; Udriștioiu, Radicevic 3, Curea, Lekic 5, Neagu 9, Jacobsen, Bazaliu, Lazovic, Omoregie 2, Manea, Kurtovic 6, Hagman, Cvijic 3, Mehmedovic 8. Antrenor: Magnus Johansson
Szikora, Biro, Szemerey – portari; Schatzl 5, Meszaros, Klivinyi 3, Farkas, Marton 1, Lukacs 3, Snelder 3, Pena 3, Malovic, Hafra 6, Faluvegi 1, Kovacsics 5, Hornyak 1. Antrenor: Gabor Elek
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER