Sezonul intern al handbalului feminin se termină la sfârșitul acestei săptămâni cu Turneul Final 4 al Cupei României (live pe DigiSport), care se desfășoară la Cluj. Nu este numai un final de sezon pentru handbalul românesc , ci un final de drum al unei rivalități care a ținut fanii pe handbalului pe „jar” în ultimii 2 ani, cea dintre CSM București și HCM Baia Mare. Sunt toate premisele că echipa din Baia Mare, campioană a României în 2014, se va desființa în perioada imediat următoare, mai toate jucătoarele ajungând deja la înțelegeri cu alte grupări.
CSM București și HCM Baia Mare se vor întâlni în prima semifinală, cu începere de la ora 17:00, și cu siguranță că va fi un joc palpitant, chiar dacă formația lui Aurelian Roșca traversează momente dificile. Baia Mare dispare de pe harta Ligii Naționale, cel puțin pentru o perioadă, așa cum s-a întâmplat și cu Oltchim. Alexandru Dedu, președintele FRH, crede însă că în viitorul apropiat se va ridica cel puțin o echipă care să-i facă față actualei campioane a Europei, CSM București. „Eu cred foarte mult în tăria handbalului românesc, a fetelor românce să facă figuri frumoase. Brașovul a dovedit printr-un proiect sută la sută românesc că a făcut o echipă cu care s-a dus în semifinalele Cupei EHF. Am semne că Brăila vrea să se întărească foarte bine, Craiova dorește să facă lucrul acesta, la Roman sunt ceva mișcări. Nu cred că CSM București va avea o viață atât de liniștită precum preconizează multă lume„, a declarat Alexandru Dedu la ProSport LIVE.
Cu siguranță că acest ultim derby CSM – HCM este așteptat de toată lumea, însă nu este de neglijat nici partida dintre Dunărea Brăila și HCM Roman din a doua semifinală (ora 19:15) a Cupei României. „Ne așteptăm la un handbal de calitate, la două semifinale încrâncenate și la un spectacol sportiv de cel mai înalt nivel”, a susținut președintele FRH.
Turneul Final 4 al Cupei României încheie un sezon fantastic pentru handbalul feminin, culminat cu trei mari reușite, bronz la Campionatul Mondial și calificare la Jocuriler Olimpice cu echipa națională și câștigarea Ligii Campionilor cu CSM București.
„Primul lucru pe care l-aș remarca ar fi liniștea pe care o dă jocul echipei naționale în momentele dificile, în momentele critice. Noi aici am fost lacunari, tot timpul am avut căderi. A fost echipă care putea bate pe oricine, dar să piardă și cu oricine. Ultimele meciuri ale echipei naționale au dat o anumită liniște, momentele dificile au fost gestionate foarte bine. Acesta este plusul cel mai mare. Pe urmă, este evident faptul că handbalul a crescut în România, atât prin performanțe, cât și prin notorietate, lucru care este foarte bun. De ce? Pentru că notorietatea crește baza de selecție și ajută încheierea unor parteneriate bune pentru handbal. Parteneriate care duc la unele investiții care generează performanță. Asta înseamnă că am făcut ca roata să se meargă„, a concluzionat Alexandru Dedu.
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER