Băroiu a făcut un memoriu la MTS privind neregulile celor de la WKC România și speră ca ministrul Bănicioiu să nu se lase păcălit de ușurința cu care se câștigă medaliile la unele competiții
Domnule Băroiu, de ce v-a deranjat recentul Campionat Mondial organizat de WUKF (World Union of Karate Federations)? În primul rând nu se poate vorbi de un campionat mondial atâta timp cât în concurs au fost înscrise 11 țări sau, de fapt, 23 de organizații pentru că un stat era reprezentat de vreo 3-4 astfel de grupuri! WUKF nu e o federație mondială, ci mai degrabă o Asociație Internațională. Acest WUKF nu respectă regulile internaționale pentru sport, cum poți organiza de exemplu un Campionat European, dacă tu nu ai organismul reprezentativ pentru Europa?
Federația pe care o conduceți (FRK) e afiliată la WKF, să înțelegem că aceasta din urmă e mai bine organizată? World Karate Federation are la bază Federații continentale și regionale, de exemplu, Federația Europeană de Karate sau Federația Africană de Karate, toate cele 188 federații au website, date de contact, pe când nu putem spune același lucru la organizațiile WUKF, nu vi se pare dubios?
Drum scurt și ușor până la medalie
Am înțeles, dar la acest campionat s-au cucerit multe medalii, nu sunt și acestea niște performanțe? Felicit sportivii care au luat medalii, dar nu pot să trec peste faptul că, pe anumite categorii, au fost mai mulți sportivi români înscriși decât străini, precum și faptul că numărul de meciuri până la medalie a fost foarte mic!
Și cum e la un Campionat Mondial WKF? Nu există comparație! De exemplu, la Campionatul Mondial WKF pentru seniori din noiembrie anul trecut, de la Paris, au participat 112 țări, 1400 de sportivi și au avut loc 1800 de înscrieri pe probe, cea mai mică categorie adunând 36 de sportivi! Rețineți, regula WKF permite înscrierea doar a unui singur sportiv de țară pe categorie și a unei singure echipe de țară, atât la masculin, cât și la feminin.
Am înțeles, deci la WUKF se obțin ușor medalii în comparație cu WKF… În varianta WKF se obțin foarte greu, având în vedere că avem de recuperat din urmă și nu trebuie neglijată situația financiară, care la noi e încă foarte slabă. Noi de la MTS primim anual un buget de aproape 50.000 de euro, în timp ce competitorii noștri au bugete de milioane de euro! Plus, că o federație precum WKC România sau WUKF își permite să declare ce rezultate își propun oficialii lor în condițiile în care domnul Liviu Crișan e președintele WKC România, dar și la Asociația Internațională WUKF, unde sunt afiliați. Pe când la WKF se postează orice rezultat pe „Sport Data”, unde se transmite live și se arhivează totul.
„Dăm în judecată WKC!”
Adică sunt declarate alte rezultate decât în realitate? Există cazuri, miza principală fiind sumele care sunt alocate pentru premieri. Dacă nu ai un anumit număr de țări sau sportivi înscriși pe categorie, MTS nu îți acordă premieri! Nu vedeți că anumite sporturi au început să critice sacoșele de medalii pe care le aduc anumite organizații de Karate din România, prin care și WKC condusă de domnul Liviu Crișan!?
De ce nu aduceți la cunoștință MTS-ului aceste lucruri? Pe 14 iunie am făcut un memoriu în atenția domnului Bănicioiu. Am semnalat o parte dintre aceste nereguli. Suntem gata să oferim și documente care atestă că în România situația Karate-ului nu e la fel ca în țările din Comunitatea Europeană. Doar Ministerul poate rezolva această problemă. E nevoie de voință și asumare. Toți vrem un sport curat. Oricum, zilele acestea o să acționăm în judecată și WKC România și implicit pe domnul Liviu Crișan pentru faptul că a folosit denumirea FRK pentru loturile WKC la competiția de la Sala Polivalentă din București. E ca și cum o echipă de fotbal de cartier ar ajunge la un turneul final rezervat amatorilor și pe tricouri ar scrie FRF!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER