În perioada 29 noiembrie – 5 decembrie va avea loc în Alanya (Turcia) Campionatul Mondial de Fotbal-tenis la seniori (masculin, feminin și mixt), U21 (masculin și mixt), respectiv juniori, iar „tricolorii” pregătiți de Federico Tavares sunt favoriții turneului.
Naționala de fotbal a României nu este prezentă la Mondialul din Qatar, însă cea de Fotbal-tenis se pregătește deja pentru un nou turneu final, unde şi-a propus să obțină cele mai multe medalii.
„Ne dorim ca de fiecare dată să obținem maximum”, afirmă Federico Tavares Tchabass, președintele FR Fotbal Tenis.
Selecționata României este favorita turneului final din Turcia, care va avea festivitatea de deschidere pe 29 noiembrie.
Fotbal-tenis este un sport combinat, cu reguli din fotbal şi tenis şi se practică în lume de mai bine de o jumătate de secol. Selecționata României a obținut în fiecare an cele mai multe medalii de aur: 13 din 13 la Europeanul din 2022.
La Campionatul European de fotbal-tenis, care s-a disputat tot în Alanya, în perioada 29 martie – 5 aprilie, naționala României a câştigat 13 medalii de aur, din 13 posibile. Iar la precedentul Campionat Mondial, care a avut loc la Izvorani anul trecut, cu un an întârziere din cauza pandemiei de coronavirus, românii au cucerit 11 medalii de aur, iar Anemaria Gherghel, a fost desemnată din nou cea mai bună jucătoare a turneului.
Adversarele „tricolorilor” la Mondial vor fi: Franța, Danemarca, Ungaria, Italia, Moldova, Slovacia, Azerbaidjan, Irak, Algeria, SUA, Mexic, Turcia, Pakistan, Albania și Cipru de Nord.
Alături de naționala României, se pregătește în aceste zile și selecționata de Fotbal-tenis a Albaniei, care este formată din jucători albanezi stabiliți în București. Foşti sau actuali studenți în țara noastră, tinerii albanezi s-au atașat de acest sport și au participat alături de echipa României, din 2015 și până în prezent, la toate turneele finale.
Acest joc s-a practicat în România încă din anii ’60. Site-ul federaţiei de specialitate, www.frft-caj.ro, menţionează că, în România, fotbal-tenisul se practică încă din anul 1970 , dar nu sub această titulatură. În Bucureşti, în perioada anilor 1982-1989, s-au organizat în complexul studenţesc Regie opt ediţii ale Cupei Balaci de Tenis cu piciorul, organizatori fiind Sabino Frederico Tavares în colaborare cu Uniunea Studenţilor din România şi Uniunea Studenţilor Străini din România.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER