CS Rapid scapă de problemele financiare după ce Guvernul a alocat o sumă importantă de bani pentru achitarea salariilor. Clubul giuleștean a primit din Fondul de rezervă al Guvernului nu mai puțin de 1,4 milioane de euro. Interesant este că CS Dinamo și CSA Steaua, cluburi departamentale și ele, nu au primit bani la această execuție bugetară
Guvernul va suplimenta bugetul Ministerului Transporturilor cu suma de 7.400.000 de lei, pentru Clubul Sportiv Rapid Bucureşti.
„Având în vedere faptul că Clubul Sportiv Rapid Bucureşti nu dispune de fondurile necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor salariale ale sportivilor, prin prezentul act normativ se propune alocarea creditelor bugetare si a creditelor de angajament in suma de 7.400.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023 pentru Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi redistribuite Clubului Sportiv Rapid Bucureşti , pentru acoperirea parţială a sumelor indisponibile la momentul actual”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, fondurile sunt necesare pentru onorarea cererilor de plată/rambursare depuse de beneficiari, în vederea asigurării necesarului de finanţare de la bugetul de stat a cererilor de plată/rambursare către beneficiarii Programului Operaţional Infrastructură Mare.
Sumele se alocă din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023. Guvernul, reunit luni în şedinţă, a aprobat suplimentarea, din Fondul de rezervă bugetară, a bugetelor mai multor ministere şi instituţii centrale: Ministerul Transporturilor, Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secretariatul General al Guvernului.
Secția de handbal este cea mai reprezentativă a Clubului Sportiv Rapid și cea cu cel mai mare buget: 2,8 milioane de euro.
CS Rapid solicită o sală polivalentă nouă, care să se construiască prin intermediul Companiei Naționalei de Investiții. Ar putea fi amplasată chiar în incinta bazei Pro Rapid. Informația a fost confirmată chiar de președintele Bogdan Vasiliu.
Efectiv nu mai avem săli pentru antrenamentele celor mici, babyhandbal și minihandbal, s-a investit mult în Academia Rapid. A scăzut mult valoarea jucătoarele din România, deși știu că toate cluburile mari din România au academii, au început să producă jucătoare, dar succesul acesta nu vine peste noapte, durează câțiva ani. Durează un ciclu de 6-7 ani să produci o jucătoare. La nivelul întregului club, din sponsorizări aducem undeva la 3 milioane de euro iar acest lucru ne ajută să investim în creșterea copiilor”, a declarat Bogdan Vasiliu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER