Ungaria, măcel cu România: înfrângere dură pentru naționala lui Pera

20:33

MIN. 60: FINAL DE MECI

România pierde cu 29-37 meciul cu Ungaria.

20:15

MIN. 51: ROMÂNIA - UNGARIA 23-30

Maghiarele refac diferența de 7 goluri.

20:04

MIN. 42: ROMÂNIA - UNGARIA 20-26

„Tricolorele” nu-și revin după evoluția slabă de la începutul reprizei a doua.

19:56

MIN. 35: ROMÂNIA - UNGARIA 16-23

Echipa maghiară se distanțează pe tabela de marcaj.

19:52

MIN. 32: ROMÂNIA - UNGARIA 15-21

Maghiarele marchează primul gol al reprizei secunde.

19:37

MIN. 30: PAUZĂ; ROMÂNIA - UNGARIA 15-20

Prima repriză se termină cu o aruncare de la 7 metri ratată de Bianca Bazaliu.

19:32

MIN. 27: ROMÂNIA - UNGARIA 15-18

Ostase înscrie superb de pe semicerc.

19:26

MIN. 23: ROMÂNIA - UNGARIA 10-13

„Tricolorele” au ratat 7 aruncări din 9 de pe extrema dreaptă.

19:17

MIN. 15: ROMÂNIA - UNGARIA 7-9

Pentru prima dată, echipa maghiară are avantaj de două goluri.

19:10

MIN. 9: ROMÂNIA - UNGARIA 6-6

Boiciuc este în formă, reușind 4 goluri.

19:01

MIN. 1: A ÎNCEPUT MECIUL

România are primul atac, dar Ostase calcă semicercul.

Meciul dintre România și Ungaria are loc în Grupa principală 1 de la CE, iar partida este Live Video Online pe www.prosport.ro.

De asemenea, duelul programat la Debrecen poate fi urmărit și în direct la televizor pe posturile Digi Sport 1 și Prima Sport 1, începând cu ora 19:00.

România – Ungaria Live Video Online, de la ora 19:00, în Grupa principală 1 de la CE

Naționala feminină de handbal a României va avea de înfruntat nu doar naționala pregătită de Vlagyimir Golovin, născut la Odesa, dar care a primit cetățenia maghiară în 1992, ci și o sală întreagă.

Meciul se joacă la Debrecen, în condițiile în care Ungaria este una dintre cele trei gazde ale competiției, alături de Austria și Elveția. Va fi al șaselea meci al „tricolorelor” la competiția continentală.

În Grupa prelimiară B, România s-a clasat pe locul 2, după ce a obținut următoarele rezultate: 29-28 cu Cehia, 25-27 cu Muntenegru și 27-25 cu Cehia. În faza următoare a competiției, jucătoarele pregătite de Florentin Pera au fost învinse de Franța, campioana mondială în exercițiu, cu 25-30, după care au produs surpriza și s-au impus în fața Suediei, cu 25-23.

În ultima partidă, naționala pregătită de Florentin Pera întâlnește Polonia. Confruntarea are loc marți, 10 decembrie, de la ora 16:30 a României.

De partea cealaltă, Ungaria are victorii pe linie: 30-24 cu Turcia, 32-25 cu Suedia și 29-19 cu Macedonia de Nord în Grupa preliminară A, plus 26-20 cu Muntenegru și 31-21 cu Polonia în Grupa principală 1. În ultimul meci din această fază a întrecerii, maghiarele vor avea de înfruntat Franța, și ea neînvinsă la CE.

După două etape din Grupa principală 1 a Campionatului European feminin de handbal, Franța are 6 puncte (și golaveraj 96-70), la fel ca Ungaria (89-66), ele fiind urmate de trei echipe care au două puncte: Muntenegru (70-82), România (75-80) și Suedia (81-82). Polonia nu are niciun punct.

Primele două din clasamentul final se califică în finale, unde vor juca, în cruciș, cu echipele aflate pe aceleași poziții în Grupa principală 2. La egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este rezultatul meciului direct, după aceea golaverajul și numărul de goluri marcate. Dacă trei sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte, se sare peste primul criteriu.

Medaliatele de la competiția organizată de Ungaria, Austria și Elveția se califică, automat, la Campionatul Mondial din 2025.

Declarațiile celor doi antrenori

„Unitatea de grup este una dintre calitățile noastre. De când am reconstruit această echipă am încercat să avem un grup unit și o atmosferă bună pentru a putea face performanță. Le-am spus fetelor că numai împreună putem reuși.

Atitudinea echipei a fost bună, fetele au fost determinate și au avut acea dorință de a câștiga. Le-am dat încredere jucătoarelor tinere și, așa cum știți, avem nu mai puțin de șapte debutante la acest Campionat European. Sunt 10 jucătoare noi în lot față de Campionatul Mondial. Nu a fost ușor, dar am muncit din greu, iar acum credem în șansa noastră.

Un alt punct forte al echipei noastre este acela că nu renunțăm la luptă, indiferent cine este adversarul și cât este scorul. Asta ne-a ajutat să întoarcem rezultatul în anumite partide. Sunt mulțumit de tot ceea ce am realizat până acum.

Încă suntem la începutul călătoriei pentru Jocurile Olimpice din 2028. Obiectivul nostru principal este să construim o echipă competitivă, care să ne reprezinte cu succes la Campionatele Europene și Mondiale. Bineînțeles, obiectivul principal va fi apoi să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Tot ceea ce am realizat până acum demonstrează că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Florentin Pera.

„Prestația României de la acest turneu nu ne-a surprins pentru că am jucat contra lor acum o lună și jumătate (n.r – 37-28 pentru Ungaria într-un meci amical). Poate că rezultatul contra Suediei a fost puțin surprinzător, dar portarii lor au fost senzaționali ieri. Poate că acesta a fost principalul motiv pentru care au câștigat.

Va fi un meci important, dar vom încerca să îl abordăm ca pe oricare alt joc din acest turneu. Nu ne dorim să dăm o importanță prea mare acestui joc, nu avem asta în minte”, a precizat Vlagyimir Golovin, care este născut la Odesa, dar a primit cetățenia maghiară în 1992.

Cele două loturi

România

  • Portari: Bianca Curmenţ (Corona Braşov), Ioana Raluca Kelemen (SCM Rm. Vâlcea), Daciana Hosu (CSM Bucureşti)
  • Extreme dreapta: Oana Borş (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistriţa)
  • Interi dreapta: Daria Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Rm. Vâlcea)
  • Centri: Rebeca Necula (SCM Rm. Vâlcea), Andreea Popa (Dunărea Brăila), Alisia Boiciuc (Corona Braşov)
  • Interi stânga: Bianca Bazaliu (Gloria Bistriţa), Sorina Grozav, Ştefania Stoica (ambele Rapid)
  • Extreme stânga: Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (Dunărea Brăila)
  • Pivoţi: Lorena Ostase (Rapid), Mirabela Coteţ (Dunărea Brăila), Ştefania Jipa (Gloria Buzău)
  • Selecționer: Florentin Pera

Ungaria

  • Portari: Blanka Böde-Bíró, Zsófi Szemerey, Kinga Janurik,
  • Jucătoare de câmp: Petra Füzi-Tóvizi, Luca Csíkos, Nadine Szollosi-Schatzl, Gréta Márton, Nikoletta Papp, Noémi Pásztor, Nikolett Tóth, Petra Vamos, Katrin Gitta Klujber, Gréta Kácsor, Dorottya Faluvégi, Réka Bordás, Csenge Kuczora, Viktória Gyori-Lukács, Petra Anna Simon,
  • Selecționer: Vlagyimir Golovin
Publicat: 08 12. 2024, 20:33
Actualizat: 08 12. 2024, 21:00