Directorul Academiei de Șah Cotnari, Vlad Ungureanu, a declarat că sunt șanse ca Iașiul să organizeze în acest an Campionatul European feminin de șah, în perioada 31 mai – 13 iunie. Iașiul concurează cu stațiunea Mamaia pentru organizarea acestui eveniment.
„Ne dorim foarte mult să aducem la Iași în acest an Campionatul European feminin, programat în perioada 31 mai – 13 iunie. Ar fi un lucru extraordinar pentru orașul nostru. Avem nevoie de sprijin pentru a organiza un astfel de eveniment de top, gândiți-vă că vin cele mai bune jucătoare din Europa, care domină clasamentul mondial. Irina Bulmaga este numărul 28 mondial, va veni probabil și Alina Motoc L’Ami, dar sunt și fetele noastre care vor avea un câștig foarte mare de a juca la acest campionat european. Depinde doar dacă vom aduce această finanțare de care este nevoie. Premiile totale sunt de peste 60.000 de euro.
Noi am transmis acest proiect și sunt convins că putem găsi soluții. Orașul va avea mult mai mult de câștigat, chiar dacă bugetul este mult mai mare, pe lângă premii. Ne zbatem și noi, suntem toată ziua pe telefoane la București, facem tot posibilul să aducem acest Campionat European la Iași. Ar fi un real câștig pentru Iași. Concurăm cu Constanța – Mamaia. Ei au marea acolo, dar noi combatem prin cultură, printr-un oraș foarte frumos, ne-am plăcea foarte mult să jucăm la Palatul Culturii. Și noi aici avem energie și putem realiza lucruri frumoase”, a declarat pentru ProSport prof. Vlad Ungureanu, directorul Academiei de Șah Cotnari Iași.
În week-end trecut, 9 copii de la Academia de Șah Cotnari au participat la Cupa Unirii de la Bușteni, unde au avut evoluții meritorii. Alexia Andrieș s-a clasat pe locul I la feminin, Nicholas Cazacu a câștigat la rândul său concursul băieților la categoria 8 ani, iar Sofia Cazacu, sora lui Nicholas, s-a situat pe locul 3 la turneul B pentru copii. Au mai participat Andrei Ciomaga, Andrei Ungureanu, Smaranda Tcaciuc, Sofia Dumitru, Sofia Bodoga și Leon Minescu.
„Este un debut efervescent de an, pentru că ne dorim să ieșim din zona asta a online-ului și să trecem înapoi la tablă, ca pe vreuri. A fost o participare frumoasă și numeroasă la acest concurs, foarte util pentru copii, care are și meritul de a crea un grup. Este important că de la concurs la concurs vin tot mai mulți copii.
Sunt concursuri dificile pentru ei, copii de 7-8 ani, chiar și de 6 ani joacă de la egal la egal cu adulți. Nu e puțin lucru să vezi un copil de 6 ani care bate un adult de 45 de ani cu 1700 de puncte în plus. În plus, am reușit să îmbinăm utilul cu plăcutul. Deși programul a fost foarte încărcat, copiii au ieșit pe pârtie la Bușteni, ne-am întrecut și la săniuș, s-au simțit extraordinar de bine”, a mai spus Vlad Ungureanu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER