Întrebarea momentului în Formula 1: când se va disputa prima cursă cu spectatori? S-a stabilit ce se întâmplă dacă un pilot se infectează cu Covid-19
Chase Carey, directorul executiv din Formula 1, a declarat că obiectivul responsabililor din Marele Circ, pe termen scurt, este să aibă din nou fani pe circuit în această toamnă. Cu toate acestea, americanul specifică că ar începe să dea drumul la privitori la evenimente în care capacitatea tribunelor să fie limitată.
F1 a anunțat datele primelor opt curse ale sezonului, dar acestea vor avea loc fără fani. Marea incertitudine este atunci când suporterii sporturilor cu motor se pot întoarce să se bucure de un Mare Premiu în direct. Carey își menține discursul prudent și recunoaște că, deși este devreme pentru a-l prezice, obiectivul este să primească treptat fanii pe circuite începând din toamna anului 2020.
Monza sau Soci? Probabil Marele Premiu al Rusiei
„Fanii sunt foarte importanți din multe puncte de vedere. Noi concurăm pentru ei, așa că ne-ar plăcea să avem fani în curse, dar suntem conștienți de cerințele de siguranță și riscurile care încă există și trebuie să lucrăm la acest capitol”, a explicat Carey, într-un interviu pentru canalele oficiale ale Formulei 1.
„Ne-ar plăcea să avem fani, cu toată sinceritatea, imediat ce vom vedea că este posibil să îi primim într-un mod sigur pentru toți cei implicați în sport”, a adăugat el. Cu toate acestea, Carey clarifică faptul că primele evenimente cu fanii ar trebui să respecte un protocol sanitar, la fel cum se procedează și cu alte evenimente sportive.
Întrebarea care se pune acum: când putem începe să vedem fani la curse? Toamna începe oficial, în Formula 1, pe 8 septembrie la Monza și pe 22 septembrie, neoficial, Marele Premiu al Rusiei, iar oficialii de la Soci și-au exprimat deja dorința de a avea spectatori în tribune.
Depistarea unei infecții nu înseamnă anulare
Responsabilii Campionatului Mondial de Formula 1 nu vor anula un Mare Premiu în cazul în care unul dintre piloţi va fi testat pozitiv la noul coronavirus, a asigurat directorul executiv al acestei competiţii, Chase Carey, citat de Reuters.
Oficialul american a făcut aceste precizări după anunţarea calendarului primelor opt curse ale sezonului, care se vor disputa în Europa.
„Dacă o persoană este depistată pozitiv, acest lucru nu va conduce la anularea cursei. Încurajăm echipele să aibă proceduri în vigoare, astfel încât dacă un individ trebuie pus în carantină, să avem capacitatea de a-l plasa în carantină la hotel şi să fie înlocuit”, a precizat Casey într-un comunicat.
„O echipă incapabilă să concureze nu va anula cursa. Vom avea o procedură în vigoare pentru ca depistarea unei infecţii să nu conducă la o anulare. Dacă un pilot este infectat, echipele au piloţi de rezervă disponibili”, a adăugat oficialul american.
Campionatul urmează să debuteze acum în data de 5 iulie, pe circuitul de la Spielberg (Austria), care va găzdui şi cea de-a doua etapă a sezonului, pe 12 iulie.