Conducerea Federației Române de Gimnastică a decis ca noul antrenor coordonator al lotului masculin de seniori să fie un olandez, Gerard Speestra.
Se pare că alegerea acestui tehnician, care nu a mai lucrat de vrei cinci ani la nivel înalt, dar care se poate mândri, în schimb, cu o firmă de echipament sportiv pe care o conduce, a venit și la sugestia Corinei Moroșanu, director tehnic al FRG.
Astfel, gimnaștii români au ajuns să ia calea Țărilor de Jos pentru a primii lecții din partea unui olandez, care, potrivit surselor noastre ar primi lunar un salariu de 3.000 de euro.
Cantonamentul are loc la Turnacademie Regio Zwolle şi este coordonat de antrenorul olandez Gerard Speerstra, cel care l-a pregătit pe campionul mondial şi olimpic Epke Zonderland.
Gimnaştii care se pregătesc la Zwolle sunt Andrei Muntean, Răzvan Marc, fraţii Gabriel şi Robert Burtănete, Emilian Neagu şi Rafael Szabo, însoţiţi de antrenorii Marius Berbecar şi Remus Jivan.
Aducerea acestui tehnician olandez i-a nemulțumit pe anumiți tehnicieni români.
„Oare cu ce se vor alege băieții noștri din această colaborare? Greu de spus. Avem nume mari în gimnastica masculină care ar fi putut conduce lotul băieților. S-a renunțat prea ușor și nemeritat la Dan Grecu, omul de care se leagă cele mai mari performanțe din istoria gimnasticii masculine.
Pe Nicușor Pascu nu l-au vrut din nu știu ce motive. Iar enumerarea celor care ar fi putut veni la cârma lotului național ar putea continua. Eu cred că direcția este una total greșită. Dar cei din federație o țin pe-alor”, a precizat o sursă Prosport.
România nu s-a calificat cu echipa la Jocurile Olimpice nici la Rio, nici la Tokyo. S-a mizat pe un singur gimnast, Marian Drăgulescu, care la 40 de ani nu și-a putut depăși nici el limitele, dar a fost calificat. În rest, doar lamentări și justificări de tot soiul atunci când s-au cerut explicații pentru ratarea celor două calificări cu echipa.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER