Noul sport hochei pe role, care a debutat prin competita Cupa Copilului din Bucuresti la inceputul lunii, isi continua ascensiunea, de data aceasta in Buzau.
Clubul de Hochei Ice Magic Buzau organizeaza in perioada 15-16 iunie competitia Crosa Magica, pentru grupele de copii sub 10 ani. Incepand cu anul 2010, hocheiul pe role a fost practicat de echipele de juniori din Romania. In 2012, la Buzau, a avut loc un tuneu local, iar anul acesta competitia s-a desfasoara la nivel national, la Bucuresti, in cadrul Cupei Copilului la Hochei pe Role. Dintre cele patru echipe Steaua Rangers Bucuresti, Gladiators Galati, Ice Magic Buzau, CSS Triumf Bucuresti castigatoarea competiei a fost Steaua. Succesul competitiei a determinat cluburile sportive de hochei din tara sa adopte aiceasta noua de sport, motiv pentru care in perioada 15-16 iunie se va desfasura la Buzau o noua competitie de hochei pe role – Crosa Magica pentru copii sub 10 ani. Evenimentul este sustinut de platforma online www.hocheiperole.ro, comunitatea iubitorilor de hochei inline si de www.arbitrihochei.ro
Cum se joaca hocheiul pe role (InLine Hochei)
Hocheiul pe role este o forma de sport apreciata la nivel mondial, cu 37 de membri afiliati la Federatia Internationala de Sporturi pe Role (FIRS). De cand a fost acreditat sportul, s-au organizat 54 de campionate mondiale, acestea fiind castigate majoritar de tarile: Austria, Canada, Cehia, Franta, Italia, Elvetia si America. America este tara care a castigat cele mai multe medalii de aur in competiile de seniori. Hocheiul pe role se joaca pe o suprafata speciala, din lemn sau ciment, asfalt sau plastic. Suprafata de joc poate sa fie acoperita, semi-acoperita sau descoperita. In comparatie cu hocheiul pe gheata, care se joaca in echipe de cinci la cinci, hocheiul pe role se joaca patru la patru. O alta diferenta este aceea ca la hocheiul pe role nu sunt permise tampoanele, in timp ce la hocheiul pe gheata se joaca full contact.
Hocheiul pe role se joaca fara degajare interzisa, in comparatie cu cel pe gheata, unde regula degajarii interzise este aplicata. Degajarea interzisa se produce atunci cand, un jucator aflat in propria jumatate de teren, loveste pucul pentru a pasa si acesta trece, fara interceptie de nicio parte, de linia portii adverse.
Prin lipsa regulii de degajare interzisa, jocul se fluidizeaza si se dinamizeaza. In plus, hocheiul pe role se joaca fara offside, in timp hocheiul pe gheata se joaca cu offside. Aceasta regula are la baza acelasi principiu de a dinamiza, a se inscrie mai multe goluri si de a face jocul mai antrenant.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER