Partida de rugby România-Georgia trezește un interes deosebit, mai ales că e primul eveniment sportiv de amploare care se dispută fără restricții.
S-au vândut până vineri după-amiază 5.300 din cele 8.000 de bilete scoase la vânzare de Federația Română de Rugby.
Recordul de spectatori pe arena Arcul de Triumf datează din iunie 2021, când au fost 4.000 de oameni în tribune. Stejarii au pierdut cu Argetina, 17-24.
Tichetele de acces la meciul cu Georgia pot fi cumpărate de pe site-ul www.bilete.ro.
După suspendarea de către World Rugby a Rusiei și Belarusului de la toate întrecerile internaționale și transfrontaliere de rugby, ieri s-a stabilit cum arată clasamentul și ce implicații există pentru procesul european de calificare pentru Cupa Mondială de Rugby 2023.
Ca urmare, clasamentul arată astfel: 1. Georgia 35 de puncte (8 meciuri), 2. Spania 25 de puncte (8 meciuri), 3. Portugalia 25 de puncte (9 meciuri), 4. România 22 de puncte (8 meciuri), 5. Rusia 10 puncte (10 meciuri), 6. Țările de Jos 4 puncte (9 meciuri).
Asta înseamnă că Georgia, Țările de Jos și Portugalia au primit patru puncte de meci ca câștigătoare a meciurilor lor remarcabile împotriva Rusiei.
România dacă trece de Georgia și de Olanda poate ajunge pe locul 2, dacă bate doar Olanda prind elocul 3, de baraj, unde s-ar putea bătea pe un singur loc cu Hong Kong, o reprezentantă a Africii și SUA. Contează ce se întâmplă în meciul Spania-Portugalia. Cine pierde, ratează participarea la Cupa Mondială.
12 martie: România – Georgia (ora 17.30, Bucureşti) 13 martie: Spania – Portugalia (Madrid) 19 martie: Olanda – România (ora 14:15, Amsterdam) 19 martie: Portugalia – Rusia (Lisabona) 20 martie: Georgia – Spania (Tbilisi)
Federaţia Română de Rugby lansează public proiectul Rădăcini de Stejar (Roots of an Oak), prin care doreşte să identifice jucători care îndeplinesc condiţiile pentru a evolua în cadrul echipelor naţionale ale României, se arată într-un comunicat al FRR.
Preşedintele FRR, Alin Petrache, afirmă că prin acest program federaţia încearcă să găsească jucători cu origini româneşti până la a treia generaţie care ar putea evolua în echipa de seniori, de U20 sau de rugby în 7 fete.
„Este un proiect ambiţios, dar pe care toate marile naţiuni îl au. Practic acest proiect este lansat de anul trecut când am început să identificăm jucători cu origini române în mai multe ţări din Europa, atât pentru echipa naţională de seniori, cât şi pentru echipa naţională U20 sau naţionala de rugby în 7 fete. Încercăm să le oferim şansa jucătorilor şi părinţilor de a se înscrie în program direct, indiferent de locul unde se află, printr-o aplicaţie pe pagina noastră oficială.
Se califică toţi sportivii sau sportivele care au un părinte sau un bunic român, indiferent de ţara în care joacă rugby sau locuiesc. După înscrierea pe platformă, care este securizată şi în acord cu legislaţia în domeniu, federaţia va analiza datele, va evalua informaţiile primite şi ulterior va include în programele sale jucătorii sau jucătoarele care au aplicat şi se califică”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.
Proiectul urmează să fie promovat prin campanii media la nivel global pentru a ajunge la cât mai mulţi sportivi.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER