Un gol lipsă, zece mii de fani în minus!** Oltchim va evolua, cel mai probabil, la Vâlcea în meciul tur din semifinalele Ligii Campionilor, cu Györ

Varianta Arena Națională a fost abandonată din start

Sala Polivalentă de 16.000 de locuri promisă pe rând de Udrea, Oprescu și Ponta ar fi rezolvat într-o oarecare măsură problemele unui astfel de eveniment

Oltchim s-a calificat pentru a patra oară în ultimii cinci ani în semifinalele Ligii Campionilor, dar veșnica problemă, unde va juca un meci cu o miză importantă cum este manșa tur cu Györ (6-7 aprilie), se repetă obsesiv. Sala din Vâlcea are o capacitate de 3.000 de locuri, mult prea mică pentru cererea de bilete.

În acest sezon, campioana României a studiat mai multe variante „încăpătoare” pentru fani, astfel încât corul nemulțumiților să se mai reducă față de anii anteriori. Ar fi avut de câștigat și clubul, mai multe bilete vândute generând și venituri mai consistente în visterie. „Polivalenta” de 16.000 de locuri promisă pe rând de Udrea, Oprescu și Ponta a rămas doar la faza de proiect, astfel că arenele care să satisfacă pretențiile publicului nu pot fi numărate nici măcar pe degetele unei mâini.

De ce nu se poate pe Arena Națională

Înaintea meciului cu Krim, Oltchim avea varianta Romexpo, unde s-ar fi putut amenaja vreo 14.000 de locuri, însă o condiție era obligatorie: Vâlcea să câștige grupa. Pentru un singur gol, trupa lui Vestergaard a ratat șefia după cele șase jocuri în grupa principală, astfel că și posibilitatea să joace aici în semifinale s-a stins. În weekend-ul în care Vâlcea va primi Györ‑ul în România, pavilionul a fost deja antamat pentru un concert „White Sensation”! În schimb, Oltchim ar fi putut juca la Romexpo împotriva lui Larvik, o săptămână mai târziu, când locația ar fi fost disponibilă.

Arena Națională a fost o altă variantă de joc pentru Oltchim, exemple în acest sens fiind prezentate și în edițiile anterioare ale ProSport. Logistic, handbalul românesc nu este însă capabil să organizeze un eveniment de acest gen pe un stadion de fotbal, astfel că și această soluție a fost abandonată din start.

„Polivalenta”, doar 30.000 de euro plus

Săli mai mari decât în Vâlcea nu sunt decât la Craiova, Piatra-Neamț și București, însă și în aceste cazuri capacitatea nu este cu mult peste cea în care evoluează de regulă Oltchim. Varianta Craiova a picat și ea repede, sala din localitate nefiind omologată pentru o semifinală de Champions League, astfel că până aseară în picioare au mai rămas două soluții: Sala „Traian” (Vâlcea) și Sala Polivalentă (București).

„Chimistele” au mai jucat în capitală în finala din 2010, cu Viborg, când au și ratat singura oportunitate de până acum de a cuceri trofeul. Și atunci, ca și acum, numai 1.500 de fani intră în plus în arena bucureșteană față de cea din Vâlcea, motiv pentru care oficialii clubului sunt în dubii, dacă merită efortul să mute echipa la începutul lunii aprilie sau să rămână pe loc. Nici financiar Oltchim n-ar câștiga mai mult de 30.000 de euro față de cât poate să scoată pe teren propriu. În schimb, dacă rămâne pe loc în Vâlcea, Oltchim ar putea pregăti în mai multă liniște semifinala cu Györ, în capitală ar fi prea multă agitație. Și jucătoarele lui Vestergaard s-au exprimat pentru un meci „acasă” cu campioana Ungariei în condițiile date, motiv pentru care Vâlcea are toate șansele să fie gazdă și pentru următorul meci din Europa al campioanei.

Oltchim nu mai poate face transferuri înaintea semifinalelor Ligii Campionilor, astfel că va aborda „dubla” cu Györ cu 13 jucătoare. Conform regulamentului EHF, un club mai poate legitima doar handbaliste care n-au evoluat nicăieri în acest sezon

Publicat: 19 03. 2013, 08:48
Actualizat: 19 03. 2013, 08:49