„Vardar girls” și multă ambiție, dar insuficient! CSM București a avut prea puține jucătoare care au putut juca la același nivel cu Metz. Cronica manșei tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor

CSM București este foarte aproape de eliminare în Liga Campionilor la handbal feminin, după ce a fost învinsă cu 31-26 de Metz, pe teren propriu, în manșa tur. Returul va avea loc în 13 aprilie, în Franța. Campioana României a vrut, dar nu a putut mai mult, având puține jucătoare care au jucat la același nivel cu Metz. Cele trei jucătoare venite în vara trecută de la Vardar Skopje, Andrea Lekic, Barbara Lazovic și Jovanka Radicevic au marcat 22 de goluri din cele 26.

Fără Dragana Cvijic, dar cu Andrea Lekic și Majda Mehmedovic, acestea au fost veștile propuse de CSM București înaintea celui mai important meci al sezonului. În orice caz, cu mai multe soluții față de cele disponibile la sfârșitul Main Round, când a pierdut cu Krim Ljubljana și a terminat la egalitate cu Thuringer, la București. Pentru Dragana Cvijic au existat soluții bune în echipă, cu Oana Manea în atac și Sabina Jacobsen în centrul apărării.

Campioana României a avut multă dorință, dar la fel de multă neputință în primele minute ale jocului. Nici nu a început bine manșa tur, iar Metz s-a desprins la 5-0 după 7 minute, în acest timp, Dragan Djukic fiind nevoit să ia și un timp de odihnă. Echipa franceză a funcționat ca o adevărată mașină de handbal în debutul partidei, însă a început să se împotmolească după ce a trimis de două ori mingea în bară, la scorul de 6-1, de fiecare dată în superioritate numerică. „Mecanismul” oaspetelor s-a dereglat, CSM București a renăscut.

Jovanka Radicevic a promis un meci mare și s-a ținut de cuvânt. După ce a înscris primul ei gol în minutul 9, dintr-o aruncare de la 7 metri, extrema dreaptă a tras echipa după ea. A fost un exemplu de dăruire, de sacrificiu și a pus pe jar puternica defensivă adversă. Astfel, un meci care părea compromis după primele minute, s-a aprins după alte câteva minute: 6-6 (min. 15). Joka a fost motorul echipei, dar a prins aripi și cu ajutorul porții, trei parade consecutive ale portarilor Jelna Grubisic și Paula Ungureanu.

A venit și rândul lui Mayonnade să reacționeze, iar la rampă a ieșit interul Xenia Smits, care a făcut diferența în ultimele minute ale reprizei, în ciuda faptului că Radicevic a continuat să încrie cu regularitate, 7 goluri în 30 de minute. La cabine s-a intrat cu 11-14.

Imediat după pauză, Metz a repetat scenariul din primele două minute, doar că de această nu a mai fost vorba doar despre apărare și Laura Glauser, ci și de situații favorabile irosite de CSM București. Radicevic a tras în bară dintr-o aruncare de la 7 metri, iar ceva mai târziu nu  a avut parte de mingea dorită pe un contraatac. Astfel, echipa franceză s-a desprins la 19-13 (min. 37).

Campioana României a funcționat în principal pe mâna a două jucătoare în atac. Când Radicevic nu a mai fost vioara întâi, s-a ridicat Andrea Lekic. Incomplet refăcută, Andrea – „creierul” echipei – a riscat tot. A iuțit ritmul și a fost de neoprit în atac. Pe mâna ei, CSM București a mai revenit o dată în joc, 21-23 (minutul 47).

În ultimele minute s-a jucat cu garda jos, iar fiecare greșeală comisă în atac a costat scump. Având șu un arbitraj care a nemulțumit întreaga sală, campioana României a pierdut pasul pe final. Metz s-a desprins până al 31-26, cu un eurogol în ultima secundă înscris de Zaadi, și visează la Final Four.

Minuni s-au mai văzut, dar CSM București nu a arătat pe întreg parcursul un joc care să o recomande pentru o răstunare de film. Mai rămân totuși 60 de minute de emoții la retur.

CSM București – Metz 26-31 (11-14)

Ion, Ungureanu, Grubisic – portari; Udriștioiu, Radicevic 10, Curea 1, Lekic 9, Jacobsen, Bazaliu, Lazovic 3, Omoregie 1, Marin, Constantinescu, Manea 1, Hagman, Mehmedovic 1. Antrenor: Dragan Djukic

Glauser, Kapitanovic, Dos Reis – portari; Edwige 5, Zaadi 5, Flippes 2, N”Gouan 1, Nocandy 2, Houette 3, Levsha, Kanor 4, Zych, Smits 6, Maubon 1, Niombla 2, Di Ricco. Antrenor: Emmanuel Mayonnade.

 

Publicat: 05 04. 2019, 20:47
Actualizat: 05 04. 2019, 21:38